ТИМОЧАНИН – ЂЕРДАП 2 : 1 (1 : 1)

Стадион: Градски, Гледаоца: 200, Судија: Душан Миладиновић 7,5 (Ниш) 6, Стрелци: Коцић у 9 (КУ) и Јовановић у 61 мин. (КУ) мин. за Тимочанин,а О. Новчић у 45+1мин. (КУ) за Ђердап, Жути картони: Ранђеловић, Ђорђевић, Виденовић, Богдановић, С. Стојановић и Јовановић (Тимочанин), Рудић, Д.Новчић, Гачевић и Бабић (Ђердап), Црвени картон: Бунојић, пом.тренер (Тимочанин).

ТИМОЧАНИН: Накић 6,5 Ђорђевић 6, Ранђеловић 6, Здравковић 7, Стојановић 7, Виденовић 6, Миленковић 6,5 Божић 6,5 Коцић 6 (од 65 М. Стојановић 6,5), Јовановић 7,5 (90+4 Д. Стојановић -), Петровић 6 (од 46 Богдановић 6).

ЂЕРДАП: Савић 6,5 Лазаревић 6,5 Бабић 6 (од 46 мин. Михајловић 6), Живковић 6 (од 70 Д. Новчић -),Марјановић 6, Гачевић 6, Хрњаз 6, Чокањеловић 6,5 Рудић 6, О. Новчић 6,5 Цветковић 6 (од 59 Бабуцић 6).

 

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Ивица Јовановић (Тимочанин)

 

Важност утакмице као да је оковала ноге играчима обеју екипа. На почетку су нешто предузимљивији били домаћи па су већ у 9 минуту повели. У казненом простору срушен је нападач Ивица Јовановић па је судија Миладиновић досудио пенал за Тимочанин. Сигуран са беле тачке био је Милош Коцић.

Након погодка без праве игре. Играло се на средини терена а домаћи су повремено претили али се резултат није променио. Када су гледаоци очекивали крај првог дела, судија Миладиновић је досудио нови пенал овог пута за Ђердап. Непосредно пре пенала играчи домаће екипе су напросто стали тражећи да судија досуди аут у њихову корист,како се то није десило то су искористили Кладовљани наставили акцију у којој се није снашао Ђорђевић и направио пенал за госте. Сигуран са беле тачке био је Огњен Новчић.

Друго полувреме почело је шансом Богдановића у 56 минуту. Само пет минута касније нови пенал за Тимочанин. Оборен је Саша Стојановић а сигуран са беле тачке био је Ивица Јовановић.

У 83 минуту старт над Божићем у казненом простору судија Миладиновић није окарактерисао за најстрожу казну. Минут касније узвратили су гости. Рудић је убацио лопту из аута на пенал уследио је шут али је лопта отишла преко гола Накића.

На минут пре краја лепа акција домаћих коју је започео Ивица Јовановић ушавши у казнени простор, продужио је до Милоша Стојановића који несебично враћа лопту до Виденовића који шутира и погађа стативу.

Треба истаћи да је и на овој утакмици клупа домаћих била без шефа стручног штаба Николе Вељковића који је након пролећних успеха незадовољан почетним резултатима напустио кормило Тимочанина.

 

Аца Стојановић