JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Antić: Tončev manipulator fudbala “ južne pruge”

Lebane: Nakon prijateljske utakmice u  Lebanu sa domaćim FK Radanom koju su Vranjanci rešili u svoju korist i prikazali kvaitetnu fudbalsku partiju upravo moj sagovornik bio je niko drugi nego „alfa i omega“ ovog kluba  Dragan Antić.“Recko“oko koga se sve vrti bilo to na samom terenu ili van njega u ovaj uzorni fudbalski kolektiv na jugu Srbije.

Sa pripremama su krenuli nešto sa zakašnjenjem ali se po rečima prvog čoveka nadaju da će se dobro pripremiti i da će svoj kvaitet doći do izražaja tek posle nekoliko odigranih kola u Prvoj ligi Srbije.

Ono što Vranjanci imaju to je i nastupilo u Lebanu tako da prvi čovek ovog kluba može da računa na  sledeće igrače: Miloš Ivanović, Marko Čubrilo, Nebojša Ćirković, Vukašin Jelić, Božidar Veškovac, Marko Keča, Vladimir Radočaj, Davor Nedeljković, Željko Dimitrov, Mlađan Stevanović, Dejan Tumbas, Dušan Stanković, Enes Dolovac, Marko Mitić, Tigran Goranović, Filip Jezdović, Miloš Antić, Vojislav Balabanović, Nikola Simić, Filip Stamenković, Medin Ahmeti, Dajlan Baždarević.

O proteklim pripremama i očekivanju u prvenstvu na početku razgovora Dragan Antić kaže: Sa pripremama  smo krenuli znatno kasnije u odnosu na drugih ekipa. Razlog je jedino finansiske prirode. Smatram da ekipa nije potpuno spremna, to očekujem za tek dve do tri nedelje. Faktički ta prva dva –tri kola će nam biti kao pripremni period. Dosad smo odigrali četiri utakmice . Poraženi smo od Dubočice sa 2:0, Nerešeno sa Budućnost iz Popovca, pobedili Pčinju sa 4:2 i  danas ( četvrtak) pobedili Radana u Lebanu sa 2:1. Ekipa se polako uigrava, glavni nedostatak su nam trenutno golman i jedan pouzdan štoper, nažalost nemamo ni finansije da dovedemo takva pojačanja. Mislim da će ova prvenstvena sezona biti za naš klub vrlo teška, jer će po svoj prilici ligu da napusti šest pa možda i osam ekipa.Tako da ako ne rešemo ove dve pozicije da će biti vrlo teško kroz prvenstvene borbe koje nas očekuju. Već u prvom kolu gostujemo jednoj od najboljih ekipa u ligi Grafičaru u Beogradu, potom dočekujemo Kolubaru , tako da ako u prva nekoliko kola osvojimo neki bod bićemo zadovoljni  i biće dobro po naš klub. Danas sam se ovde u Lebanu uverio da ekipa nije spremna. Osetilo se moje osustvo jer sam bio malo duži period u Nemačkoj. Uz to u vrlo teškoj smo finansiskoj situaciji, tako da će nam biti vrlo teško.

O trenutnoj situaciji  i samoj epidemija koja vlada Antić kaže: Kod nas u Vranju pa i našem klubu situacija je kao nigde vrlo teška. I sam sam preležao taj virus Covid -19, nije bilo toliko opasno po meni jedino je bilo visoke temperature i kasnije rekacija na te lekove. Biće takođe vrlo teško igrati pred prazne tribine , bez prisustva publike. Znate kako je igrati pred praznim tribinama. Sami igrači nemaju volje i želje za igrom.

Nadam se da ćemo brzo to da prebrodimo, ali kako najavljuju neki drugi i treći talas, tako da fudbal ide u celkoupnom problemu ne samo u Srbiji već i čitavoj Evropi. Nadam se da će se jesenji deo prvenstva odigrati do kraja. Međutim svi klubovi će imati finansiske probleme. Za druge neznam ali je u mom klubu katastrofalno stanje. Vidim da pojedini klubovi dovode veliki broj igrača. Neznam odakle im novac za pojačanja. Uglavnom svi su na budzeti grada , tako da neznam kako će to da funkcioniše.Ovakvim rasporedom klubova Super liga je pojačana, dok je Prva liga Srbije dosta oslabljena i sada je najlakše ući u Super ligu Sbije.

Vaša poruka ljubiteljima fudbala u Vranju i kako vidite trenutnu situaciju sa formiranjem ovih liga oko prelaska  u viši rang takmičenja Antić kaže: Vranje je ne samo fudbalski već sportski grad i ono zaslužuje jednog Superligaša da ima. Međutim mi smo imali velikh nesuglastica sa familijom Tončev tako da su oni glavni krivci što je FK Dinamo ispalo, to zna cela fudbalska javnost. Mislim da su sad videli i klubovi koji su bili za njih da to nije privatna svojina Tončeva, već da je to Fudbalski savez Srbije. Tončev je jednstavno rečeno manipulator fudaba na popularnoj “južnoj pruzi” .Po meni mora da živi ceo jug Srbije, međutim oni su želeli da samo Surdulica živi na fudbalskoj mapi Srbije. Žele da se fudbalski svi drugi gradovi na jugu  Srbije ugase.Upravo se pokazalo  da je to gorući problem juga Srbije. Recimo grad Vranje sa 80.000 stanovnika koji je fudbalski grad. Takođe recimo GFK Dubočica je i sam Leskovac sportski odnosno fudbalski grad. Raduje me to što je GFK Dubočica ubačena u Prvoij ligi Srbije.

To je jedan od najboljih poteza FSS  jer ljudi u Leskovcu vole fudbal, tako da će tribine u Leskovcu biti najposećenije u Prvoj ligi Srbije. Dugo nisu imali klub u Saveznom rangu takmičenja. Tako da se nadam kada se bude igrao derbi „južne pruzge“ između Dubočice i Dinama da će biti ogromno interesovanje.  To je najbolji potez za fudbal na jugu Srbije. To nije izmislio Novica  Tončev  nego FSS, ali je on izbacio neke klubove koji to ne zaslužuju poput recimo Jedinstvo iz Bošnjaca koji je dobro stajao finansiski i dobar su klub.

Ali je recimo od Morave iz Vladičinog Hana napravio svoju ekspozituru za FK Radnik ubacivši ih kao desetoplasirani tim u Zona-jug među Srpskoligaše. Tako da je moja opšta ocena fudbalskih dešavanja u Srbiji, naročito na jugu Srbije što Tončevi kolo vode u fudbalska dešavanja i to nije dobro za naš fudbal.

Na kraju Antić je sa optimznom poslao poruku za svoj Dinamo rečima:

Nadam se da će ova kriza da prođe, da rešimo sve ove probleme koji su pred nama i da će grad Vranje da nas podrži kako treba i da Dinamo uskoro vidimo ponovo u Super ligi  Srbije. Jer Vranje je mnogo bitan grad ne samo za sport već i sam život svih nas na jugu Srbije završio je Dragan Antić-Recko jedna od živih legendi fudbala na jugu Srbije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print