JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Fudbaler Stoiljković ispred svih

Lebane: Kao i ranijih godina tako i ove Izbor sportista protekao je po izboru Sportskog saveza bez sportskih novinara u komisiji koji su najveći poznavaoci sportskih prilika u jednoj sredini. Čak su članovina Izborne  komisije dodeljivana priznanja za životno delo, što je  nedopustivo. Ali zato oni koji pišu preko dve i više decenija o sportiskim dešavanjima u Lebanu  ostali su bez priznanja. Izgleda treba da budu prvo miljenici pojedinaca u Sportskom savezu.

Bilo kako bilo proglašenje najboljih obavljeno je u velikoj sali  S.O Lebane gde su bili od predstavnika lokalne samouprave  zamenik predsednika opštine gospodin Boban Pejić i pomoćnik predsednika Miroslav Živković.Boban Pejić se pre zvaničnog proglašenja obratio prisutnima u sali rečima:   Zahvalio bih se svim nagrađenim na dopinos koji su dali u razvoju sporta u optini Lebane. Posebno mi je drago kad vidim ovoliki broj mladih sportista , posebno onih koji su naši ambasadori sporta i van našeg okvira. Takođe bih se zahvalio medijama koji su pratili sva dešavanja  u sportu, posebno sportskim portalima. Tako da ćemo predviđenim budzetom u 2020 godini povećati i finansiranje klubova i mediji koji najviše prate sportska dešavanja u našoj opštini.

Sve nagade uručene su iz ruke zamenika predsednika opštine Bobana Pejića. Za najboljeg sportsistu u muškoj kategoriji u 2019 proglašen je Stefan Stoiljković fudbaler  Srpskoligaša Radana iz Lebana, koji je kao bonus igrač uvek na terenu pružao svoj maksimum a na treningu bio uvek među najradnijih i poslušnih.

Za najbolju sportsikinju izabrana je odbojkašica OK Radan iz Lebana Isidora Filipović ujedno i kapiten i vođa tima  koja služi kao primer ostalim kluskim drugaricama, tako da je prizmanjj otišlo u prave ruke u ovoj kategoriji.

Za najboljeg trenera u 2019 godini izabran je trener u mlađih kategorija FK Radana Rade Savić nekadašnji fudbaler ovog kluba, koji je odskora ponovo u klubu.

Njabolja sportska nada u muškoj kategoriji je mladi član FK Jedinstva iz Bošnjaca Đorđe Stoiljković .

Najbolja mlada sportska nada u ženskoj kategoriji je članica streljačkog kluba „ Garos“ iz Lebana Anastasija Živković.

Za najboljeg sportskog radinika u 2019 zasluženo je to priznanje pripalo Dejanu Ristiću sekretaru  u RK  Radan iz Lebana.

Nabolji trener mlađih kategorija je  Miloš Stošić trener u OK. Radan iz Lebana.

 

Najuspešnniji sportski kolektiv u 2019 godine je proglašen Odbojkaški klub Radan iz Lebana ,  čiji je trener upravo predsednik Sportskog saveza Dragan Cvetković. Ma da je to priznanje pre trebalo da ide FK Radanu  koji je u samom vrhu tabele Srpske lige istok i jedan je od najorganizovanjih kolektiva ne u Lebanu već u čitavom Jablaničkom kraju.

Za zasluge što na najbolji način propagiraju sport Lebanske opštinevan njenih okvira širom Srbije i van granica  dodelejna su četvorici zalsužnih sportista.

Darko Stanković   koji je svoj sportski žiovot posvetio boksu. Član je repezentacije Srbije. Imao je i nekoliko profi mečeva koji su bili uspešni. Poslednji put je branio bolje BK Naissus“ iz Niša. Odskora je   počeo sa radom školu boksa , koja će ovih dana biti prednajčena u B.K Radan iz Lebana.

Drugi biser Lebnansog sporta je takođe bokser Marko Docić  inače član BK „ Boxing“ iz Leskovca. Ujeno je član repezanetacije Srbije. Trenutno je član BK „Nissus“ iz Niša za koji nastupa u teškoj kategoriji.

Fudbeler Lazar   Ranđelović koji je ponikao u Leskovačkoj Slogi . Potom branio bolje Jedinstva  iz Bošnjaca i Radana iz Lebana ali kratko. Zatim je postao član Radaničkog iz Niša. Da bi od letos prešao u redove Olipijakosa.

Posebno priznaje otišlo je u ruke Dragana Spasića trenera  po profseiji. Koji je takođe ponikao u  FK Radan iz Lebana. Potom branio bolje nekoliko prvoligaških klubova, da bi se posvetio trenerkom pozivu po završetku karijere.

Takođe su dodeljena posebna priznanja . U kategoriji veterana ta priznaje prilapo je  Novici Bogdanoviću dugogodišnjem predsedniku FK Radana. Potom osbnivaču i predsedniku sekcije veterana sa kojima se gostovalo u Makdeoniji ,Bugarskoj, kao i sa poznatim klubovima iz Jablaničkog i  Topličkog okruga.

Takođe su nagaređena i dva prosvetna radnika za doprinos razvoju sporta u Lebanu a to su Hranisalv Janković i Suzana Nikolić.

Posebno priznaje uručeno je i kordinatoru za školski sport Jablaničkog okruga Ivanu Cvetanovićuiz Leskovca.

Po prvi put je ove godine dodeljeno i petorici zaslužnih sportskih radnika a  među njima jedno i posthumno Svetislavu Nikoliću dugodišnjem predsedniku OFS Lebane, predsedniku FK  Radana. Inače profesoru Fizičkog vasiptanja. Pre toga u svojoj mladosti bio je aktivan fudbaler Radana, Dubočice i Radničkog iz Niša.

Mirjani Milanović profesoru Fizičkog vaspitanja u penziji  koja je bila i osnivač nekih klubova u Lebanu i aktivana na svim sportskom poljima u ovoj sredini.

Novici Cakiću dugogodišnjem predsedniku FK Jedinstva iz Bošnjaca koji je i danas na toj funkciji u klubu. Pre toga aktivan fudbaler ovog kluba.

Jednoj od fudbalskih legendi Lebana Predragu Vasiljeviću koji je među prvim fudbalerima iz Lebana branio bolje jednog drugoligaškog kluba.  Takođe jedan od onih sa najdužim fudbalskim stažom u  svom matičnom klubu  FK Radanu.

Nebojši Đorđeviću nastavniku  Fizičkog vaspitanja iz Lebana. Branio je bolje Fk Radana, Radničkog iz Pertata, Jablalnice iz Meveđe. Radio je i kao trener i OK Radan iz Lebana, gde je sada na funkciji Sportskog direktora ovog kluba.

U ime nagarđenih svim sportsitima i prisutnim u sali obratio se Predag Vasiljević rečima:

Zahvalio bih se komisiji koja mi je dodelila ovo priznanje, kao i lokanoj samoupravi u Lebanu  što ima razumevanja za sportu našoj sredini. Svim sportistima želim u narednoj godini još bolje rezultate da postižu.na svim poljima. Da sport u Lebanu bude taj koji će dostojno  da repezentuje našu sredinu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili