Усвојена Одлука о буџету општине Медвеђа за 2021. годину

На седници Скупштине општине Медвеђа, одржаној 21. децембра, усвојена је Одлука о буџету општине за 2021. годину. Према речима председника општине Небојше Арсића, буџет је реалан, а укупни приходи и расходи се планирају у износу од 578.927.303,00 динара.

Предлог буџета општине за наредну годину усвојен је већином гласова одборника скупштине општине. Образлажући предлог буџета, председник Небојша Арсић истакао је да је буџет планиран у складу са тренутном ситуацијом у земљи, али и у нашој општини. Он је напоменуо да јавне расправе као такве није било због мера и препорука. Предлози грађана, месних заједница и удружења стизали су путем електронске поште и редовним путем, преко писарнице, и као такви разматрани су и делимично уважени.

“Буџет је рационалан и реалан, али је задржао и “развојну црту”. У 2021. години приоритет су нам млади, али и путна инфраструктура, као и привреда. Ми смо усвојили неке примедбе и сугестије које су упућене током јавне расправе, која је ове године одржана онлајн. На основу препорука Министарства финансија, ми смо направили један транспарентан, реалан и избалансиран буџет за наредну годину. Расходи који се тичу организације манифестација у нашој општини у наредној години нису предвиђени, због тренутне епидемилошке ситуације. Циљеви су нам даље улагање у Сијаринску бању, субвенције у привреди и пољопривреди, али пре свега нам је битно здравље људи, тако да ћемо све учинити да борбу са ковидом учинимо што ефикаснијом.” Небојша Арсић је, у том контексту, нагласио да планирани буџет обезбеђује нормално функционисање општине, као што је то било и током 2020.године, без обзира на пандемију корона вируса.

Између осталог, на данашној седници усвојен је и ребаланс буџета за 2020. годину, као и планови јавних предузећа чији је оснивач општина Медвеђа.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net