JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FINALISTI SKUTERI I BOŠNJAČANI

Lebane: Predposlednjeg dana turnira 45-0g Vidovdanskog turnira u malom fudbalu pod nazivom „Lebane 2022“u malom fudbalu odigrane su utakmice i u kategoriji mlađih Pionira. U kategoriti seniora  viđene su dve izvaredne utakmice po naročito prva koj abi se mogla nazvati finale pre finala. Duel između Vlada Ivest skuteri iz Leskovca i STR Marinković iz Bojnika viđeno je sedam pogodaka, mnogo propuštenih prilika i lepih akcija, koji su mamili aplauze prepune tribine terena za male sportove u Lebanu.

Pobedila je ekipa Vlada Invest skuteri, ma da su Bojničani u polsednjem minutu imali kazneni udarac kojeg je golman Leskovčana odbranio i tako trasirao put u finale. U drugoj utakmici ekipa FK Jedinstva iz Bošnjaca je bila bolja od ekipe Šarac iz Medveđe pobedom od 4:0 ma da su i Medveđani proustili nekoliko izgledinih prilika i dostojno se suprostavili favorizovanom protivniku.

Tako večeras(sreda 13 jul) u finalu u 22 časa snage će odmeriti  za prvo mesto ekipe Vlada invest skuteri i FK Jedinstvo iz Bošnjaca , dok će pre toga za treće mesto odigrati poraženi u polufinalu STR Marinković  i Šarac.

REZULTATI PREDPOSLEDNJEG DANA

Mlađi Pioniri:

Pusta reka – Radan 2 14:1

Info centar jug – Radan 1 – 7:1

SENIORI:

Vlada invest skuteri – STR Marinković 4:3

FK Jedinstvo –Bošnjace- Šarac 4:0

 

POLUFINALE SENIORA:

VLADA INVEST SKUTERI- STR MARINKOVIĆ 4:3 ( 1:0)

Lebane: Teren za male sportove. Gledalaca 2000. Sudiski par: Zoran Krivokapić(Bošnjace)- Igor Stanojević(Lebane). Strelci: Nastić u 17, Nikola Petrović u 28, 36, Stefanović u 34 min. za Vlada Invest skuteri, Stoiljkovič u 22, Nemanja Petrović u 26, Danijel Stanišić u 32 za STR Marinković

VLADA INVEST SKUTERI: Veličković, Stanojević, Bojat, Nastić, Strahinjić, Stojadinović, Stefanović, Niloa Petrović, Cekić, Mladenović, Marjanović

STR MARINKOVIĆ: Đikić, A. Stanković, Danilo Stanišić, Danijel Stanišić, nemanja Petrović, Đenić, S. Stanković, Ivković, Arsić, Stoiljković, Miljković

Utakmica moglo bi se nazvati finale pre finala jer je viđeno čak sedam pogodaka, mnogo lepih akcija, u koloj su prvi došli u voćstvo Leskovčani u 17 minutu pogotkom Nastića, i prvi deo sureta rešili u svoju korist. U nastavki preokret za samo 4 minuta. U 22 minutu Stoiljković izjednačuje, da bi potom Nemanja Petrović preokrenuo rezultat u  korist Bojničana od 2.1.

Samo dva minuta kasnije Nikola Petrović poravnava rezultat na 2:2 da bi Danijel Stanišić u 32 minutu po drugi put na utakmici doveo u voćstvo Bojničane. Na sceni potom  stupa iskusni  Igor Stefanović i poravnava po drugi put rezultat na 3:3. Odluku o pobedniku doneo je u 36 minutu svojim drugim golom Nikola Petrović i tarsirao svom timu put u finale.

Bojničani su minut pre kraja propustili priliku da šansu potraže u izvođenju penala jer su promašili kazneni udarac  kojeg je golman Leskovčana odbranio.

 

FK JEDINSTVO(BOŠNJACE)- ŠARAC (MEDVEĐA) 4:0 ( 2:0)

Lebane: Teren za male sportove. Gledalaca 2.000. Sudiski par: Igor Stanojević(Lebane)- Zoran Krivokapić(Bošnjace). Strelci: Nikolić u 5, Pešić u 11, Radovanović u29, P. Nikolić u 37 min.

FK JEDINSTVO: Stamenković, Nikolić, Colić, Gligorijević, Pešić, Ivanović, Krstić, Stanković, Radovanović, P. Nikolić

ŠARAC: Stojanović, Palević, Janković, Zdravković, Stošić, Cvetković, Mladenović, Rajčević, Jović, Mosić, Tasić, Ibraimović.

Po dva pogotka u oba dela Bošnjačana bila su dovoljna da osiguraju plasman u finale. Medveđani su se dostojno suprostavili ali je u ovoj utakmici odlučila bolja snalažljivost pred gol Bojničana.

Prvi pogodak delo je Nikolića već u 5 minutu, da bi tu prednost udvostručio Pešić u 11 minutu, što je i bio rezultat prvog dela igre. U drugom delu još dva pogotka Bošnjačana najpre je treći pogodak postigo Radaovanović u 29 da bi tačku na zasluženu pobedu stavio Petar Nikolić u 37 minutu igre.

Medveđani su takođe imali nekoliko izglednih prilika pred gol Bošnjačana , ali se nisu snašli da makar postignu počasni pogodak.

RASPORED FINALNOG DANA

PETLIĆI:

17,30: Radan – Školica fudbala Lebane

MLAĐI PIONIRI:

18,10 H:Pusta reka- Info centar jug

REVIJALNA VETERANA:

19, 45: Supermen – Aston Vila

FINALE VETERANA

20,15: Solidarnost- Veterani Radana

SENIORI ZA III MESTO

21: Šarac- STR Marinković

FINALE SENIORA ZA I MESTO

22h: Vlada invest skuteri – FK Jedinstvo-Bošnjace

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print