JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Želežničar osvojio “Trofej grada Smedereva“

SMEDEREVO/ NIŠ – Tradicionalni međunarodni rukometni turnir “Trofej grada Smedereva“ i ove godine je organizovan u ovom prelepom gradu, a naš jug Srbije na njemu je imao samo jednog predstavnika i to ni manje ni više nego – šampiona! Rukometaši Rk Železničar iz Niša, u konkurenciji dečaka rođenih 2002 i 2003. godine osvojili su prvo mesto pobedivši na svih 5 mečeva koje su igrali. Železničar je u finalu savladao ekipu Mladenovca, a do finala redom pred kaznenom ekspedicijom iz Niša padali su: LPS Banatul, Mladenovac, Sporting Ghimbav. Generacija dečaka koja, kako kažu, rukometni stručnjaci nagoveštava neka lepša jutra za niški rukomet predvođena perspektivnim mladim strategom i doskora vrsnim rukometašem Miljanom Manićem je bez po muke pokorila sve protivnike. Upravo za naš portal, povodom ovog uspeha, govorio je čovek koji je sklopio mozaik od ovih perspektivnih klinaca i napravio ekipu sa šampionskim kodom, Miljan Manić.
Trofej grada Smedereva po tradiciji jak turnir na koji dolaze najjači rukometni klinci, ove godine Željina deca bez premca, jer su vezali 5 pobeda iz isto toliko utakmica.

Pobednički selfi / foto: priv. arhiva Miljan Manić

Trener čija ekipa ostvari 5 pobeda iz isto toliko utakmica mora da bude zadovoljan. – komentariše Manić i dodaje: Najjače oružje ove ekipe jeste disciplina u igri i maksimalno zalaganje na parketu svih igrača.
Činjenica da je Želja u Smederevu bio nekompletan, bez 5 vrlo talentovanih momaka, dovoljno govori o kvalitetu “Manićevih klinaca“.
Moglo je da bude bolje da smo bili u punom sastavu. Igrali smo bez 5 talentovanih klinaca, koji mogu da budu superligaški igrači, ukoliko uprava bude imala strpljenja za njih. S obzirom da po godinama i fizički još uvek nisu stasali za superligašku scenu. Međutim, ukoliko bude bilo strpljenja mogu da kažem da dolaze bolji dani ne samo za niški već i za srpski rukomet! – optimističan je ovaj mladi rukometni pedagog.

Stanojević i Petreski / foto: priv. arhiva Miljan Manić

Takođe treba napomenuti da se Nišlije kući ne vraćaju sa samo jednim trofejom već da u “Čair“ stiže i trofej za najboljeg golmana i najboljeg igrača turnira a to su: Filip Petreski – golman i Vladan Stanojević MVP.

Uz mnogo rada, truda i odricanja, sigurno je da će se u narednim godinama o ovim, kao i još mnogim drugim momcima iz ove šampionske Željine ekipe čuti i pisati mnogo više, ali do tada na njima ostaje da istraju na tom putu. Jedno je sigurno. Niš je bio, Niš je i Niš će biti grad rukometa!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print