JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Cilj beg sa dna tabele

Bošnjace: Jedana od najslabijih polusezona  Bošnjačana u poslednjih nekoliko godina. Slabe igre  uz to loši rezultati doveli su Jedinstvo da na proleće pokuša dobrim igrama da se odvoji od začelja na tabeli, gde je jesenji deo prvenstva zavšen na 14 mestu  sa 14  osvojenih bodova. Ispod su samo po mnogima već otpisani Trstenik-PPT i  Temnić1924 iz Varavarina. U jesenjem delu prvenstva čak tri terenera su bili na kormilo Bošnjačana . Posle smene Srđana Kocić  jer nakon sedam kola Jedinstvo je imalo samo bod osvojen, pa je to bio razlog za smenu. Na njegovom mestu je došao Goran Radević koji se takođe nije dugo zadrža do 11 kolo kada je predu takmcu sa OFK Sinđeličem i on bio smenjen.  Do kraja jesenje polusezone  na klupi su bili zajedno Veroljub Stevanović i Nikola Tošić. Ko će na proleće biti kormilar Bošnjačana zasad se još uvek nezna.

Jesen je počela porazom u komšiskom derbiju sa Moravac-Orionom (0:1) potom  remi sa SFS Borcem takođe kod kuće, u prva dva kola. Usledila nova serija poraza od Car Konstantina i Dunava na gostovanju i na svom terenu  od Radana  i OFK Topličanina. Što je dovelo do smene tenera Srđana Kocića. U prvih sedam kola osvojenje samo jedan bod, što je premalo. Novi poraz u Jagodini od lidera prvenstva (1:0)  je bio očekivan. Prva dobra igra usledila je u duelu sa komšijam iz Leskovca kada je u Bošnjacu pobeđena GFK Dubočica pod voćstvom trenera Gorana Radevića. Ponovo su usledila dva poraza pomalo očekivan od Budućnost u Popovcu , ali neočekivan od ekipe Rembasa iz Resavice na neutralnom terenu u Lebanu (1:4) i nova gorka pilula za Bošnjačane.

Prva i jedna pobeda na gostovanju ove jeseni je ostavrena u Trsteniku kada je istoimeni tim poražen (0:1) što je ohrabrilo fudbalere Jedinstva i u najboljoj igri ove jeseni u narednom kolu  poražen je jedan od kandidata za lidersku poticiju OFK Sinđelić u Bošnjacu (2:1) što se pokazalo da ovaj tim u sebi  ima kvalitet.  U samom finišu jesenjeg dela prvenstva u poslednja tri kola posle poraza u Knajževcu od Timočanina (3:0), na svom terenu pobeđen je „fenjeraš“  Temnić 1924 što je bilo i očekivano. U polsdnejm kolu još jedna dobra igra na gostovanju u Vlasotincu i remi (1:1) sa viskoloplasiranim timom na tabeli Vlasinom.Još jedna dobra igra Bošnjačana.

Kao što rekosmo jesen je završena na samom dnu tabele. Sa samo 14 osvojenih bodova  zauzeto je  14 mesto koje je na deobi sa Rembasom iz Resavice koji su takođe sakupili isti broj bodova. Na 15 odigranih utakmica zaležene su samo 4 pobede, uz 2 remija i čak 9 poraza. Gol razlika je takođe negativna . postignuto je 14 a primljeno  25 pogodka.  Na svom terenu u Bošnjacu odigrali su 8  utakmica uz skor 3 pobede, 1 nerešena i 4 poraza sa gol razlikom 11 datih i 14 primljenih pogodaka, što ih je po uspešnosti kao domaćini svrstalao takođe na samom dnu tabele na 13 mesetu. Na gostovanju su bili na 7 utakmica i skor je 1 pobeda uz  takođe 1 remi i čak 5 poraza sa gol ralikom 3 data i 11 primljena pogotka. Što ih je po uspešnosti kao  goste svrstalo na 13 mestu.

O minuloj jesenjoj sezoni jedan od najmlađih u upravi kluba ali najagilniji Ivan  Jović kaže: Loš start u prvenstvu uslovio je što smo imali novi tim, koji dok se uigrao trebalo je da prođe skoro polovina jesenjeg dela prvenstva, uz nekoliko povreda ključnih igrača iz  odbrane. Nikog od igrača nebih posebno izvajao, jedino bih pohvalio mladog štopera Marka Stankovića  koji je u jesnjem delu prvenstva pokazao da na njega moramo najozbiljnije da računamo.

Igrački kadar sa kojim rapolažemo pokušaćemo da zadržimo i na proleće. U potrazi smo za pojačanja naročito iz naavlnog dela tima. Tu nam nedostaje igrač koji će da bude goleter tima, kao i krini napadači po levoj i desnoj strani. Svi očekujemo da ćemo na proleće biti sasvim drugi tim i da ćemo pokušati da se otkrojimo od dna tabele. Cilj nam je da i naredne takmičarske sezone Bošnjace ima Srpskoligaša, jer to naši navijači zaslužuju da prate kvalitetne fudbalske predstave.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print