JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BLISTAVE PARTIJE ŠAHISTA IZ MEDVEĐE

Medveđa: U tek završenom prvom delu Druge lige Centralne Srbije-istok 2023 u šahu šahovski klub Gornja Jablanica osvojio je visoko drugo mesto, što je veliki uspeh šahista ove male sredine ali moglo bise slobodno reći sportske, kada se pogled baci na tabelu sa kojim timovima su sve nastupali u prvom delu prvenstva. Ono je odigrano minulog vikenda u hotelu Narcis na Vlasinskom jezeru. Drugi deo predstoji polovinom oktobra, kada će se i rešiti pitanje prvaka .

Odmah na početku ovog priloga predstavićemo tabelu da bi vas uverili u ono što smo već rekli na samom početku teksta.

ŠK Radnik -Surdulica – 13 bodova.
ŠK. Gornja Jablanica – Medveđa- 11 bodova
ŠK Đerdap -Kladovo -10 bodova
ŠK. Sloga- Petrovac na Mlavi – 9 bodova
ŠK Osbovac – Niš- 8 bodova
ŠK Kablovi – Jagodina- 7 bodova
ŠK Progres-Pirot – 6 bodova
ŠK Požarevac-Požarevac- 5 bodova
ŠK Majdanpek – Majdanpek – 5 bodova
10.ŠK Veliko Gradište- Veliko Gradište- 5 bodova

11ŠK Vlasotince- Vlasotince – 4 boda

12ŠK. Radnički – Ćuprija- 0 bodova

Već na strartu prvenstva šahisti Gornje Jablanice pobedili su Radnički iz Ćuprije 4,4- 1,5 i njavaili dobre šahovske partije u prvenstvu.

U drugom kolu im je bio protivnik ŠK Osnovac iz Niša rezultat remi3:3 koji je bio neuspešan rezultatski po tim iz Medveđe .

U trećem kolu deklasirana je ekipa ŠK Vlasotince rezultatom 5:1.

U četvrtom kolu sastali su se sa trenutnim liderom na tabeli Radnikom iz Surdulice i derbi kola i čitave lige završen je remijem rezultatom 3:3.

U petom kolu protivnik ekipi iz Medveđe bio je Progres iz Pirota i još jedna pobeda 3,5- 2,5.

Pre početka prvenstva ŠK Jablanica iz Medveđe uz Radnik iz Surdulice slovio je za jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja s obzirom da u timu po prvi put imamo velemajstore dvojicu iz Bugarske koji ove sezone nastupaju za tim iz Medveđe i to Momčilo Nikolov i Radoslav Dimitrov. Veliki hendikep za Gornju Jablanicu bio je neigranje FM Mladenovića u prva tri kola , tako da je došlo do neočekivanog remija protiv ekipe iz Niša . U derbiju kola protiv Radnika iz Surdulice posle velike borbe dosta preokreta na kraju egal 3:3 bez pobednika.

Do kraja lige ostaje još šest kola i nastavak borbe za prvo mesto i veći rang takmičenja. Prvi deo lige odigran je kao što rekosmo u hotelu Narcis na Vlasinskom jezeru, a drugi deo igraće se od 12-15 oktobra u hotelu Ravni Gaj u Kniću.

Na kraju nama ništa drugo ne preostaje nego da šahistima Gornje Jablanice u ime naj čitanijeg Sportskog portala Jugoistoka Srbije Jugsport.net poželimo u drugom delu prvenstva još bolje rezultat i osvajanje titule prva Druge lige Centralne Srbije i da Medveđa po prvi put dobije prvoligaša u svojoj bogatoj sportskoj istoriji ove male sredine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili