JugSport.net

sportski portal južne Srbije

GIMNASATIKA PONOS I DIKA PROKUPLJA

Prokuplje: Gimnastički klub “Topličanin” pod voćstvo “alfe i omege” ovog kluba profesora Predraga Mladenovićabio je organizator Regionalnog takmičenja u gimnastici i pokazo se kao dobar domaćin u dočeku i organizaciji takmičenja, ali se nije pokazo dobar kad su bile upitanju medalje, tu su bili ispred svih.

Čast je i zadovoljstvo ugostiti gimnastičare iz čitavog regiona, ali su domaćini iskoristili prednost svog terena i i pokazali gostima da se medalje iz Prokuplja ne osvajaju tek lako , već da je za to potrebno mnogo rada i truda i svojoj sredini pa tek onda doći u Prokuplje i pokušati da srušiš primit pulena trenera Predraga Mladenovića i njihove vedete u klubu Uroša Grujića.

Ovog puta najveći podvig napravio je novajlija u redovima gimnastičkog kluba “Topličanin” šestogodišnji Dušan Ristić u prvoj selekciji A programa kome je ovo prvi nastup n ajednom zvaničnom takmičenju i prva medalja i to ništa manje nego zlatnog sjaja se našla na grudima ovog poletarca iz Prokuplja, o kome će se po svoj prilici tek čuti . Dušan je svojim protivnicima umakao za 2 boda, što predstavlja veliki uspeh kad se uzme u obzir to da su oni stariji od nejga čitave 2 godine. Pored njega u ovoj ktegoriji na pobedničkom postolju popeo se i Strahinja lukić kome je pripalo 3 mesto.

U drugoj kategoriji učesnika do 10 godine istakao se Kosta Hadzić kome je pripalo drugo meseto, a zasluženo prvo mesto pripalo je odličnom nišlili Jovanu Nedeljkoviću .

U trećoj selekciji (10-12 godina), pobedničko postolje su podelila sva tri takmičara iz Prokuplja. Njabolji u ovoj kategoriji bio je Vasilije Đinđić, a odmah iza njega Uroš Đorđević na drugom mestu , i Nikola Mitić na trećem. U četvrtoj selekciji odličan nastup imao je Teodor Tasković koji je takođe osvojio zlatnumedalju .

Pre ovog takmičenja održano je i I kolo C programa n akome su naš klub predstavljali Aleksa Milosavljević i Vuk Stevanović u kategoriji učesnika od 5-6 razreda ali oni nisu uspeli da se domognu medalja u izuzetno jakoj konurenciji.

Kada se sumira današnji dan naši višebojci su osvojili 7 medalja što predstavlja veliki uspeh za ovaj uzorni gimnastički kolektiv.

Sve četitke momcima na osvojenim medaljama i da ih sledeći put bude mnogo više, jer to se u ovom klubu može i hoće.

 

U ime najčitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije i mise pridružujemo četitkama i želimo im u ime JUGSPORT.NET pre sveg zdravlje i sreću a rezultati će sami po sebi doći. I upotrebiću jednu moju izreku njha kraju- “ medalje se osvajaju na treningu, na takmičenje samo odeš po nju da je prigrabiš na grudima”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print