JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

KURŠUMLIJČANI ŽELE SRPSKOLIGAŠA

Kuršumlija: Pod dirigentskom palicom šefa stručnog štaba Bojana Milienkovića i trenera Predraga Jovanovića ovogodišnju fudbalsku sezonu OFK Kosanica iz Kuršumilije završila je na 7 mestu na tabeli, ma da je taj položaj mogao da bude za neko meseto više, ali je i ovao dobar uspeh s obzirom na podmlađeni sastav tima. Osvojeno je ukupno 39 bodova uz skor na 28 odigranih utakmica zabeležene su 12 pobede, odigrane su 3 nerešene i pretpeno je ukupno 13 poraza uz gol razliku +1 postignuto je 61 a primljeno 60 golova.

Ovog proleća odigrali su ukupno 14 utakmica i zabeležili 9 pobedea 1 nerešenu i 4 poraza uz gol razliku 37 datih i 23 primljena gola osvojeno je 28bodova , što ih po uspešnosti u prolećnom delu svrstava ih na 4 mestu. Na svom terenu odigrali su kao domaćini 8 utakmica i zabeležili 6 pobeda i po1 nerešenu i 1 poraz uz gol razliku 26 datih i 10 primljenih golova osvojeno je 19 bodova i zauzimaju 2 mesto na tabeli po uspešnosti u prolećnom delu prvenstva. Na gostovanju su odigrali 6 utakmica i zabeležili po3 pobede i isto toliko poraza uz gol razliku 11 datih i 13 primljenih golova osvojeno je 9 bodova i po uspešnosti kao gosti zauzimaju takođe visoko 6 meseto.Najbolji strelac kluba je Predrag Mladenović sa 15 postignutih golova u prvenstvu i 2 u Kup takmičenju znači ukupnio 17 pogodaka.

Pored pomenutog stručnog štaba u klubu se radi i sa mlađim kategorijama gde se zvanično takmiče u ligu FS RIS-a petlići koje vodi trener Strahinja MIlenković i pionire Bojan Milenković i u ovogodišnjem prvenstvu zauzeli su položaj u gornjem delu tabele oba predstavnika. Takođe treniraju mlađi i stariji cicibani koje treniraju treneri Ivan Savić i Bojan Milenković ali se oni još uvek ne takmiče zvanično.

Agilna uprava kluba na čelu sa predsednikom Slobodanom Đorđevićem, potpredsednikom Slavišom Vidosavljevićem sekretarom Ivicom Vukadinovićem stvorili su optimalne uslove za rad kako seniorskog tima tako i za mlađe kategorije. Takav rad su prepoznali pojedinci i počeli su da se pojavljuju sponzori mlađih kategorija donirajući pre svega u opremi i rekvizitima za rad.

Stručni štab OFK Kosanice na raspolaganju je imao sledeći igrački kadar: Golmani Bojan Šejić i Nikola Spalević i igrači Dragan Mijailović, Uroš Vukoičić, Nikola Stojić Vladimir Kocić, Vladimir Joksimović, Slobodan Đorđević to čine odbranbei deo tima. Branimir Lukić Marko Petrović, Miljan Milić, Nikola Radovanović, Marko Popović, Nikola Dragićević, Milovan Čomić, Andrija Arsić, Nenad Ristić, Lazar Čamilović , i Nikola Timotijević čine srednji red, Marko Lapćević, Predrag Mladenović, Uroš Simić i Ljubisav Vučković čine napadački red tima.

O proteklom prvenstvu i tek završenom prolećnom delu prvenstva uvek spreman za saradnju i razgovor sekretar kluba Ivica Vukadinović je rekao. Sa ovom upravom i igračkim kadrom klub smo doveli na pravo mesto. U klubu vlada rad , red i disciplina. Igrači izvršavaju svoje obaveze koje imaju, uprava kluba im obezbeđuje uslove za nesemtan rad i to zasad fukcioniše bepsrekorno.

Teren je doveden u izvanrednom stanju, službene protorije su renovirane i klub kao klub izgleda u sasvim drugom nekom lepom izdanju i milina je doći na stadion i provesti vreme. U klubu smo zadovoljni postignutim rezultatom i ove godine ćemo uz dogovoru sa upravom kluba uz adekvatna pojačanja pokušati da se vratimo u Srpskoj ligi, gde nam objektivno i pripada meseto . Zato ćemo za neki dan početi sa pripremama a adekvatna pojačanja koja ćemo dovesti i sa kojim asmo već u pregovoru doneće prevagu u timu. Na kraju bih samo poručio navijačima kluba da dolaze bolji dani i da će klub ići uzlaznom linijom kad je reč o OFK Kosanici bio je jasan Vukadinović.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print