JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Gergana Grozdanova prva internacionalka u ŽRK Topličaninu

PROKUPLJE – Ekipa Ivana Petrovića Nelsona vredno radi na pripremi za početak nove sezone u Super B rukometnoj ligi za žene, a pojačanja polako pristižu u gradu na Toplici. Posle nekih od najboljih domaćih igračica, na Prokuplje je potražilo pojačanje u vidu inostranih igračica, a prva strankinja u redovima Topličanina biće bugarska reprezentativka Gergana Grozdanova, koja se u redove Topličanina seli iz Pirota, u kome je provela dve sezone, a dvadesetdvogodišnja Bugarka nam je prenela prve utiske i očekivanja od nove ekipe.
Mislim da sam odabrala pravi klub, s obzirom da sam pauzirala osam meseci zbog povrede i želim da se pokažem i vratim u formu što pre. Imam podršku i trenera i igračica i mislim da ce ovo biti dobra sezona kako za mene tako i za klub. – rekla je Grozdanova za jugsport i dodaje: Ambicije kluba su da budemo u gornjem delu tabele. One su i prošle sezone imale dobre rezultate, tako da bih volela da i ova sezona bude isto tako uspešna. – optimistična je nova igračica Prokupčanki.

U Prokuplje je došla na preporuku i nagovor svoje bivše saigračice iz Pirota, i najbolje igračice Prokupčanki Danijele Kričak, te se Gergana ponovo raduje novoj saradnji sa Danijelom, koja je, kako nam otkriva njena dobra prijateljica i van terena.
Mnogo se radujem što smo ponovo zajedno u istoj ekipi. Već smo sarađivale u dresu Pirota, sada nas očekuje nadam isto tako dobra saradnja u dresu Topličanina. Danijela mi nije samo saigračica vec i drugarica van terena. – takođe, mlađana Grozdanova ističe da iz Pirota nosi samo lepe uspomene.
Pirot ima posebno mesto u mom životu i karijeri, to je prvi klub gde sam se predstavila publici u Srbiji i zbog njih sam dobila i ponude od drugih klubova. Uvek mi je drago svaki put kad odem tamo, jer sam za vreme mog boravka u Pirotu stekla i dosta prijatelja.
Grozdanova (22) se na teren vraća posle osmomesečne pauze zbog povrede i nada se da će se što pre vratiti u željenu formu. Inače, Gergana Grozdanova je rođena u Sofiji. Svoju rukometnu karijeru je započela sa 12 godina u ŽRK „Slivnica“, u gradu koji se nalazi blizu Sofije. Sa 16 godina dobija poziv u reprezentaciju Bugarske. Pored rukometa u sali, uspešna je i u rukometu na pesku, koji postaje sve popularniji u svetu.
O Gergani smo saznali da je prvo krenula da trenira plivanje, ali je posle toga otkrila rukomet koji postaje njen prioritet i sport za koji se odlučuje. Mali broj ženskih rukometnih klubova u Bugarskoj je glavni razlog njenog odlaska u Srbiju. Pored sporta, Gergana je i uspešna studentkinja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print