JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Dečiji vrtić“ želi Srpsku ligu

Bojnik: Kada jedna mlada i poletna ekipa, puna elana za dokazivanje na fudbalskoj premijeri ovih  dana u Lebanu, visoko porazi jednog Srpskoligaša kakav je Radan, onda je reč o zaista prespektivnim fudbalerima pred kojim je ako ovako nastave lepa fudbalska  budućnost. Naravno reč je o Zonašu iz Bojnika Fk Pusta reka u čijim redovima je  slobodno bi se moglo reći žargonom „ Dečiji vrtić“. Jer upravo osim  isksunih golmana Sinišu Stanovića Nenada  i Stefana Petrovića, Predraga Vidojevića, Nikole Ilića, tu je plejada mladih igrača starosti od 17 do 21 godinu. Pomena radi Dinić, N. Nikolić, Danilo i Danijel Stanišić, N .Jovanović, M. Jovanović, S. Jovanović, D. Petrović, Kostić, golman A. Đikić, Aleksandar Stanković  prava budućnost fudbala u Pustorečkom kraju.

Minulo prvenstvo je završeno na viskom trećem mesetu u Zona- jug , gde je sada došlo do promene sasatava timova koji je čine, pa je po mnogima  to prilika da se Bojničani okušaju u borbi za sam vrh na  tabeli nove zone i domognu Srpske lige, jer su upravominule godine uvek bili u samom vrhu tabele u ovom rangu.

Ipak merodavan da nešto više kaže o svom klubu je dugogodišnja trener i nekadašnja „alfa i omega“ ovog kluba Dejan Cenić koji je između ostalog rekao: Sa pripremama smo počeli  8 jula i dosad smo odradili ukupno 14 treninga. Odigrali smo jedanu kontrolnu utakmcu sa Radanom koju smo dobili (0:3) i pokazalo se da se najozbiljnije pripremamo za start prvenstva. Povređenih imamo Stefana I Žarka Stojanovića, dok su nam braća Stojićić zbog svojih radnih obaveza trenutno odsutni. Ako se vrate jedan je van granice drugi na posao u Beogradu, mi na njih raćunamo i dalje. Nakon ove utakmice predstoji nam dueli sa Vlasinom, potom idemo na Tradicionalni turir kod novog Zonaša u Čekmin. Do početka prvenstva odigraćemo još dve kontrolne utakmice i tako  spremno dočekati start u Zona –jug

Što se tiče novoformirane Zona-jug isksuni trener Dejan Cenić kaže da će Zona u odnosu na prošlo prvenstvo biti  slabija. Jer nema više klubova iz Niša i Pirota, to su na jugu Srbije fudbalski centri. Dok timove koji dolaze u ovoj zoni dobro poznaje  poput OFKKosanice, Jastrebca iZ Blaca, Žitorađu, Polet iz Lapljeg sela, Bobište Čekmin , tako da mu kao treneru neće biti nepoznanice.

Što se tiče plasmana i uslova za rad FK Puste reke Cenić dodaje: Očekujemo kao i uvek da jurimo to prvo meseto. Nismo sebi zacrtali plan da mormo po svaku cenu, ali naš cilj  primarni da se nađemo među prve pet ekipe na tabeli. Pa ako se ukaže prilika pokušaćemo da je iskoristimo. Verujem da će se ukazati ovog puta.

U skorije vreme počeće igradnja novih služebnih prostorija, tribine sa sedištima, teren će se presvući,pa ako bude rezultata dorbih zašto nebismo i u Srsku ligu. Jer nam je tu meseto. Mi smo u ostalom bili tu dugo godina njeni članovi.Ove rezultate koje postižemo, stvramo mlad igrački kadar  u najvećoj meri dugujemo lokanoj smouprave u Bojniku na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem. Nemamo sponzore, klub egzistira isključiovo od njihovih para . Zato ih mi i trošimo što bi se reklo domaćinski, vodimo raćun o svakom dinaru. Jedan od pokazatelja je taj rekao je na kraju Cenić, da nam je igrački kadar sastavljen isključivo od igrača iz naše opštine Bojnik.  Svesno svaki dinar u fudbalu ulažemo u našu decu. Tako nas ne koštaju putni troškovi, jedino kada moramo na gostovanje drugim klubovima.

Za sve one rezultate koje klub potiže trudi se aglini predsednik kluba Predag Vidojević koji još uvek nije rekao posldnju reč u fudbalu. Predsednik kluba sa kopačkama na nogama stigne da odradi  oba posla na vreme I sa zadovoljstvom. Zato je kartko rekao: Tu sam još uvek da bih pre svega ovim maldim momcima koji dolaze pomogao onoliko koliko mogu. Pre svega na fudbalskom terenu. Da pored nas nekoliko isksunih steknu rutinu. Biće to uspeh ne samo mene već svih u klubu. Što se tiče predsedničkih obaveza I tu postižem sve na vreme. Veliku podršku imam u Sekretara kluba Miloša Aranđelovića, koji svoj pa I deo mog posla odrađuje  ni u tom  delu  nema nikavih probelma rekao je kratko Vidojević.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print