JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Beg sa dna tabele

Medveđa. Poslednjih nekoliko godina Medveđani naprosto tavore u samom dnu tabele kao Zonaši ali se ipak na kraju „ izčupaju“ da se ne presele u niži stepen takmičenja gde bi morali da se ponovo kao i predhodnih nekoiko sezona da se  grčevito bore da se  vrate tamo gde im je mesto prema uslovima koje imaju za takmičenje . Jer je reč o opštinskom klubu , sa dobrim finansiskim uslovima za takmičenje i koliko toliko dobrom infrasturom koju imaju.

Bilo kako bilo jesen su završil na 13 poziciji na tabeli od 17 klubova koliko ove godine broji samo ova Zona od četri koje se nalaze pod okrivljem FS-RIS-a. Tako da im na proleće predstoji borba za beg sa dna tabele. U poslednja dva kola na kormilo Meveđana je po prvi put Srđan Kocić koji je na te dve utakmice zabeležio jednu pobedu   na gostovanju i remi na svom terenu u Meveđi. Postignut je dogovor da Kocić na proleće ostane  kao šef stuke i uz pojačani igrački kadar koji će biti garant da se izbegne ispadanja u niži stepen takmičenja.

Trenutno je pauza razmišlja se o pojačanjima tako da je u planu da se sa pripremama počene drugom polovinom januara meseca naredne godine.Kako bi se što spremije dočekao start prolećnog dela prvenstva.

U jesenjem delu prvenstva na 16 odigranih utakmica kao što rekosmo osvojeno je 13 mesto sa samo 14 bodova uz gol razliku 30 datih i čak 52 primljena pogotka . zabeležli su 4 pobede 2 remija  i čak 10 poraza. Na svom terenu u Meveđi odugrali su 8  utakmica osvojili 10 bodova uz gol razliku 19 datih i 20 primljenih golova. Ostavreneo je 3 pobeda 1 nerešena i 4 poraza, što ih je po uspešnosti kao domačina svrstalo tek na 13 mesto  na tabebeli isto kao i u ukupnom plasmanu.  Na gostovanju takođe su bili na 8 utakmica osvojili su samo 4 boda uz gol razliku 11 datih i 32 primljena pogotka. Zabeležili su  po 1 pobedu i nerešenu igru uz čak 6 poraza. Zauzeli su 11 mseto po uspešnosti timova na gostovanjima.

Igrački kadar ove jeseni činili su kao i predhodnog prvenstva igrači iz Medeveđe ali su doveli pojačanja . Reč je o Ivanu Mitiću, Aleksandru Milenkovićuiz Lebana i golmanu Dušanu Jeftiću. Uz sopstveni igrački kadar kapietna Stefana Rajićevića, igrača i predsednika Marka Ivanovića tu su još Maksimović, Ademović, Jović Igraimović, Marinković, Palević, Sahiti, Jovanović, Jović, Janaković, Savić, Stošić. Na proleće će se pored pojačanja koja pristignu prvom timu priključiti i omaldinci Nikola Filipović, Jakov  Rakoćević, Bojan Mihajlović. Tako da će biti u neku ruku spoj mladosti i iskustvo.

 

O jesenjem delu prvenstva predsednik kluba Marko Ivanovć kaže: Proleće koje je pred nama trebalo bi da donese mnogo bolje igre i rezultate koji će nam biti dovoljni da se ostane u društvu zonaša, gde na je i mesto. Već smo počeli sa razgovore  oko dovođenje pojačanja. Obavljena su nekoliko razogora tokom dosadašanje  pauze. Na dobrom smo putu dase znatno pojačamo na skoro svim linijama tima, kako bismo stvorili još jaču konurenciju za sastav najboljeg tima. Finansiski uslovi su dobri, zahvaljujući pre svega lokanoj samoupravi u Medveđi na čelu sa predsednikom dr. Nebojšom Arsićem koji imaju razumevanja za sport, posebno fudbal na ovim prostorima.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print