JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

PERTAĆANI NAJBOLJI NA OLIMPIJADI

Lebane: U Mesnoj zajednici Petrate održana je prva Seoska Olipijada  pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije , a u organizaciji Sportskog saveza opštine Lebana na čelu sa predsednikom Draganom Cvetkovićem i Generalnim sekretarom Miroslavom Stošićem-Miretom,  uz podršku lokane samouprave u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem.

Odziv seoskih Mesnih Zajednica nije bio zadovoljavajući s obzirom da se Oplipijada orgaizuje po prvi put, nekoliko sela su otkazala učešće neposredno dan pred takmičenja, tako da se na borilištu terena za male sportove i fudbalksom terenu FK Radničkog iz Pertata  pravo učešća uzelo samo šest Mesnih Zajednica i to: Ćenovac, Lugare, Pertate, Cekavica, Donje Vranovce- Veliko Vojlovce, i Šumane.

Ispred Sportskog saveza Srbije takmičenjem je rukovodila Marija Jovićić u saradnji sa predstavnicima Sportskog saveza Lebana i sve je proteklo u najboljem redu, bez ijednog malog incidenta, sve je bilo fer i korekto od strane takmičara i niko nije stavio nijednu primendu, tako da možemo sa pravom reći da je prva Seoska Oplipijada u Lebanu uspela i da će po svoj prilici iduće godine biti mnogo bolja i sa više učenika.

 Jednu ekipu mogu da sačinjavaju najviše 20 takmičara. Treba napomenuti da se odbojka igrala po miks sistemu da u timu u svakom trenutku mora da ima najmanje dve pa može i više devojčica na terenu za vreme takmičenja i igralose u dva dobivena seta do 15 poena.

Sve ukupni pobednik je ekipa domaćina Pertata koja je osvojila 48 bodova i stekla pravo nastupa na Regionalnom takmičenju koje će se održati 13 avgusta u Surdulici

. Oslala mesta su sledećim redosledom na drugom mestu je Donje Vranovce-V. Vojlovce sa 44 boda,

treće mesto je pripalo Cekavici sa 43 osvojena boda, na četvrtom mestu je Šumane sa 38 osvojenih bodova, peti je Ćenovac sa 36 i poslednji na šestom mestu je ekipa Lugare sa 32 osvojena boda.

Inače takmičilo se u 11 disciplina i to: fudbal, miks odbojka, bacanje kamena sa ramena u dalj, trka u djaku, obaranje ruku, skok u dalj, nadvalaćenje štapom, takmičenje u šahu,

nadvlaćenje konopca, rvanje , poligon spretnosti, gde su takmičari koji se takmiče po prvi put pokazali svoj maksimum i objetivna pubilka je svaki potez nagradila aplauzom.

U disciplini mali fudbal (5+1) pobednik je ekipa Cekavice, drugo mesto je pripalo Donjem Vranovcu- Veliko Voljlovce, treći je ekipa domaćina Pertate.

U kategoriji miks odbojka prvo mesto pripalo je ekipi Pertata, drugi je Donje Vranovce-Veliko Vojlovce, i treće mesto je ekipa Cekavice.

U kategoriji bacanje kamena sa ramena u dalj najbolji su bili takmičari Pertata, drugo mesto pripalo je Donjem Vrnovcu-Veliko Vojlovce, i treći je ekipa Cekavice.

U kategoriji skok u dalj prvo mesto pripalo je ekipi Šumana, drugi je Lugare i trećeplasirani tim je Donje Vranovce-Veliko Vojlovce.

U kategoriji obaranju ruke u prirodnom stojećem položaju na stolu prvo mesto pripalo je ekipi Ćenovca, drugi je Pertate i treće mesto je Donje Vrnaovce-Veliko Vojlovce.

U kategoriji rvanje normalnim stilom(obaranjem) prvo mesto pripalo je ekipi Ćenovaca, drugo mesto zauzeli su takmičari Pertata i trećeplasirani tim je Cekavice.

U nadvlačenju štapom iz sedećeg položaja prvo mesto pripalo je ekipi Pertata, drugo mesto je osvojilo Šumane i trećeplasirani su ekipa Ćenovca.

U takmičenju u šahu najviše su pokazali takmičari Cekavice koji su osvojili prvo mesto na drugom mestu je Donje Vranovce- Veliko Vojlovce, i na trećem mestu je ekipa Šumana.

U nadvlačenju konopcem naj uspešnija ekipa bila je domaćina Pertate, na drugom mestu je Donje Vrnovce-Veliko Vojlovce i na trećem mestu je ekipa Cekavice.

I u  pred polsednjoj jedanestoj disciplini poligon spretnosti prvo mesto pripalo je ekipi Šumana, drugi su ekipa Cekavice i treće meseto zauzeli su takmičari Lugara.

I u polsednjoj disciplini trka u djakovima prvo mesto pripalo je ekipi Lugare, drugo mseto zauzele je ekipa Donje Vrnaovce-Vleiko Voljlovce i trećeplasirani tim je Šumane.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili