JugSport.net

sportski portal južne Srbije

CILJ POPOVČANA SAM VRH

Popovac: Budućnost iz Popovca kod Niša kao i ranijih godina, tako i ove prvenstvo Srpske lčige -istok, su završili u gornjem delu tabele, pokazavši dobre fudbalske partije i uz to primerne rezultate. Možda je moglo još bolje ali se na pojedinim utakmicama odigralo ispod nivoa kluba, ali i ovakav plasman jedne ekipe iz predgrađa Niša je veliki uspeh kluba, pod dirignetkom palicom predsednika kluba Gorana Tomića i šefa stručnog štaba Bobana Stankovića upravo mojih sagovornika na temu o oceni minulog fudbalskog prvenstva Srpske fudbalske lige istok. Ali predhodno da damo analizu postignutih rezultata sa ukupnim skorom i malo više da obratimo pažnju na prolećnom delu prvenstva.

Prvenstvo je završeno na trećoj poziciji sa 60 osvojenih bodova uz skor 17 pobeda , 9 nerešenih i 4 poraza, iza lidera GFK Dubočicu sa 69 i drugoplasiranog Radnički iz Pirota sa 67 osvojenih bodova, to su ujedno i bila tri tima koja su se borila za naslov prvaka, jer recimo iza njih su po osvojenim bodovima i plasmanu na 4 mestu SFS Borac tek sa 47 i Radnički iz Sviljanca sa 46 osvojenih bodova.

U prolećnom delu prvenstva Budućnost je odigrao 15 utakmica i zabeleženo je 8 pobeda, 6 nerešena rezultata i samo 1 poraz uz gol razliku 35 datih i 17 primljenih golova osvojeno je 30 bodova i po uspešnosti su takođe na 3 mestu na tabeli proleća. Na svoim terenu u Popovcu odigrali su 8 utakmica i zabeležili 4 pobede 3 remija i 1 poraz uz gol razliku 21 datih i 11 primljenih golova osvojeno je 15 bodova i zauzimaju 5 mesto po uspešnosti kao domaćini.

Na gostovanju su odigrali 7 utakmica i zabeležili 4 pobede 3 nerešene bez gorčine poraza , postignuto je 14 a primljeno 6 pogodaka i osvojeno isto toliko 15 bodova što ih svrstava na deobi prvog mesta sa prvakom GFK Dubočicom, koja ima bolju gol razliku.

O minulom prvenstvu u glas kažu predsednik kluba Goran Tomić i šef stručnog štaba Boban Stanković o viđenju postignutih rezultata i drugih faktora koji su uticali na njih: Fenomenalna sezona Budućnosti . Na najlepši način dokazujemo da standarde SLI mi postavljamo , pomeramo i čuvamo. Prepoznajemo rezultatski mnogo bolju jesenju polu-sezonu.Šok zbog svesti o konačno otetim bodovima i kriterijum suđenja u prolećnom delu su uzeli danak. Zimski pripremni period sa malim brojem pripremnih utakmica i povrede većeg broja ključnih igrača, plus mali roter, daju odgovore.

U timskoj igri tražiti najboljeg pojedinca je paradoks ali smo sigurni da će navijači u Popovcu imati težak zadatak da se odluče. Na kraju sezone izdvojilo se ime Stefana Miletića . Nije novina da za određeni broj naših igrača postoje interesovanja većih klubova. Nikome nećemo stajati na put prosperiteta, naprotiv.

Pored rezultata to nam je primaran cilj , da iz sistema iskoče profilisani a da se afirmišu novi igrači. Pripreme za narednu uspešniju sezonu počinju 8 juala . Treba napomenuti da bi bez ljudi koji iz ljubavi prema fudbalu troše svoj novac igrali zonu sa sredstvima koja dobijamo i koja su deset puta manja od sredstva ostalih ekipa. Rukovodstvo-Struka -igrači osovina koja vuče, sveto trojstvo koje čini čuda ili još teže, ponavlja čuda !!!

Nama ne preostaje ništa drugo nego da u ime naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije JUGSPORT.NET ovako uzornom i primernom fudbalskom kolektivu u narednoj fudbalskoj sezoni poželimo naj uspešnije rezultate u dosadašnjoj zapaženoj fudbaksoj istoriji ovog kluba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print