JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Miholjski susreti sela

Manifestacija Miholjski susreti sela održana je trećeg avgusta, u Sijarinskoj Banji na sportskim terenima kod vaterpolo bazena. Ovo je treća godina za redom koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, a u organizaciji Opštine Medveđa i Turističke organizacije Medveđa.

 

 

Svečano otvaranje Miholjskih susreta sela počelo je predstavljanjem tradicionalnih igara i pesma ovog kraja KUD-a Jablaničko kolo vez iz Medveđe.

 

Ekipe sela sa teritorije ove opštine nadmetale su se u tradicionalnim sportskim disciplinama, malom fudbalu, sečenju drveta, bacanju kamena, skok u dalj, plivanju, ali su zasigurno najinteresantnije bile žene koje su se takmičile u nadvlačenju konopca. Pobedivši ekipu iz Gazdara, žene iz ekipe Medevce Bogunovac osvojile su prvo mesto, dok je treće mesto pripalo Sijarinskoj Banji.

Pored ovih sportskih disciplina biralo se i selo koje se predstavilo u najlepšem svetlu, te je prva nagrada pripala ekipi Medevce Bogunovac, pehar za drugo mesto otišao je u Gazdare, a treće mesto osvojila je Sijarinska Banja.

Nakon proglašenja pobednika svi učesnici i posetioci ove prelepe manifestacije imali su besplatan ulaz na vaterpolo bazenu.

Manifestaciju “Miholjski susreti sela“ opština Medveđa realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, sa idejom i ciljem da se očuvaju tradicija i kulturni identitet i da se sela povežu kroz različite sadržaje.

REZULTAT TAKMIČENJA:

Fudbal: I mesto – Gazdare, II mesto – Medevce Bogunovac, III mesto Sijarinska Banja

Skok u dalj: I mesto – Miloš Radojević, Bogunovac, II mesto – Miloš Marinković, Gazdare, III mesto – Andrija Krstić – Sijarinska Banja

Nadvlačenje konopca – Žene: I mesto Medevce Bogunovac, II mesto – Gazdare, III mesto – Sijarinska Banja

Bacanje kamena: I mesto – Miloš Marinković, Gazdare, II mesto – Miloš Popović, III mesto – Danilo Goranović, Marovac

Sečenje drveta: I mesto – Marko Popović, Bogunovac, II mesto – Branislav Kovinić, Gazdare, III – Danilo Goranović, Marovac

Plivanje: I mesto – Andrija Krstić, Sijarinska Banja, II mesto – Miloš Doderović, Tulare, III mesto – Mijajlo Minić, Bogunovac

Najbolji golman – Milan Rakić, Gazdare

Najbolji igrač – Andrija Krstić, Sijarinska Banja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print