JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Usvojena Odluka o budžetu opštine Medveđa za 2021. godinu

Na sednici Skupštine opštine Medveđa, održanoj 21. decembra, usvojena je Odluka o budžetu opštine za 2021. godinu. Prema rečima predsednika opštine Nebojše Arsića, budžet je realan, a ukupni prihodi i rashodi se planiraju u iznosu od 578.927.303,00 dinara.

Predlog budžeta opštine za narednu godinu usvojen je većinom glasova odbornika skupštine opštine. Obrazlažući predlog budžeta, predsednik Nebojša Arsić istakao je da je budžet planiran u skladu sa trenutnom situacijom u zemlji, ali i u našoj opštini. On je napomenuo da javne rasprave kao takve nije bilo zbog mera i preporuka. Predlozi građana, mesnih zajednica i udruženja stizali su putem elektronske pošte i redovnim putem, preko pisarnice, i kao takvi razmatrani su i delimično uvaženi.

“Budžet je racionalan i realan, ali je zadržao i “razvojnu crtu”. U 2021. godini prioritet su nam mladi, ali i putna infrastruktura, kao i privreda. Mi smo usvojili neke primedbe i sugestije koje su upućene tokom javne rasprave, koja je ove godine održana onlajn. Na osnovu preporuka Ministarstva finansija, mi smo napravili jedan transparentan, realan i izbalansiran budžet za narednu godinu. Rashodi koji se tiču organizacije manifestacija u našoj opštini u narednoj godini nisu predviđeni, zbog trenutne epidemiloške situacije. Ciljevi su nam dalje ulaganje u Sijarinsku banju, subvencije u privredi i poljoprivredi, ali pre svega nam je bitno zdravlje ljudi, tako da ćemo sve učiniti da borbu sa kovidom učinimo što efikasnijom.” Nebojša Arsić je, u tom kontekstu, naglasio da planirani budžet obezbeđuje normalno funkcionisanje opštine, kao što je to bilo i tokom 2020.godine, bez obzira na pandemiju korona virusa.

Između ostalog, na današnoj sednici usvojen je i rebalans budžeta za 2020. godinu, kao i planovi javnih preduzeća čiji je osnivač opština Medveđa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print