JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Drašković u društvu velikana košarke

Medveđa: Na inicijativu Vuleta Vukovića iz Prokuplja  uglednog košarkškog radnika sa ovoh prostora održan radni sastanak u Vladičinom Hanu, na kome je bio između ostalih prisutan i legenda naše košarke Predrag Dsanilović, inače predsednik košarkaškog saveza Srbije.

O tom skupu košarkaških radnika sa ovom legendom predsednik košarkaškog kluba Jablanica iz Medveđe Miloš Drašković specijalno za naš portal kaže:  Pošto sam bio pozvan i prisutan na sastanku sa predsednikom KKS Predragom Danilovićem u Vladičinom Hanu, a tu su bili još sekretar Bolić, Dušan Projević, naravno i moj veliki i uvaženi prijatelj Vule Vuković iz Prokuplja, koga ja izuzetno cenim i poštujem kao košarkaškog radnika i velikog sportistu.   Upravo Vuković je bio orgaizator ovog zajeničkog sastanaka. Čast mi je i zadovoljstvo sarađivati sa tavim čovekom jer je Vuković Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije i ujedno Presedavajući Skupštine Košarkaškog saveza Srbije.  Predsednik Danilović je već na uvodu svog izlaganja rekao šta je sve urađeno u ovoj godini i šta je sve bilo planirano. Kao i plan daljeg rada u košarakaškom savezu Srbije. Takođe je bilo priče o njegovoj kandidaturi za predsednika KKS .

Mi smo mu svi dali apsolutnu podršku. Što se tiče KK Jablanice  takođe je i od mene lično dobio maksimalnu podršku, da ćemo podržati njegov izbor za predsednika KKS. Bilo je reči o svim domenima sardnje u buduće i mislim da ćemo da sarađujemo kao nikad dosad.  O prošloj godini nismo ništa govorili. Okrećemo se ovoj  takičarskoj godini. Ponovo smo naparvili dobar tim, ma da smo malo kasnili sa početkom priprema za novu sezonu. Još uvek smo u potrazi za jedno ili eventualno dva pojačanja koja su nam nepohodna za osvajanje prvog mesta.Milsim da će konačno da se slože sve kocikce i da će Jabalanica ove godine da se plasira u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije. Ma da o tome nije bilo reči ko će da upadne , ko neće u viši rang takmičenja, samo je bilo reči o onome šta je urađeno i šta treba u budućnosti uraditi za dobrobit košarke na ovim našim prostorima.

Po meni je najbitnije da smo svi mi jednoglasno pružili podršku predsedniku Daniloviću da nastavi sa svojim dosad upešnim radom na funkciji predsednika KKS. Po meni ovakvi sastnci trebalo bi biti organizovani malo češće. Recimo ja sam već tri godine Sportski direktor KK Jablanice i ovo je naš ovakav prvi sastanak. Tako sam iskoristio priliku da pozovem predsednika Danilovića da bude naš gost u Medveđu, da vidi gde mi živimo i radimo. Taj  poziv je zakazan za decembar mesec. Organizaciju oko tog dolaska prepustiću mom priajtelju Vuletu Vukoviću da on  to organizuje taj dolazak.

Odigrano je tri kola KK Jablanica je zabeležila sve tri pobede ali već narednog vikenda predstoji prvi derbi u Vladičinom Hanu  sa ekipom Morave  i o tome Drašković kaže: Odigrali smo tri kola i zabeležili toliko pobeda. U poslednjoj utakmci protiv Rudar 1903 iz Bora primetilo se  da smo u usponu forme i mogu biti zadovoljan onim što su moji košarkaši pokazali na poslednjoj utakmici.

  U  duelu sa Moravom očekujem dobru borbu na parketu hale sportova  u Vladičinom Hanu , jer je reč o dobroj ekipi koja je dobro pripremljena.  Borićemo se i znam da će moji košarkaši da pruže svoj maksimum , pa neka pobedi ko bude bolji.