JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Sportisti godine Tamara i Nikola

Bojnik: U prelepom Domu Kulture u Bojniku održan je drugi za redom Izbor sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva u organizaciji regionalnog sportskog portala „Jugsport.net- Lebane za opštine Lebane, Medveđe i Bojnik na kome su izabrani najbolji  sportsisti u 2020 godini u izuzetno jakoj konurenciji, bez obzira što je reč o malim sredinama, ali bogatom sa sportistima- amaterima

Veliku zahvalnost dugujemo Domu Kuture u Bojniku i predsedniku optine Nebojši Nenadoviću koji su nam omogućili da obavimo ovi sportsku svečanost bez obzira što je reč o epidemiji, ali su obavljene sve mere predostrožnosti na ulazu kao i u samoj sali gde je obavljeno svečano proglašenje nabolnih.

Za sportsitu godine izabran je Nikola Mladenović karate majstor iz Medveđe,

član karate kluba Jablanica vlasnik crnog pojasa drugi dan  . Inače je repezentativac u svojoj Šotokan ferderaciji i uglavnom se takmči u borbama. Osvajač je velikog broja medalja na evropskim i svetkim takmičenjima a u svojoj sredini je  u nekoliko navrata bio proglašavan za spotristu godine.

Za nabolju sportsikinju izabrana je Tamara Nenadović,

članica ŽOK Pusta reka koja je odičan igrač u svom klubu i devojka sa fakultetskom diplomom a upravo danas je bila slavljenik , pošto joj je bio rođendan. Velike zasluge svojim odličnim igrama pripadaju joj i  što je  ovaj klub iz Bojnika naparavio istorski uspeh plasmanom u Drugoj ženksoj odbojkaškoj ligi.

Nagrađeni su poveljama za veliki doprinos što daju I izdvajaju sredstav za bavljenje sportom mladim ljudima u njihovoj sredin I predsednici sve tri opštine.

Povelje ispred portal dodeljenje su  predsedniku ošptine Bojnik Nebojši Nenadović, Lebana Ivanu Bodanović i Medveđe dr Nebojši Arsiću, koji su takođe svojim prisustvom uveličani ovaj sportski događaj.

Za najboljeg fudbalera izbaran je Predrag Vidojević  koji je godinama najbolji igrač FK  Puste reke iz Bojnika i pravi je vođa tima bez obzira što je na zalasku svoje bogate fudbalske karijere

. Profesor je Fizičkog i  zdravstvenog vaspitanja. Pored toga što je aktivan igrač  na terenu populari „Meda“ je i predsednik kluba koji i tu funkciju u klubu obavalja besprekorno.

Drugi nagarđeni fudaler je Stefan Kostić član FK Radana iz Lebana

, koji je takođe jedan od najboljih igrača Srpskoligaša iz Lebana i uzdanica trenera Aleksandra Kuzmanovića  u ovom jesenjem delu prvenstva gde je Radan zauzeo visoko osmo mesto na tabeli Srpske fudbalske lige-istok.

Treći nagrađeni fudbaler je kapiten i  Sportski direktor FK Jablanice iz Medveđe član Zone-jug koji su jesenji deo prvenstva završili na visokom trećem mestu sa realnim šansama da na proleće se domognu samog vrha na tabeli .Reč je o Stefanu Rajčeviću.

Za najboljeg karate majstora u ovoj godini proglašen je Aleksandar Stojanović član karate kluba Pusta reka iz Bojnika  koji je prava uzdanica trenera Igora Zdravkovića

i osvajač je mnogih medalja uglavnom zlatnog sjaja na raznim domaćim i Međumarodnim takmičenjima.

Druga  nagrada pripala je takmičaru KK Jablanice iz Medveđe Petru Paunoviću koji je uz Mladenovića jedna od uzdanica trenera  Milivoje Zlatkovića.

U rukometu za najboljeg je proglašena  Marijana Krstić, članica ŽRK Radan iz Lebana  koja je jedna od najboljih igračica ovog tima i uzdanica trenera Zorana Stankovića. Nažalost u Bojniku i Medveđi trenutno ne postoji nijedan rukometni klub  koji se takmiči u bilo kom rangu.

U odbojci za najboljeg igrača izabran je Nikola Cvetković

iz OK Radan iz Lebana, koji je najbolji igrač ovog kluba i pravi vođa  u koga trener Igor Stanojević ima veliko poverenje.

Drugi odbojkaš je odbojkašica i kapiten ŽOK Pusta reka iz Bojnika , koja je uz nabolju sportiskinju Tamaru Nenadović pravi vođa ovog tima, koja se ističe borbenošću i odličnim igrama na svakoj utakmici, reč je o Anđeli Radenović

Treći odbojkaš koji je dobio priznanje je mladi odbojkaš iz Medveđe Petar Goranović, koji je talenat pred koljim je dobra odbojkaška karijera.

Za najboljeg košarkaša izabran je Mladen Nikolić igrač KK Jablanice iz Medveđa, člana Prve regionalne muške lige-istok  i prava je uzdanica trenera Siniše Stošića.

Ovo laskavo priznanje pripalo je i Milanu Bogdanoviću iz KK Radan Lebane i Petru Kostiću člani KK Pusta reka iz Bojnika.

Za šahistu u 2020 godinu izbaran je Dragiša Knežević  iz Medveđe član ŠK Gornja Jablanica  koji je  jedan od najboljih šahista svog kluba. Nagarđeni su i Dragan Jovanović iz ŠK Radan iz Lebana i Slobodan Tošić iz Bojnika.

Za stonotenisara  godine iazbran je Vojkan Vukmirović

iz S.K Pusta reka iz Bojnika i što smo rekli za rukomet, tako i u ove tri opštine postoji samo jedan klub. Ali to ne umanjuje vrednost i kavitet ovog stonotenisera iz Bojnika, koji je i bio još repezentativac u malom fudbalu sada popularno zvanim   futstalom.

U kategoriji planinarstva  za najboljeg je izavran Boban Petrović iz Bojnika

koji je izvanredan u ovom sportu  i čovek koji je izašao na mnoge vrhove, suočavajući se sa čarima lepote i ćudima prirode.

U katgoriji plemenite veštine zvanoj boks to laskavo priznanje pripalo je Savi Mitiću članu BK Radan iz Lebana koji je nedavno u Lebane doneo prvu medalju u ovom sportu i prava je uzdanica trenera Darka Stankovića.

U kategoriji mladih ženskih nada  to priznanje za nabolju  pripalo  je odbojkašici ŽOK Pusta reka iz Bojnika Mili Petrović, koja kao šesnaestogodišnjakinja je standrani prvotimac i jedna od uzdanica trenera Srđana Ivkovića.

Nagarđene su i Isidora Papović iz ŽOK Radan iz Lebana i Kristina Gikić iz Medveđe i reč je takođe o mladim takmičarkama pred kojima je lepa budućnost u ovom sportu.

Za najbolju mušku nadau izabran je fudbaler FK  Jablanice iz Medveđe Danilo Jović  koji je standrani protimac ovog kluba i jedna od uzdanica trenera Srđana Kocića.

Nagrađeni su i Andrija Ilić iz Bojnika član FK Puste reke i Petar Ilić takođe iz Bojnika člana Karate kluba Pusta reka.

Kad je reč o trenerima to priznanje pripalo je Aleksandru Kuzmanoviću

treneru FK Radana iz Lebana  koji je  u klub došao posle  šestog kola ali je konsolidovao redove ovog srpskoligaša i jesenji deo prvenstva su završili na visokom osmom mestu među osamnaest klubova. Srpske lige-istok.

Takođe nagrada je pripala još jednom fudbalskom učitelju   a reče je  Srđanu Kociću  trneru FK  Jablanice iz Medveđe, koji su jesenju polusezonu završili na trećem mestu u Zona-jug

I treće priznanje u  trenerskom poslu pripalo je Igoru Zdravkoviću treneru Karate kluba Pusta reka iz Bojnika, koji jeodličan trener u svom poslu.

Posebna priznanja  pripala su i Vuletu Vukoviću iz Prokuplja Maratinu Stankoviću iz Lebana i mom dopisniku iz Žitorađe Nemanji Toniću kao najbolji novinar saradnik u ovoj godini.

Za najbolje sportske radnike proglašeni su Miloš Drašković iz Medveđe sportski direktor Košarkaškog kluba Jablanica, predsednik FK Radana iz Lebana Nebojša Stanković i Generalni sekretar FK Puste reke iz Bojnika Miloš Aranđelović

Za najbolje sportske kolektive proglašeni su FK Radan iz Lebana ŽOK Pusta reka iz Bojnika i FK Jablanica iz Medveđe, koji su u ovoj godini pokazali njaviše od svih.

Nagrade za životno delo pripale su Nebojši Jakšić iz Medveđe, Miloju Pejčinović iz Bojnika i Predargu Vasiljević iz Lebana.

Podshuman priznanja dodeljena su Draganu Stanković-Mekiiz Lebana, Miloradu Simić-Cupe iz Medveđe i Jovici Aranđeloviću iz Bojnika.

Zahvalnice za odličnu sportsku saradnju pripale su klubovima , sportskim savezima i pojednicima koji su ujedno i saradnici u poslu ovog portala.

Javno smo se zahvalili Sportskmim savezima opštine Bojnik , Lebane i Medveđa i njihom predsednicima Dejanu Arsić, Draganu Cvetković

i Branislavu Manasijević. FS Jablanički okrug, RKS Južne Srbije,Kr. K. Jablanica, Ko.K. Jablanica-Medveđa, Fk Pusta reka, G.K. Dubočica, „XL“-Leskovac,

GFK Dubočica, FK Radnički-Pirot, FK Timočanin, RFK Morava-Vl.Han,FK Budućnost-Popovac,FK Vlasina, FK Jedinstvo-Bošnjace, Direkcija za plairanje i izgradnju –Lebane,

Dom Kuture u Bojniku, kao i pojedincima Dušanu Petkoviću iz Leskovca, Božidaru Joviću iz Prokuplja, Predragu Mladenoviću iz Prokuplja,

Dejanu Saviću iz Leskovca, Momniru Saviću iz Leskovca, Tanji Cvetković iz Leskovca, Saši Nikoliću iz Leskovca, Žiki Markoviću iz Leskovca, Predragu Milenoviću iz Leskovca,

Dušanu Milutinoviću iz Leskovca, Dragiši Gopiću iz Bojnika.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print