JugSport.net

sportski portal južne Srbije

UZ NOV STADION MEĐU PRVOLIGAŠE

Leskovac: Pod dirigentskom palicom šefa struke Marka Perovića i njegovih pomoćnika Zvonimira Stankovića i trenera golmana Zvezdana Stojanovića na terenima SRC u Mrštanu jednodnevnim treningom fudbaleri GFK Dubočice iz Leskovca članovi Srpske fudbalske lige istok pune akomulatore za start jesenjeg dela prvenstva gde su ambicije svih u klubu uz adekvatna pojačanja u odnosu na minulu sezonu osvajanje prvog mesta i uz nov stadion ponovni povratak u društvo Prvoligaša gde im i obejktivno pripada mesto ovom uzornom fudbalskom kolektivu koji je  u Jablaničkom okrugu broj jedan.

Upravo moj sagorornik na toj temi kako protiču pripreme Leskovčana i kakve su ambicije kluba u novom prvenstvu razgovarali smo specijalno za naš portal sa Sportskim direktorom Vladicom Cekićem uz predsednika Dejana Savić čine glavi oslonac kluba kad je reč o Upravi ovog kluba njih dvoje su „alfa i omega“ GFK Dubočice iz Leskovca.

Na početku razgovaora Cekić je rekao: Sa pripremam se krenulo zvanično 7 jula pre toga smo održali zvanični sastanak Upravnog odbora sa igračima i tačno u 18 časova je počeo zvanično pripremni period. Najpre se prisutnima obratio predsednik kluba Dejan Savić, potom i šef struke Marko Perović. Mogu da kažem da smo već sada doveli nekoliko ozbiljnih pojačanja za predstojeću sezonu. U toku su pregovori sa tri ili četiri fudbalera, i svako od njih ima po neko iskustvo u Superili Prvoj  ligi Srbije.

Dovodimo pojačanja koja će napraviti razliku  i koji su značili nešto u Super pa i Prvoj ligi Srbije. Pogotovo će praviti razliku u kvalitetu u Srpskoj ligi, što znači da su ciljevi jasni, a to je plasman u Prvu ligu Srbije .

ŠTO SE TIČE PRIPREMNOG PERIODA KAD STE U PLANU DA POČNETE SA PRIPREMNIM UTAKMICAMA ZA JESENJI DEO PRVENSTVA CEKIĆ KAŽE: Pripremne utakmice kreću već od 16 jula, prvu utakmicu smo bili u planu sa Slogom iz Leskovca, pa je to nešto pomereno, pa ćemo videti verovatno ćemo tražiti nekog drugog protivnika. Sledeća utakmica bi trebal da bude 24 jula sa Timočaninom u Leskovcu, takođe sa Vlasinom u Mrštanu i generalka sa SFS Borcem to ćemo videti gde će da se odigra ta utakmica u zavisnosti od  žreba gde ćemo igrati u prvom kolu.Uz toga očekujemo završnicu Kupa regiona istočne Srbije, to bi bila neka sreda u zavisnosti ako budemo pobeđivali. Po svoj prilici to će biti dve ili tri srede po rasporedu Kup takmičenja. Trenutno treniramo jednom dnevno , to je bio kao neki uvod u trenažni proces treninga, već od srede krećemo dva puta dnevno . Kompetan tok priprema obavićemo u Mrštanu imamo glavni teren jedan pomoćni veće dimenzije i dva manje i svi su u izvanrednom stanju tako da nemamo potrebe da nigde idemo van Mrštana.

NA PITANJE DALI JE NEKO NAPUSTIO KLUB I KAKVE SU AMBICIJE KLUBA U NAREDNOM PRVENSTVU SRPSKE LIGE ISTOK CEKIĆ ODGOVARA: Za sada zvanično iz kluba je samo otišo Nemanja Gorčić, videćemo dalje u toku su odlasci i dolasci i shodno tome ćemo da odradimo prelazni rok i zaključiti spisak onih koji su otišli i koji su novajlije. Štose tiče ambicije kluba svi u klubu očekujemo i nadamo se plasmanu u Prvoj ligi Srbije, da prvi prođemo kroz cilj i da sledeće godine budemo Prvoligaši.

NA KRAJU  NA PITANJE KAKVA JE PORUKA LJUBITELJIMA FUDBALA NE SAMO U LESKOVCU VEĆ I ČITAVOM JABLANIČKOM KRAJU S      OBZIROM NA RENOME KLUBA CEKIĆ KAŽE: Pozivam sve navijače da nas isprate u prvom delu u šro većem broju jer ćemo domaćini biti u Mrštanu. Nadam se da po nekom programu do kraja godine novi stadion bude  gotov i da drugi deo prvenstva igramo na proleće u Leskovcu na našem novom stadionu. Tada je i proslava stogodišnjice postojanja GFK Dubočice, i nadam se istoriskom ulasku na novi stadion. Tako da   se nadam da 2023 godinu dočekamo srećno i u što većem broju da proslavimo ulazak u Prvu ligu Srbije i stogodišnjicu postojanja kluba,  i da svi gledamo u Leskovcu kvalitetan i lep fudbal.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print