UROŠ GRUJIĆ VEDETA PROKUPAČKOG SPORTA

UBEDLJIVO NAJBOLJI U ZEMLJI U SVOM UZRASTU

 

Prokuplje: Nije nimalo suvišno pisati o ovakvom uzornom sportisti, kada bi neko postavio pitanje dali je bolji na takmičarskom ili štolskom polju teško bi mogao da nađe odgovor, pogotovu što pored sebe za trenera ima vrsnog fiskulturnog pedagoga trenera profesora Predraga Mladonovića uzornog sportistu i tu bi se postavilo pitanje dali je bolji ko trener u gimnastičkoj sali ili kao fudbaler na fudbalskom terenu, gde rešeta protivničke mreže. Takav spoj dva vrsna sportska lika daje i rezultate.

Gimnastika kojom se Uroš bavi je specifičan sport, koji traži sistematski rad, a odličan u ovome je upravo prokupački ambasador sporta Uroš Grujić koji je sve bolji i bolji i izrasta u pravog gimastičara o kome će se čuti i videti uskoro. Ove godine je Uroš osvojio na raznim takmičenjma 17 medalja od toga su 2 sa Međunarodnog takmičenja van Srbije. U pionirskoj ligi Srbije je bio više nego dominantan ne dozvolivši protivnicima ni da mu pridju ostavivši mnogo bodova iza sebe. On se oprostio od Pionirske lige na najbolji mogući način sa 6 medalja od 6 sprava i to od toga 5 zlatne .

Ovog vikenda je pokazao da nije samo uspešan samo u svojoj zemlji već i u drugi. U Bugarskoj je na veoma jakom takmičenju u višeboju osvojio 3 mesto a sutra dan u finalu na parteru osvojio je 2 mesto i srebrnu medalju. Za dve nedelje Uroš će imati priliku da svoju kolekciju medalja obogati sa još nekom ukoliko uspe da ostavri uspeh u Novom Sadu na Međunarodnom takmičenju, gde je već osvajao odličja. Kada se sumiraju rezultati Uroš je ove godine najbolji gimnastičar Srbije u svojoj kategoriji .

O Urošu Grujić trener koji je iznedrio ovako kvalitetnog gimnastičara o kome će se tek čuti profesor Predrag Mladenović j ebio kratak: Sa njim radim od njegovih pet-šest godina i već tada se videlo da će jednog dana izrasti u pravog asa. Na treningu svaku vežbu koju mu pokažem prosto je upija i za njega na treningu nema ništa teško da se uradi. Ako ovako nastavimo sa zajedničkim radom biće Uroš Grujić jednog dana pravi as u sportskoj gimnastici bio je jasan Mladenović

V. STEVANOVIĆ