JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Košarkaši Jablanice furiozno

Prva Reginalna košarkaška liga-istok

KK JABLANICA- KK RUDAR 1903 –  94:59 ( 52:29 )

Medveđa. Igrano u hali sportova . Bez prisustva gledalaca. Sudiski par: Milan Nikolić( Vranje) / Mihajlo Stamenković(Leskovac). Rezultat po četvrtinama: 31:15, 21:14, 24:16, 18:14.

KK JABLANICA: Luković 6, Cekić 7, Babić 3, Đorđević 4, Zdravković 2, Stošić 19, M. Nikolić 22, Bubalo 11, Dzelatović 6, Stoiljković 6, S. Nikolić 8.

KK RUDAR 1903: Jovanović, Prodanović, Mijatović 12, Vlaki, A. Ilić 5, Vidanović 19, Lazarević 2, N. Ilić 14, V. Ilić 4, Petković 3.

Igrač utakmice. Mladen Nikolić

Pobeda Medveđa u duelu sa ekipom iz Bora nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Tako je trenerski tandem Stošič/Miletić pružio priliku svim košarkašima  da odigraju na ovoj utakmci. Visoka  razlika od 35 koševa je mogla biti i viša, da su  Medveđani igrali punim gasom.

Već u prvoj čevrtini rezultat sve govori, visoka razlika (31:15) je samo  realan odnos snaga u tom delu igre, dok u ostaih tri četvrtina bilo je druge igre, i kao što rekosmo isprobane su sve raspoložljive snage sa kojim raspolaže Jablanica u ovom trenutku.

Već u drugoj četvrtini je smanjen gas,  ključni igrači su bili više na klupi nego u igri. Pa se tako na poluvreme otišlo  rezultatom 52:29 , što znači sa prednosti domaćina od 23 koševa.

Treća četvrtina  je ponovo pripala domaćim košarkašima    rezultatom 24:16 ali se ta razlika iz četvrtinu u četvrtinu povećavala u korist domaće košarkaše, što je na kraju bila velika.

U poslednjoj četvrtini ponovo su domaći bili bolji rezultatskom razlikom najmanjoj samo četri poena prednosti 18:14 ali je i to bilo dovoljno za visoku pobedu od 35 koševa, rezultatom 94:59  u korist Jablanice i dobra najava pred naredno kolo kada košarkaši iz Medveđe gostuju u Vladičinom Hanu gde predstoji prvo teže iskušenje sa ekipom Morave, koji takođe pretenduju na sam vrh tabele.

U igri domaćina istakli su se najbolji pojedinac na utakmci Mladen Nikolić sa 22 koša, koji je pokazao da je povreda na početku prvenstva samo prošlost i popularni „Bambi“ će u narednim utakmicama koje predstoje biti ponovo  onaj ko će rešetati  protivničke koševe,

upravo kada predstoje utakmice sa mnogo težim rivalima poput Morave, Marinca i Radnika.  Rame uz njemu  bio je Stošić sa 19 koševa i  kapiten Bubalo sa 11 koševa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili