JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Povratak na mesto uspeha Knjaževčana

Knjaževac: Odavno je spustena  zavesa na Srpskoligaškom istoku. Trenutno je pauza, sumiraju se rezultati  jesenjeg dela prvenstva . Knjaževčani itekako moraju biti zadovolji postignutim rezultatima. Kao povratnici u ovom rangu takmičenja posle  dužeg vremena postigli su po svoj prilici cilj. Našli su se u gornjem delu tabele. Zauzeli su visoko 7 mesto na tabeli. Pre početka prvenstav bili su domaćini  Konferencije klubova, što je  ukazivalo da u prvenstvo kao povrtanici ulaze ozbiljno. Da ne budu ti koji će biti nečija topovska hrana, već ozbiljan Srpskoligaš.

Na 15 odigranih utakmica zabeležili su po 6 pobeda i nerešenih igara uz smo  3 poraza. Postigli su 20 a primili samo 13 pogodaka od toga pomalo neobično 7 kući i samo 6 na gostovanju. Osvojili su ukupno 24 bodova, što je za svaku pohvalu kao novajlije na Srpskoligaškom istoku i zauzeli visoko 7 mesto na tabeli. Da nije bilo nekih kikseva poput utakmioce kući sa Trstenik PPT ili na premijeri pred svojim navijaćima sa Dunavom iz Prahova u oba slučajeva umesto pobede  obe nerešene  utakmice, bodovni saldo bi bio još veći.

Ove jeseni na  svom terenu odigrali su 7 utakmica i zabležili 4 pobede i 3 puta su remizirali bez gorčine poraza. Postigli su 15 a primili 7 golova i osvojili 15 bodova. Taj skor ih je svrstao na viskom 6 meto pu uspešnosti kao domaćini. Na gostovanju su  bili na 8 utakmica i skor je ovakav: Zabeležili su 2 pobede, i po 3 nerešene i isto toliko poraza. Postigli su samo 5 ali primili najamnje od svih u ligi samo 6 pogodaka, što govori podatak da je ekipa sa jakom odbranom. Osvojeno je 9 bodova, što ih je po uspešnosti kao goste svrtalo na tabeli na 7 mestu istom i na kojem su  u ukupnom plasmanu na svih 15 odigranih utakmica.

Jesen je počela pomalo traljavo  posle poraza u prvom kolu u Lebanu (1:0) od Radana, usledio je neočekivani remi (1:1) sa Dunavom iz Prahova, potomu trećem usledilo je „ iskupljenje“ za ta dva kiksa pobeda u Proluplju nad OFK Topličaninom (0:1) i vraćena je vera u kvaitet kojim se poseduje. Pobeda  u Prokuplju overena je na svom terenu sa liderom Jagodinom (2:1) oko koje se utakmice digla mnogo prašina u javnosti.Minimalan poraz u Leskovcu sa GFK Dubočicom  i remi na svom terenu sa Budučnost iz Popovca (2:2) ponovo je  nadoknađen pobedom u Resavici (1:2) nad Rembasom. Jedina možda gorka pilula na svom terenu je remi sa Trstenik PPT (1:1) kada su podcenili goste što im se itekako osvetilo. Usledila su dva gostovanja. Najpre remi sa Moravac-Orionom u Mrštanu i minimalan poraz  (1:0) od OFK Sinđelić u Nišu. U finišu prvenstva usledile su seriej dobrih igara i rezultata  u poslednja pet kola  gde nije osetena gorčina poraza. Pobeđen je već otpisani Temnić 1924 ( 3:1) , potom vredan bod u Vlasotincu  sa Vlasinom bez golova. Kod kuće pobede nad Jedionstvom iz Bošnjaca u 13 kolu,  i Car Konstantinom u poslednjem kolu, u predposlednjem kolu sa SFS Borcem u Paraćinu  (1:1) uspešno je okončan jesenji deo prvenstva , gde su Knjaževčani pokazali da je reč o dobro ukonponovanom timu.

Pripremni period Knjaževčana proteko je pod voćstvom trenera Dragana Ilića koji je  selektirao tim iz jesenjeg dela prvesntva. Potom je na kormilo došao Miodrag Starćević koji je pre sobom imao tim sa kojim je samo nastavio da beleži dobre rezultate.  Obojica podjednako su zaslužni za uspeh u jesenjem delu prvenstva.

Opreativac u klub i „čovek za sve“ generalmi sekretar kluba Aca Stojanović u ime rukovodstva kluba kaže.  Uz malo sportske sreće bodovni saldo bi bio malo veći, ali ne žalimo es ovo je dobar uspeh. Na najbolji mogući način smo se ponovo vratili u rangu gde nam pripada meseto. Ovo je zasluga svih nas u klubu i nadamo se da će dobre igre iz jesenjeg dela prvenstva biti još veći stimulans za prolećni deo prvenstva. Trenutno je  zimska pauza koja je poprilično duga, tako da ćemo imati dovoljno vremena za sve što treba da se uradi do prolećnog starta. U to nse umnja niko u klubu da neće biti tako.