JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ATLETIKO ŽELI RANG VIŠE

Donja Jajna: U neizvesnoj završnici do samog kraja prvenstva Gradske lige Leskovac ekipa FK Atletiko iz Donje Jajne osvajanjem drugog mesta steka le pravo da se od naredne sezone takmiči u Međuopštinsku fudbalsku ligu Jablaničkog okruga. Na 26 odigranih utakmica zabeležili su 20 pobede 2 puta igrali nerešeno i doživeli 4 poraza osvojivši 62 boda koloiko ima i ekipa Derbi iz Vlasa i bod više lider prvenstva Morava iz Gložana sa 63 osvojenih bodova.

U prolećnom delu prvenstva Atletiko je odigrao 14 utakmica i zabeležilo 12 pobeda i samo2 poraza uz pozitivnu gol razliku 33 dana i 11 primljena pogodaka osvojeno je 36 bodova i po uspešnosti u prolećnom delu klubova zauzimaju 2 mesto. Na svom terenu odigrali su 8 utakmica i zabeležili isto toliko pobeda uz inpozantnu gol razliku postigavši 20 a primili su samo 2 pogotka , tako da je osvojeno 24 bodova i po uspešnosti klubova u proleću kao domaćini su na 1 mestu na tabeli.

Na gostovanju su odigrali 6 utakmica i zabeležili 4 pobede i 2 poraza uz gol razliku 13 datih i 9 primljenih golova osvojeno je ukupno 12 bodova i po uspešnosti kao gosti su na 3 mestu iza Derbi i , Morave .

O minuloj fudbalskoj sezoni i opšte o klubu specijalno za naš portal Miloš Stanković je dao sledeću izjavu rečima: FK Atletiko iz Donje Jajna kod Leskovca osnovan je prvi put 2014 godine i glavni osnivač kluba bio je Boban Cvetković. U prvoj takmičarskoj sezoni odigrano je mnogo derbija sa lokalnim Realom koje su mediski propratili kako lokalne tako i nacionalne televizije i bila je to prava atrakcija za ljubitelje fudbala u Jablaničkom okrugu. Klub se dosad takmičio u Gradskoj ligi i Međuopštinskoj ligi Leskovac . Prošlo je veliki broj igrača za ovo vreme kroz naš klub , neki od njih su ostavili dubok trag, neki su imali samo epizodnu ulogu. Klub je bio dve godine van takmičarskog ciklusa zbog slabih finansija i desetkovanog igračkog kadra u sezoni 1919/20 i 2000/ 21 godina.

Pred početak takmičarske sezone 2021/22 pojavio se u pravi čas niotkuda jedan od prvih igrača i ikona kluba Miloš Stanković -Šomi, i pred drugovima, braćom, kumovima i pobratimima izašao sa idejom da se ponovo pokrene priča sa FK Atletikom i ponovo se uključimo u takmičarski proces. Moglo bi se reći da su to svi jedva čekali i sezona 2021/22 je krenula kako se samo može poželeti po klubu. Na čelu sa predsednikom Šomijem klub je u prvoj takmičarskoj sezoni bio jedan od konkurenata za plasman u viši stepen takmičenja. Kako je sezona bila prilično duga , a klub sa malim fondom igrača i uz to nekoliko rovitih povređenih prvotimaca , plasman u viš rang je zamalo izmakao.

. U toj sezoni sve pohvale idu na račun neprikosnovenog igrača levog beka Miloša Stankovića koji je odigrao sve utakmice i nije propustio ni minut da nije bio na terenu. Sezona 2022/ 23 u njoj se pristupilo mnogo ozbiljnije i uz par kvalitetnih pojačanja Atletiko je na početku sezone bio jedan od glavnih kandidata za prvaka Gradske lige -Leskovac. Kao pojačanja došli su golman Miško, i vezista Saša iz ekipe Moravca iz Gubarevca, Svetozar-Toki Simonović bivši igrač Jedinstva iz Bošnjaca , zatim mali Neca iz ekipe OFK Morave iz Leskovca, a najveće pojačanje je bilo to što klub u prelaznom roku nije niko napustio. Napravljena je odlična ekipa i još bolja atmosfera u klubu. Atletiko je do dva kola pred kraja šampionata imao sve u svojim rukama ali je usledila utakmica sa Derbi 2016 u Vlasu gde smo poraženi sa 1:0 i dodatno smo zakomplikovali trku. Na kraju je ekipa Morave iz Gložana sa samo bod prednosti osvojila prvo mesto

. Atletiko je drugom pozicijom na tabeli izborio plasman u Međuopštinsku ligu u kojoj planira da se ne zadrži duže od jedne sezone i pokušaćemo da  odmah napadnemo viši rang takmičenja , a to je Jablanička okružna liga. Momci kojima pripadaju najveće zasluge i koji su izborili plasman u viši rang takmičenja su: Miško, Stanko, Neca, Staja, Boja, Šomi, Nikolica, Pedja, Ogi, Bata, Aca, Saša, Karlos, Maksa, Neca mali, Kumča, Mićko, Bingo, Toki, Nidza, Cvele, Mare. Vredno je pomenuti i naše verne navijače koji su nas pratili na svakoj utakmici i koji su bili naš 12-ti igrač . Takođe i velike prijatelje kluba vlasnike restorana “Kod dva drugara” , “Dušanov konak”, Trgovina “Miloš”, i Pogrebna oprema “Bokica”. Ekipu je ove sezone sa klupe kao šef stručnog štaba predvodio Miloš Stanković -Mite, koji će u narednoj takmičarskoj sezoni biti prvi čovek kluba i sa novom upravom , novim trenerom i velikim ambicijama pokušati da se nađemo u samom vrhu Međuopštinske lige bio je jasan Stanković.

 

Nama ne preostaje ništa drugo nego da u ime naj čitanijeg sportskog portala “Jugsport.net” na jugoistoku Srbije poželimo ovako organizovanom klubu dobre rezultate i plasman u viši stepen takmičenja i da im se ostavre sve želje, a da se na stranicama našeg portala nađu lepe vesti koje će obradovati uvek njihove verne simpatizere i sponzore.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print