Knjaževčani pevajući kući iz Lebana

Lебане, Стадион: Радана  СУДИЈА: Игор Рајковић  (Јагодина) 7,5Стрелци:Јанковић у 33 и Јовановић у 86 мин. за Топичанин, аНиколић у 24, Балтић у 55 и 84, и Златковић у 65 мин. за Тимочанин.

 

ТОПЛИЧАНИН: Ђорђевић 6 (од 76 Красић -), Станковић 6, Или 6, Стојић 6, М. Китић 6,5, Н. Китић 6,5, Денић 6, Каличанин 6,5, Јанковић 6,5 (од 46 мин. Јовановић 6,5), Пауновић 6 (од 46 мин. Копривица 6), Стојковић 6.

 

ТИМОЧАНИН: Накић 7, Којић 7, Балтић 8,С. Стојановић 7,5М. Стојановић 7, (од 66 мин. Мишић 6,5),Славковић 7 (од 74 мин. Анђелковић -),Виденовић 7, Николић 7,5 Стојадиновић 7,Драгићевић 7 (од 61мин. Милојковић 6,5), Златковић 7,5.

 

 

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Немања Балтић

 

Због суспензије терена у Прокупљу Топличанин је био домаћин Тимочанину у Лебану. За домаћи тим утакмица није имала посебан такмичарски карактер, док је  гостима из Књажевца била веома важна јер им је само победа остављала наду за опстанак у српсколигашком друштву.

Гости су од првог тренутка кренули силовито. У првих петнајест минута два пута се тресла пречка Топличанина да би Баћо Николић у 24 мин. искористио проигравање Златковића и са неких двадесетак метара погодио горњи угао гола немоћног Ђорђевића.

Домаћи су након примљеног гола заиграли организованије и користили брзе контранападе и тако угрожавали гол Накића. Из једног таквог напада домаћи су преко Јанковића у 33 минуту изједначили.

До краја првог дела гости су пропустили још неколико прилика али је резултат остао нерешен.

Други део је започео силовитим нападима гостујућег тима. Након центаршута Славковића из корнера у 55 минуту најспретнији у гужви био је Балтић и довео Књажевчане у ново вођство.

У 65 минуту Златковић је  искористио центаршут Милојковића и главом спровео лопту у небрањени део гола Ђорђевића.

У финишу утакмице два погодка. Најпре у 84 минуту соло продором Балтић је себи створио прилику и постигао погодак, да би само два минута касније Јовановић постигао други погодак за Топличанин и тиме ставио тачку на врло добру фудбалску представу у Лебану.

По завршетку утакмице играчи Тимочанина се нису превише радовали победи јер је Рембас победом на Бубњу остао на седмом месту и обезбедио опстанак. Тимочанину остаје да се нада у успех комшија из Зајечара да ће проћи бараж за прву лигу и да ће тако омогућити да и Тимочанин као осмо пласирана екипа најесен буде члан Српске лиге Исток.

 

.

Аца Стојановић

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net