VINARČANI OSVETLALI OBRAZ

Vinarce: U skoro završenom prvenstvu Zone jug fudbaleri FK Mladost 1959 iz Vinarca koji su u zonu upali kroz baraž sa Jedinstvom iz Bošnjace važili su za austrajdere u zonskom stepenu takmičenja. Međutim Uprava kluba i igrači nisu mislili tako na čelu sa agilnim trenerom Dejanom Stojanovićem -Petenom prionuli su na poso i uspeh na kraju prvenstva nije izostao. Osvojeno je 8 mesto na tabeli sa 39 uz jedan minus da nije taj minus imali bi 40 bodova i bili bi na 7 mestu na tabeli. Sa osvojenih 39 bodova skor izgleda ovako 12 pobede 4 nerešene utakmice i 12 poraza uz gol razliku 55 datih i 60 primljenih golova

.

U prolećnom delu prvenstva na 14 odigranih utakmica zabeležili su 5 pobede 1 nerešen rezultat i 8 poraza uz gol razliku 24 datih i 29 primljenih golova osvojeno je 16 bodova, što je slabiji skor od jesenjeg dela prvenstva. Na svom terenu u Vinarcu odigrali su kao domaćini 6 utakmica i zabeležili 2 pobede i 4 poraza uz gol raliku 12 datih i 17 primljenih golova osvojeno je 6 bodova. Na gostovanje su odigrali 8 utakmica i zabeležili 3 pobede 1 nerešenu utakmicu i 4 poraza uz gol razliku 12 datih i 22 primljena gola osvojeno je 10 bodova

.

O prolećnom delu prvenstav ujedno i čitavoj takmičarskoj godini šef struke Dejan Stojanović-Peten specijalno za naš portal dao je sledeću izjavu : S obzirom da smo u sezoni krenuli sa minusom kazne od 1 bod i možda propuštene pobede na svom terenu ( zbog neprijavljene utakmice u prvom kolu protiv Svetlosti iz Badnjevca koju su gosti dobili službenim rezultatom) većina ekipa i neverni tomi su nas otpisali . Međutim igrači su svojom borbenošću uspeli da demantuju većinu kritičara i prijatno ih iznenade dobrim igrama . Moram pre svih da pohvalim veterana Nenada Kostića koji je svojim iskustvom uticao na celu ekipu.

S obziromda smo u takmčarsku sezonu krenuli sa samo 16 igrača , jesenju polusezonu smo završili sa 12 igrača , neki zbog povrede neki zbog posla nisu mogli da nam pomognu. Moram pohvaliti čitavu ekipu koja je kada je najteže bilo pružala svoj maksimum . Izdvojio bih utakmice protiv Plantaže gde smo gubili sa 2:0 na poluvremenu i u drugom za 10 minuta preokrenuli rezultat u našu korist, zahvaljujući borbenosi i htenju igrača koji su igrali. Nemogu da kažem da je ekipa negde podbacila jer smo prvu godinu u zonskom stepenu takmičenja i osim Kostića niko od njih dosad nije imao priliku da igra u zonskom stepenu takmičenja. Hteo bih da pohvalim i upravu kluba dosadašnjim radom gde očekujemo da u narednom periodu bude još bolja organizacija unutar kluba. Da se podigne na još boljem nivou . Sve pohvale Dejanu Cakiću za oragnizaciju rada u klubu sa nekoliko njegovih saradnika.


Bile su to reči šefa struke Dejana Stojanovića- Petena koji je takođe svojim trenerskim iskustvom dosta doprineo da se Mladost 1959 nađe u gornjem delu tabele, što je veliki uspeh za fudbal u Vinarcu, jer se radilo na treningu ozbiljno , što se ta spremnost igrača prenosila na utakmicama.

 

Nama ništa drugo ne preostaje nego da u ime naj čitanijeg sportskog portala JUGSPORT.NET na jugu Srbije ovom uzornom fudbalskom kolektvu iz Vinarca predgrađa Leskovca sa bogatom fudbalskom tardicijom poželimo još bolje rezultate u narednoj takmičarskoj sezoni koja je pred nama, i da na našim stranicama pišemo još bolje rezultate.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net