JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ZONE ZA PONOS FS RIS-a

U jesenjem delu prvenstva takmičarske 2023 /24 godine na teritoriji FS RIS- a gravitira četiri zone i to “Istok” “zapad” “Centar” i Jug” koje su dobro organizovane i beleže dobre rezultate i ponos su ovog saveza.

Zona jug broji jedina 18 klubova, čak ima dva sa teritorije Kosova i Metohije, ostale tri zone broje po 16 klubova. Poznati su jesenji prvaci koji su opravdano i zasluženo stigli prvi na cilj.

U Zona Istok prvak je Timok 1919 iz Zaječara sa 45 osvojenih maksimalnih bodova, i naj uspešniji je prvak, Drugi je OFK Brzi Brod prvak Zone Centar koji je sakupio 41 bod, treći je Morava 1918 zt Ćuprije prvak Zone Zapad sa 40 bodova i četvrti prvak je Jedinstvo iz Bošnjaca koji su sakupili 39 bodova. Ukoliko se vrate bodovi OFK Kosanici onda će prvak biti sa isto toliko bodova Dinamo -jug iz Vranja.

Kao prvaci svojih zona na listi postignutih golova vodi prvak Zone Centar OFK Brzi Brod sa 62 pogodaka, druga je Morava 1918 iz Ćuprije sa 52 postignuta pogodaka, treće je Jedinstvo iz Bošnjaca prvak Zon eIstok sa 49 pogodaka, i četvrti je prvak Zone Istok Timok iz Zaječara sa 45 golova.

Najviše pogodaka domaćini su postigli u jednom odigranom kolu i to: U Zona jug postignuto je 83, u Zona stok 70, u Zona zapad 68, i u zoni Centar 61 pobeda domaćina na svom terenu kada su bili domaćini.

Klubovi na gostovanju ove jeseni u sve četri zone zabeležili su ukupno pobeda kao gosti sledećim redosledom: 44 pobede u Zona Centar i Jug u Zona istok 34 , u zona Zapad 23 pobeda.

Kao prvak na svom terenu najviše bodova je osvojio prvak Zona Centar OFK Brzi Brod 27, Zone istok Timok iz Zaječara 24 boda, Zona jug 19, i Zona Zapad 19 osvojenih bodova na svom terenu

Kao prvak zone na gostujućem terenu osvojili su sledećim redosledom bodove i to: U zoni zapad i istok prvaci Morava i Timok osvojili su na gostovanju po 21 bod, u zona jug Jedinstvo iz Bošnjaca 19 i najmanje u zona centar Brzi Brod 14 bodova .

Najviše pogodakia u jednom odigranom kolu ove jeseni postignuti su u Zona Jug 54 pogodaka u 16 kolu, u Zoni centar 49 pogodaka u 15 kolu, U zona Istok 39 golova u 10 kolu, i u Zona zapad 33 pogodaka u 1 kolu.

Na lsti strelaca Zona vodi Predarg Dzelatović iz Zone zapad prvaka Morave 1918 iz Ćuprije , sa 21 pogodakMilan Milošević iz Jedinstva (GM) Zona Centar i Stefan Stefanović iz Jedinstva (GS) zona jug sa 19.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print