JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

BADNJEVAČKA SVETLOST SIJA ZA PRIMER

Badnjevac: Član Zone jug Svetlost iz Badnjevaca u opštini Žitorađa je klub koji sija sa punim sjajem i beleži dobre rezultate, bez obzira što igraju stalno kao gosti, jer domaćini su na neutralnom terenu u Pukovcu, dok im skoro šest -sedam igrača treniraju u Gornjem Stopanju kod takođe zonaša Jedinstvo , i to ne umanjuje uspeh ovog kluba koji je jedini u opštini Žitorađa uz FK Žitorađe punih pet godina sačuvao staus zonaša, dosad to nije pošlo za rukom nijednom klubu iz okruženja na teritoriji opštine Žitorađa . Prvenstvo je FK Svetlost završio na 10 mesetu što je veliki uspeh s obzirom na okolnosti koje sam predhodno rekao. Ali sve zasluge zato idu i pripadaju predsedniku kluba Saši Stankoviću sporetskom direktoru Dejanu Diniću , potpresedniku kluba Marku Diniću, i članu uprave kluba Marku Stošiću, uz agilnog trenera iskusnog “fudbalskog vuka” Dragana Stankovića-Šimija, i igrački kadar koji je iskusan i dosta kvalitetan sa kojim raspolažu.

Prvenstvo je kao što rekosmo završeno na 10 mesetu sa 38 osvojenih bodova koliko imaju i Jedinstvo iz Gornjeg Stopnja i Radan iz Lebana uz skor na 28 odigranih utakmica zabeležili su 11 pobeda 5 nerešenih i 12 poraza uz gol razliku 60 datih i 62 primljena pogodaka.

U prolećnom delu prvenstva na 14 odigranih utakmica zabeležili su 5 pobeda 3 remija i 6 poraza uz gol razliku 29 datih i 35 primlenih pogodaka.

Na svom terenu ( u Pukovcu) bili su domaćini na 8 utakmica i zabeležili 4 pobede i po 2 nerešene i 2 poraza uz gol razliku 22 dana i 16 primljena pogodaka.

Na gostovanju su igrali 6 utakmica i skor je po 1 pobeda i 1 nerešena i 4 poraza uz gol razliku 7 datih i 19 primljenih golova odvojeno je 4 boda.

O završenom prolećnom delu i opšte prvenstvu šef stučnog štaba Dragan Stanković specijano za naš portal kaže: Moramo biti itekako zadovolji što je FK Svetlost prvenstvo završio na 1o mestu na tabeli Zona jug, ma da smo po kvaitetu igračkom sa kojim raspolažemo zaslužili i bolji plasman na tabeli. Zahvaljujući pre svega vrednoj upravi kluba koja je neumorno radila na čelu sa predsednikom kluba Sašom Stankovićem sportskim diretktorom Dejanom Dinićem potpredsednikom kluba Markom Dinićem i članu uprave kluba Marku Stošiću i svi ostali članovi uprave kluba i simpatizerima kluba dat je veliki doprinos minulom fudbalkom prvenstvu.Koristim priliku kao šef struke da se javno zahvalim pre svega igračima što su bili poslušni i izvršavali sva moja naređenja, od kapitena Tonića, legendarnog Marjanovića V. Jovanovića Bojana Stamenkovića Stojanovića Cvetkovića Markovića, i nekoliko njih oko pet bonus igrača pred kojima je dobra fudbalska budućnost. Naravno i uravi kluba sa kojom sam imao izvanrednu saradnju i uvek smo postizali dogovore koji su bili u interesu kluba. Posebno bih se zahvalio ljudima iz dva fudbalska kluba najpre FK Pukovcu i njihovom predsedniku Miroslavu Mitroviću što su nam kao najrođenijima ustupli teren za odigravanje utakmica, kao i Aleksandru Trajkoviću velikom sportsvenu ekonomu kluba i najvijačima koji su dolazili na utakmice i bodrili naš tim. Takođe još jedna zahvalnost ide na adresu Fk Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja i njihovom predsedniku Stefanu Stefanoviću što su pojedinim našim fudbalerima omogućili da zajedno treniraju sa njihovim igračima i još jednom hvala vam dragi sportski prijatelji na nesebičnu sportsku pomoć.

Sa pripremama ćemo početi na vreme najverovatnije u Pukovcu a dotle ćemo nastojati da se pojačamo sa nekoliko kvalitetnih igrača kako bi u narednom fudbalskom prvenstvu se našli u gornjem delu tabele . Takođe se zahvaljujemo lokanoj samoupravi u Žitorađi na nesebičnu finansisku pomoć a Fk Žitorađi želimo uspešan plasman u Srpskoj ligi i da beleže još bolje rezultate bio je jasan na kraju šef struke Badnjevčana Dragan Stanković-Šimi.

Mi u ime najčitanijeg sportskog portala na jugu Srbije jednom tako uzornom fudbalskom kolektivu želimo u narednom prvenstvu još bolje rezultate i da na našim stranicama objavljujemo uspešne nastupe kluba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print