JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Minimalac za prvu radost Leskovčana

Leskovac: Gradski stadion. Gledlaca 20. Sudija: Marko Ivković(Lajkovac) 6. Strelac: Dušan Savić u 68 minutu. Žuti kartoni: Z. Stanković, Ilić, Milić (GFK Dubočica). Sredojević(Trajal).

GFK DUBOČICA:Mladenović 7,5, Z. Stanković 7, Ivanov 7, M. Stanković 7 ( Karapandzić 7,5), D. Savić 7,5, Ilić 7 ( Milić 7,5 ), Jovanović 7, Mladenović 7 ( Oksumaun-),  S. Radić 7,5, Marković 7, P. Radić 7 ( Nikolić-).

TRAJAL: Todorović 7, Mijić 7, Gašić 7, Sredojević 6,5, Stepanović 6, Golubović 7, Gogić 6,5, Punoševac 7, Petrović 6 ( I. Jovanović-), Pavlović 7 ( Matejević-), Ousman 7 ( Kilibarda -).

Igrač utakmice: Dušan  Savić

Prvenac i to minimalan  tek u devetom kolu u duelu sa Trajalom iz Kruševca, borbenom igrom naročito u drugom delu igre, što je i krunisalo pogotkom kapitena Dušana Savića u 68 minutu igre.

Počelo je vrlo uzbudljivo i već u 13 minutu pooništen je pogodak gostima iz Kruševca  jer se strelac pogotka Pavlović nalazio  u nedozvoljenoj poziciji, pa je visoko podignuta zastavica pomoćnika Nemanje Jovanović-Dzajić bila ispravna, ma  da su gosti protestvovali zbog toga. Igrao se 26 minut kada je posle centar šuta Punuševca ponovo Pavlović bio u prilici ali je šutirao glavom preko gola. Samo pet minuta kasnije   i Ousman je bio u prilici ali je oklevao i šansa je otišla u nepovrat.

Domaći su prvu idealnu priliku proustili za postizanje pogotka u 40 minutu kada je A. Ilić bio u prilici posle odličnog centar šuta  Miloša Stankovića sa desne strane.

Do odlaska na odmor još jedna prilika za domaći sasatav koju propusta kapiten Dušan Savić koji je šutiro pored gola. Pa se na odmor otišlo bez pogotka.

U drugom delu utakmice ponovo je u prilici za postizanje pogotka  ekipa Traja prva ali je  Golubović šutirao pored gola.  Ulaskom u igru Karapandzića i  Milića Leskovčani su u potpunosti preduzeli ternsku incijativu i bili apsolutini gospodari na terenu, dok su gosti pokušavali iz kontranapada da nešto više učine pred gol golmana Mladenovića.  U 65 minutu igre posle odličnog centar šuta  sa desne strane Karapandzića  D. Savić  je tu negde sa penaltika atraktivno makazicama preko glave uputio udarac ali  zamao je bio neprecizan. U  67 minutu  oči u oči su se našli golman  Mladenović i Pavlović ali  je golman domaćih bio na visini zadatka  i iz tog duela izašao kao pobednik.

Samo minut kasnije tačnije u 68 minutu pada odluka o pobedniku   i prva „trojka“ domaćina u ovogodišnjem prvenstvu. Udrac na gol uputio je P. Radić, loptu je kartko odbio mladi golman gostiju Todorović,  na nju je natrčao Jovanović i umesto da on uputi udarac proigrao je dijagonalno D. Savića kome nije bilo teško da sa nekoliko metara pošalje loptu u  nebranjenu mrežu , što je izvalao buru oduševljenja kod domaćina. Pogodak zlata vredan koji  uliva samopouzdanje  u nastavku prvenstva.

U 72 minut mladi golman Kruševljana  pokazao je svoj raskošni talenat kada je bravuroznoim intervencijom sprečio siguran pogodak posle udaraca   nekog od igrača domaćeg sastava sa samo nekoliko metara iskos sa leve starne.

Poslednja prilika na utakmci  ukazala se  u 83 minutu gostima iz Kruševca kada je Gogić   iskosa sa leve starne šutirao pravo u golmana Mladenovića.

Zaslužena pobeda domaćeg tima  igrom koju su prikazali u drugom delu šef struke  Saša Mrkić  može biti zadovoljan  i dobra najava da dolaze bolji dani za Leskovačkog prvoligaša u nastavku jesenjeg dela prvenstva Prve lige Srbije.