JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pobeda Jablanice uprkos sudiskoj lakrdiji

Prva muška regionalna košarkaška liga-istok

KK JABLANICA-KK RADNIK 87:87( 40:51)

POSLE PRVOG PRODUŽETKA 107:102

Medveđa:Hala sportova. Sudiski par: Žarko Stanković- Miloš Stojanović(Niš). Rezultat po četrtinama: 20:26, 20:25, 25:15, 22:21. Prvi produžetak 20:15.

KK JABLANICA: Luković 13, Cekić, Dzeltović, Babić, Đorđević 3, Zdravković, Stošić 17, M. Nikolić 23, Bubalo 20, Stajić 2, Stoiljković 29, S. Nikolić.

KK RADNIK: P. Mitić 22, Nešić 3, Kovačević 6, Vukadinović6, Petrović 23, Anđelković 2, Pavlović 9, V. Taić, Ilić, Rančić 5, Grujić 15, Kraljić 11.

Igrač utakmice: M. Nikolić

Pobeda košarkaša Jablanice u derbiju drugog dela prvesntva u duelu sa ekipom Radanika iz Surdulice, uprkos  sudiskoj lakrdiji koju je demonstrirao sudiaj iz Niša Žarko Stanković čudnim odlukama na štetu domaćina,ali je ipak pravda na strani domaćina koji je posle prvog produžetka bio bolji i zasluženo pobedio.  Teška rovovska bitka koju su vodili dva tima na parketu u Medveđi čitavog tok susreta. Poluvreme je zarvšeno rezultatom 40:51 , kraj utakmice 87:87. I ako su košarkaši iz Meveđe u produžetku ostali bez dva po najbolja igrača plejeve Lukovića i Stošića, doduše i gosti bez Grujića , Pavlovića i Nešića boje su se snašli domaći košarkaši i  rezulatom u produžetku  20:15  na kraju izašli kao pobedici

. Kad je reč o suđenju tu se odnosi na Žaka Stankovića koji je navijački delio pravdu u korist goste iz  Surdulice i sve odluke sumnive je on donosio na štetu domaćina, dok se sudija Stojanovič pored njeg maltene nije ni primećivao, što nije potrebno jednom dobrom timu koji u svojim redovama ima nekoliko vrsnih košarkaša poptu P. Mitić, Petrovića, Grujića, Pavlovića.

O greškama koje ih je bilo sisaet možemo pomenuti njih nekoliko.Naprimer jedan sudija koji sudi Drugu košarkašku ligu (Stanković) da nezna pravilno prenošenja lopte na polju protivnika bez dodira da je morao da inreveniše delegat Danijel Rajačić i da im obojici objasni da je igrač Radnika Perica Mitić nepropisno prenosio loptu koju mu je oduzeo igrač Jablanice Đorđević. Posle rasprave lopta je dodeljena igračima Jablanice jer pošto je prema košu krenuo Đorđević sudija Stanković je zaustavio igrača Jablanice da  nastavi kretanje sam prema košu.

Drugi slučaj trener gostiju Milan Janjić  dobacivanjem sa tribina upućuje pogrdne reči psovke i pretnje, koje se nebi trebalo da s e čuju ni na ulici a kamo li na sportskim terenima, dok sudija Žako Stanković stoji ispred njega i ne reaguje, umeseto da Janjiću dodeli u najmanju ruku tehničku grešku a možda i isključenje. Sledeća sramna odluka je igrač Radnika je iz auta ubacio loptu pod koš Jabalnice igrač Radnika Mitić se nalazi u sendivču dva igrača i teatrlano pada na leđa.

Sudija koji je blizu događaja Miloš Stojanović ništa ne svira koji je na metara od njih, ali se Stanković oglašava i svira prekršaj M. Nikolića iz Jablanice koji se pomerio sa uszdignutim rukama da bi Mitić pao . Zatim igrač Radnika Grujić posle neke rasprave sa igračem domaćih  namanjuje pesnicom  u pokušaju da ga udari, sudija dodeljuje i jednom i drugom igraču tehničeke greške, uz obajšnjenje da je čuo igrača Jablanice da je psovao.Takođe što je primetno bilo da je za kratko vreme po najboljem igraču domaćih Lukovića svirano tri prekršaja  i on je morao da se čuva do samo kraja kada je zaradio još dva prekršaja igrao je u grču.

 Takvih grešaka je bilo sisaset na štetu domaćina u režiji sudije Miloša Stankovića koja me je podsetila na ranije vremena u Medveđi na utakmci baraža između Jablanice i drugog tima KK Partizanaiz Beograda čini mi se da je igrao pod imenom Ušće a trener na klupi je bio bivši igrač Partizana Stevanović, čini mi se da je sudija bio Đurić iz Beogarda.

Ipak da  se vratimo na ono što se rezultatski događalo na parketu u Medveđi i vredne i zasužene pobede košarkaša Jablanice. U prvoj četvtini domaći su krenuli sigurno na koš Radnika i u jednom periodu igre vodili, da bi u finišu prve četvrtine sustigli gosti domaćina i prestigli i taj period igre završili rezultatom 20:26 u svoju korist .

U drugoj četvrtini gosti su ponovo bolji i taj period igre rešavaju u svoju korist ponovo ali ovog puta sa  20:25  i tako se na odmor odlazi  sa prednosti Radanika od 11 koševa (40:51) i činilo se da će gosti slaviti u Medveđi, da je to neostižno.

Međutim košarkaši Jabalnice kao preporođeni kreću u trećoj četvrtini koja po nekim nepisanim košarkaškim pravilima i rešava pitanje pobedika. Treći period igre Jablanica rešava u svoju korist rezulttaom 25:15 i  tako se vraća u rezutatski priključak pošto je rezultat posle tri četvtine na semaforu bio 65:66.

U poslednjoj četvrtini   ponovo su domaći košarkaši bolji za samo jedan poen 22:21 što je na kraju bilo nerešeno 87:87, ali su pri rezultatu 87:85 imali 11 sekudi pre kraja loptu sa strane  koju su posle ubacivanja osvojili igrači Radanika i iz slobodnih bacanja stigli do produžetke.

U prvom produžetku i jedan i druga ekipa su bili lišeni po tri igrača ali su dmaćini bili snalažljiviji i rezulatom u produžetku 20:15 pobedili sa konačnih 107:102 u utakmci sa dosta koševa lepih akcija i jednog i drugog tima koja bi bila po svoj prilici još lepša i dinamičnija  da nije bilo čudnih odluka sudije Žarka Stankovića, koji je unosio nemir kod igrače domaih koji se prenosio i na igrače Radanika.

Uz igrača utakmice u redovama domaćina M. Nikolića rame uz rame su bili naistaknitiji pojedici derbija pre svih Stoiljković , Stošić i kapiten Bubalo, dok u redovima Radnika najbolji pojedinac bio je plej Perica Mitić, Petović, Grujić i Kraljić.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print