JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DOMAĆIN NEDA TITULU PRVAKA

Lebane: U Seoskoj Mesnoj Zajednici Pertate održano je treće po redu takmičenje pod nazovom “Seoska Olipijada” ovog puta Regionalno na kome su učetvovali ispred predstavnika Lebane selo Pertate, ispred opštine Medveđa selo Bučumet, ispred opštine Bojnik prošlogodišnji pobednik na repubiličkom takmičenju selo Orane i ispred opštine Merošine Jug Bogdanovac. Takmičilo se u 11 sportskih disciplina i to malom fudbalu, šahu, odbojci, nadvlačenju konopca ,obaranje ruku, bacanje kamena sa ramena, rvanju, nadvlačenje štapa , nadvlačenje kanapa, skok u dalj, poligon, trka u dzakovima.

Pre početak takmičenja najpre se obratila predstavnica Sportskog saveza iz Beograda koja je poželela dobre rezultate svim takmičarima i da je treće po redu Regionalno takmičenje ali sam stavio po završetku govora zamerku da za ovako ozbiljno Regionalno takmičenje Sportski savez Srbije izdvoji samo tri skronma pehračića to nije lepo jer imalo je 11 sportskih disciplina,makar da je bilo za prva mesta nije moralo za drugo i treće.

. Na pitanje upućeno predtsavnici Sportskog saveza iz Beograda zašto je ovako skromno ona je odgovorila pa tri pehara za prvo drugo i treće mesto, pa i da je samo to ali barem da su ti pehari iole malo vredniji, ovako se ne daje ni na seoskim turnirima u malom fudbalu ali to je sada stvar organizatorat turnira, Sportski savez Lebana je samo bio organizator a lokana samouprava u Lebanu pokrovitelj održavanja, sa nagaradama nemaju ništa .

Predsednik opštine Ivan Bogdanovićje otvorio takmičenje i takmičarima se obratio rečima: Pozdravio bih vas na početku sve takmičare u ime domaćina sela Pertata i moje lično ime i poželeo dobre rezultate.Nadam se da će se ova manifestacija još više omasoviti narednih godina, kako u opštini Lebane, tako i iz opštine iz koje vi dolazite. I cilj ovih igara je da se družimo, da stavramo neku tardiciju i što se tiče druženja i fer pleja, i da to omasovimo kod naše omladine

. Ja bih gostima još jednom poželeo dobrodošlicu, domaćinu da budu dobri domaćini i uz fer plej igru neka pobedi najbolji, koji će se plasirati na republičko takmičenje. Još jedanput bi poželeo uspeh svim sportistima i ovim i zvanično otvaram Seoske sportske igre u našem Pertatu.

Sveukupni pobednik je ekipa Pertata predstavvnik Lebana, koja je sakupila 41 bod, drugo mesto je ekipa Orana sa 34 boda, predstavnik Bojnika, treće mesto je pripalo Bučumetu predstavniku Medveđe sa 33 boda, i četvrto mesto ekipi Jug Bogdanovac predstavnik opštine Merošine sa 13 bodova.

 

Pojedinačno u fudbalu je prvo Pertate, drugo meseto je pripalo Oranu, treće mesto Bučumetu i poslednje četvrto Jug Bogdancu.

U nadmetanju u odbojci prvo mesto je Pertate, drugo mesto je Orane, treće mesto je Bučumet i četvrto Jug Bogdanovac

U šahu prvo mesto je pripalo ekipi Orana, drugo mesto je Bučumet, na trećem je ekipa Pertata i četvrti Jug Bogdanovac.

U nadvlačenju štapa prvo mesto Bučumet, drugo Pertate, treće Orane i četvrto Jug Bogdanovac.

U nadvlačenju kanapa prvo mesto pripalo je ekipi Pertate, drugo mesto je Orane, treće mesto je Bučumet i četvrto mesto Jug Bogdanovac.

U bacanju kamena sa ramena prvo mesto pripalo je ekipi Pertate, drugo Oranu, treće Bučumetu i četvto Jug bogdanovcu.

U skok u dalj najbolji su bili iz ekipe Bučumet, drugo mesto pripalo je ekipi Pertate, treće je Orane i četvrto Jug Bogdanovac.

U trćanju u dzaku prvo mesto je pripalo ekipi Pertata, drugo meseto je Orane, treće mesto je Bučumet i četvrto Jug Bogdanovac.

U takmičenju na poligonu najbolji su bili ekipa Orana, drugo mesto poripalo je Bučumetu, treće Jug Bogdanovcu i poslednje četvrto ekipi Pertata.

U narodnom rvanju najbolji su bili ekipa Pertate, drugo mesto je pripalo ekipi Orane, treći je Bučumet i četvrti Jug Bogdanovac

U obaranju ruku prvo mesto ekipa Orane, drugo Bučumet, treće Pertate i četvrto meseto Jug Bogdanovac.

Po propozicijama takmičenja za prvo mesto prpadalo je 5 bodova, za osvojeno drugo mesto 3 boda, za treće mesto 2 boda i za četvrto mesto po jedan bod .

Organizator Sportski savez Srbije je po proglašenju pobednika podelio ekipama fudbalske i odbojkaške lopte a broj dobivenih lopti je zavisio od osvojenog mesta u sve ukupnom takmičenju.

Tako se je ekipa Pertata plasirala na Republičkom takmičenju Seoskih igara Srbije koje će se održati 1,2,3 septembra u Požarevcu.