JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mladi šahisti ponos kluba

Medveđa: Sport u Medveđi sve više zauzima maha kod mladih u ovoj maloj varošici na samoj administrativnoj granici sa Kosovo i Metohiju. Uz fudbal, karate i košarku koji su glavni sportovi šah u poslednje vreme postaje sve popularniji za mlade koji žele dase posvete ovoj drevnoj igri. Po uzporu na svoje starije kolege seniore iz ŠK Gornja Jablanica  koji beleže dobre rezultate kako u prvenstvu tako i u Kup takmičenju  i mladi  njihovi naslednici u ovom sportu krenuli su  njihovim stopama.

Minulog vikdenda u Leskovcu održanom pojedinačnom šahosvkom turniru Jablaničkog okruga  za kadete i kadetkinje mladi šahisti iz Medveđe su osvojili čak šesat medalja. Tako su ovim uspehom najavili da ljudi iz ovog kluba netreba da brinu za budućnostovog sporta. Samo treba izbrusiti talente.

U konurenciji dečaka do 8 godian starosti Aleksandar  Pešić osvojio je drugo mesto I srebrnu medalju, dok je Vasiliji Vuletiću pripalo treće mesto I bronzno odličje.

U konurenciji devojčica so 10 godine starosti mlada šahiskinja iz Medveđe Iva Perišić osvojila je prvo mesto I zlatnu medalju sasvim zasluženo, dok je Irena MIlićević zauszela treće I bronzano odličje.

U kategoriji dečaka do 12 godina jedna od  šahovskih nada Medveđe Relja Miletić  ubedljivo je zauzeo prvo mesto I na grudima zasijalo zlatno odličje.

U najstarijoj kategoriji dečaka do 14 godina još jedan lep uspeh vredan pažnje. Dušan Dimitrijević je takođe uz svog klupskog druga Miletića osvojio je prvo mesto I okitio se medaljom zlatnog sjaja.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print