JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Uspeh Leskovačkih dizača tegova „XL“ kluba u Nišu

REZULTATI PO MERI ZA KRAJ GODINE

Leskovac: Leskovački klub za dizačke discipline „XL“ učestovao je u nedelju (23 decembar) na tradicionalnom 23 po redu Gala Kupu u Nišu u powerliftingu i osvojio tri zlatne i jednu bronzanu medalju.

Učestovalo je preko 60 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine. U veoma jakoj konkrenciji Miloš Vukićević u kategoriji preko 120 kg svoje težine osvojio je prvo mesto u open i juniorskoj kokurenciji dignuvši 280 kg iz čučnja, 210 u bench press i 285 mrtvo dizanje. Znači ukupno 775 kg. Ujedno on je apsolutno najjaći junior na takmičenju.

Inače Vukičević je aktuleni vlasink Nacionalnog rekorda u bench press sa 221 kg. Aleksandar Ranđelović do 105 kg svoje masivne težine osvojio je takođe prvo meseto u juniorskoj kokurenciji i 3 mesto u open selekcijskoj konkurenciji sa sledećim rezultaima: Čučanj 205 kg, bench press 160 i mrtvo dizanje 225 kg što ukuno znači podignute težine 590 kg. treći takmičar odnosno takmičarka je Ivona Anđelković kojoj je ovo bio prvina stup u powerliftingu i osvojila je četvrto meto u seniorskoj konkurenciji podignuvši u čučnju 62, 5 kg, u bench press 40 kg i u mrtvom dizanju 97, 5 kg. Znači ukupno 200 kg težine.

V. STEVANOVIĆ