JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Bojnik centar košarke u kolicima

Bojnik: U preelpoj hali sportova u Bojniku danas(subota) je održan Međunarodini turnir u košarci u kolicima na kome su učestvovali domaćin Srbija Bugarska i Crna Gora.

Pobednik je domaćin, košarkaši Srbije koji su bili bolji u duelu sa oba protivnika, drugo mesto pripalo je repezentciji Bugasrke a treće repezentaciji Crne Gore.

Zahvaljujući ljubaznošću domaćina pre svih predsednika opštine Bojnik profesora Neboješe Nendovića koji je omogućio da se utakmice igraju u prelepoj hali sportrova u Bojniku.

Za dobru ogranizaciju današenjg turnira odnosno utakmica pobrinuli su se direktorr hale Dejan Stanojević, predsednik sportskog saveza Dejan Arsić, većnik u lokanoj samoupravi za sport Miloš Aranđelović, turnir je protekao izavredno bez jedne greške, bilo na terenu ili van njega

.

U prvoj utakmci repezentacija Srbij je bila bolja od Crne Gore rezultatom 64:31 , u drugoj utakmici Bugraska je bila bolja od Crne Gore rezultatom 47:36 i u poslaednjoj trećoj utakmici Srbija je bila bolja od  Bugarske rezulatatom 58:34.

Za najboljeg igrača tunira proglašen je Željko Ćirković, najbolji strelac je Aleksandar Jovanović obojica iz repezentacije Srbije. Svečanom otvranju upriličilo je Kulturno umetičko društva „Belac“ iz Pridovorice spletom igara iz južne Srbije

. A turnir svečano je otvorio predsednik opštine Bojnik profesor Nebojaša Nenadović i većnik za sport Miloš Aranđelović.

PRVA UTAKMICA TURNIRA

SRBIJA-CRNA GORA  64:31 ( 39:10)

Hala sportova u Bojniku. Sudije: V. Cvetičanin (Apatin)- D. Putić (Paraćin). Rezultat po četvrtinama: 18:06, 21:04, 10:15, 15:06.

SRBIJA: Makulović, Šarenac  1, Jeremić 12, Sikima 2, Mitrović 2, Cvujanović 7, Ćirković 12, F. Jovanović 5, A. Jovanović 12, Banjac, Vukašinović 9, Dinić 2.

CRNA GORA: Nokić 4, Gojković  2, Perić 6, Husović 2, Murić, Nikolić 6, Baranin 2, Bećiragić,  Mišurović 9.

 

Utakmica u kojoj su košarkaši Srbije bili bolji u tri , dok su gosti bili bolji u jednoj i to u trećoj četvrtini rezulatatom 10:15. U prvoj četrtini domaćin je bili apsolutno superioran i rezultaom 18:6 taj period igre rešio u svoju korist.

U drugoj još veća razlika u odnosu na prvi period igre  21:04  i tada je bilo jasno pitanje pobedika  samo sa koliko koševa razlike. U trećoj četvrtini gosti iz Crne Gore su bili bolji  i rešili u svoju korist 10:15, što je pomalo iznenađujiće.

U poslednjoj četvrtini još  jedna velika razlika odvog puta rezultaom 15:06 , što je ukupan rezutat pobeda sa 33 koševa razlike , dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Najbolji pojedinci u redovima domaćih bili su Ćirković, Jeremić, A. Jovanović , dok kod goste Mišurović, Pepić i Nikolić.

 

 

DRUGA UTAKMICA:

BUGARSKA- CRNA GORA 47:36 ( 26:19)

Hala sportova u Bojniku. Sudije: V.Cvetičanin(Apatin),- D.Putić (Paraćin).Rezultat po četvtinama: 09:08,17:11, 09:09, 12:08.

BUGARSKA: Popov  1, Fikov 1, Ivanov 14, Atansaov, Kostov 14, Vaklinov 2, Elenkov 11, Gijurov, Cvetkov, Ivanov 4.

CRNA GORA: Nokić Gojković, Pepić, Husović 5, Murić, Mišurović 24, Baranin 5, Nikolić 2, Bećiragić.

 

Jedina  utakmioca koja je u neku ruku rezultatski bila pomalo neizvesna ali u kojoj su košarkaši Bugarske ipak bili za nijansu bolji protivnik jer su čitavog tok utakmice bili  u voćstvo. Na kraju su košarkaši Bugarske bili bolji za 11 poena(47:36).

 

U prvoj deonici igre rezltat je bio neisvestan koji je završen sa jednim poenom prednosti za Bugare rezultatom 9:8.

U drugoj četvrtini ponovo su košarkaši Bugarske bili bolji sa šest poena razlike rezulatatom 17:11i to je bila četvrtina u kjoj su bili pobednici sa najvećom razlikom.

Treći period igre završen je egalom 9:9 , da bi u poslednjoj četvrtini ponovo repezentativci Bugarske bili bolji   i rezultatom 12:8 samo potvrdili pobedu u ovom suretu, koji je kao i sva tri proteko u fer i korektnoj igri .

Nabolji pojedinci u redovima pobedika bili su Ivanov, Kostov i Elenkov, dok kod poraženih bolji od ostalih bili su Mišurović, Branin i Husović.

 

TREĆA UTAKMICA:

SRBIJA-BUGARSKA 58:34 ( 40: 14)

Hala sportova u Bojniku.Sudije: V. Cvetičanin )Apatin)- D. Putić (Paraćin). Rezultat po četvrtinama:20:08, 20:06, 8:15, 10:05.

SRBIJA: Makulović, Šarenac 2,  Jeremić 4, Sikima, Mitrović 2, Cvijanović2, Ćirković22, F. Jovanović, A. Jovanović 20, Banjac 2, Vukašinović 4, Dinić.

BUGARSKA: Popov 2, Fikov,  M.Ivanov 6,Atansaov,Kostov 19, Valkinov 2, Elenkov 5, Gijorov, Cvetkov, Ivanov .

Utakmica koja je rešavala pitanje pobedika turnira između repezentavije Srbije i Bugarske, jer su obe savladale Crnu Goru u predhodne dve utakmice, ali  pitanje pobedika nijednog trenutka nije dolazilo upitanje. Već u prvoj četvrtini košarkaši Srbije su stavili do znanja da su oni ti koji će biti pobedici , jer su ipak bili bar za klasu bolji od obe repezantacije.

Taj prvi period igre rešili su u svoju korist rezultaom 20:08, čak sa 12 poena razlike.  U drugom delu igre ponovo košarkaši Srbije demostriraju svoj kvalitet i ponovo  ovog puta sa 14 poena  razilke rešavaju                  u svoju korist, tako da je poluvreme glasilo 40: 14, i sve  je rezultat govorio.

Potom ponovo taj treći period igre kao protiv Crne Gore koban za  košarkaše Srbije gube sa sedam poena razlike 8:15, što je pomalo iznenašujuće  s obzirom na igru u prve dve deonice kada su bili apsolutni gospodari na terenu.

U posednjoj četvrtini ponovo su domaći košarkaši bili bolji ali ovog puta sa pet poena razlike 10:5  i za konačnih 58:34, pobeda sa čak  24 koševa razilke.

Tako su košarkaši  Srbije pobedici turnira jer su pokazali najbolju i pre svega najefikasniju košarku sa dosta lepih poteza u igri.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print