JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

GRACKO ŽELI VRH TABELE

Staro Gradcko: Pod dirigentskom palicom šefa stuke Dalila Zdravkovića fudbaleri FK Gracko poćeli su danas ( nedjelja 28 .01) pripreme za prolećni deo prvenstva u kome startuju sa ozbiljnim ambicijama da se nađu u samom vrhu tabele i tako i iduće godine ponovo igrali u reorganizovanoj zoni od 12 klubova.

Ono što su jesenas pokazali na terenima Zone jug to i zaslužuju svojnim igrama. Kompetan tok priprema biće obavljen u Starom Gracku na njihovom igralištu. Po odrađivanju priprema na sticanju fizičke izdržljivosti krenuće se i sa odigravanjem priajteljskih utakmica , kako bi se tim što bolje uigrao za nastavak prvenstva. Zasada sastav ekipe iz jesenjeg dela je isti , a tu su i prinove koje će pristići ovih dana  i  pojačati konurenciju u timu,  a to su Aleksa Crvenković, Uroš Stojanović, Severđan Redzepi izFK Gračanice i Mateja Mirković iz Prilužja.

Trener Danilo Zdravković je zacrtao plan da ove godine FK Gracko bude među prvih pet ekipa u prvenstvu i plasman u šesnaestini Kupa Srbije . Rukovodstvo kluba se trudi da obezbedi uslove za normalan rad, i normalno takmičenje , ma da sve to dosta teško ide iz razloga što klub nema svoje prihode , opština Lipljan nema svoju ekonomiju

, a sastav ekipe čine fudaberi celog kosovskog okruga. Nadaju se da će ljudi dobre volje i država Srbija shvatiti šta za jedno malo mesto , Staro Gracko znači fudbal i da će finansiski pomoći da sačuvaju selo , da sačuvaju deca koja tu rastu, jer bez dece i mladih nema života u selu.

Zasad je zakazana zvanično uptrava kluba zakazakazala dve priajteljske utakmice sa FK Trepčom i sa Rudarom iz Baljevca na Ibru.na njihovom terenu  a to će biti generalna proba pred start prolećnog dela da se vidi šta je urađeno u pripremnom periodu. Pre generalne utakmice sa Rudarem i Trepčom uprava kluba vrši pregovore da FK Gracko odigra još najmanje dve do tri pripremne utakmice, i tako uđu u prvenstveni duel na startu prvenstva kada sledi veliki derbi u Kuršumliji sa jednim od kandidata za sam vrh tabele Dinamo-jug iz Vranja..

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print