Михољски сусрети села

Манифестација Михољски сусрети селa одржана је трећег августа, у Сијаринској Бањи на спортским теренима код ватерполо базена. Ово је трећа година за редом која се одржава под покровитељством Министарства за бригу о селу, а у организацији Општине Медвеђа и Туристичке организације Медвеђа.

 

 

Свечано отварање Михољских сусрета села почело је представљањем традиционалних игара и песма овог краја КУД-а Јабланичко коло вез из Медвеђе.

 

Екипе села са територије ове општине надметале су се у традиционалним спортским дисциплинама, малом фудбалу, сечењу дрвета, бацању камена, скок у даљ, пливању, али су засигурно најинтересантније биле жене које су се такмичиле у надвлачењу конопца. Победивши екипу из Газдара, жене из екипе Медевце Богуновац освојиле су прво место, док је треће место припало Сијаринској Бањи.

Поред ових спортских дисциплина бирало се и село које се представило у најлепшем светлу, те је прва награда припала екипи Медевце Богуновац, пехар за друго место отишао је у Газдаре, а треће место освојила је Сијаринска Бања.

Након проглашења победника сви учесници и посетиоци ове прелепе манифестације имали су бесплатан улаз на ватерполо базену.

Манифестацију “Михољски сусрети села“ општина Медвеђа реализује у сарадњи са Министарством за бригу о селу, са идејом и циљем да се очувају традиција и културни идентитет и да се села повежу кроз различите садржаје.

РЕЗУЛТАТ ТАКМИЧЕЊА:

Фудбал: I место – Газдаре, II место – Медевце Богуновац, III место Сијаринска Бања

Скок у даљ: I место – Милош Радојевић, Богуновац, II место – Милош Маринковић, Газдаре, III место – Андрија Крстић – Сијаринска Бања

Надвлачење конопца – Жене: I место Медевце Богуновац, II место – Газдаре, III место – Сијаринска Бања

Бацање камена: I место – Милош Маринковић, Газдаре, II место – Милош Поповић, III место – Данило Горановић, Маровац

Сечење дрвета: I место – Марко Поповић, Богуновац, II место – Бранислав Ковинић, Газдаре, III – Данило Горановић, Маровац

Пливање: I место – Андрија Крстић, Сијаринска Бања, II место – Милош Додеровић, Туларе, III место – Мијајло Минић, Богуновац

Најбољи голман – Милан Ракић, Газдаре

Најбољи играч – Андрија Крстић, Сијаринска Бања

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net