JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TITULA PRVAKA ZONE JUG ZIMUJE U BOŠNJACU

NOVAJLIJA U ZONI-JUG ISPRED SVIH

 

Bošnjace: Jesenji deo prvenstva je završen sledi duga zimska pauza: sada predstoji analiza učinka jesenjeg dela prvenstva malo odmora, pa će početi da se kuju planovi za prolećni deo prvenstva.

U Zona jug mimo svih očekivanja jesenji prvak je Jedinstvo iz Bošnjaca koji su na 17 odigranih utakmica osvojili 38 bodova sa skorom 11 pobede 5 nerešenih utakmica i samo 1 pretpljeni poraz uz gol razliku datih čak 49 pogodaka a primljenih samo 11, što je za svaku pohvalu ovog tima na čijem je čelu predsednik kluba “alfa i omega” Miloš Stevanović i generalni sekretar Saša Colić i zvanični trener Ivan Jović, koji su jednim timskim radom stigli do uspeha.

Na svom terenu u Bošnjacu odigrali su 9 utakmica i zabeležili 5 pobeda 4 nerešene igre bez pretrpljenog poraza uz gol razliku 29 postignutih i 7 primljenih golova. Gostovali su 8 utakmica i zabeležili 6 pobeda i po 1 nerešenu i 1 poraz i to od Jedinstva u Gornjem Stopanju uz gol razliku 20 datih i samo 4 primljena gola 3 manje nego na svom terenu.

Boje kluba branili su golmani Mišić i mladi Stamenković, Cakić, Ivanović, Marjanović, Anđelković, D. Mitić, D. Zdravković, Tasić, Gligorijević, Nastić, P. Mitić, N. Stojanović, M. Zdravković, Marković, Mirković, Tošić, Mitrović, Nastić, i to je uglavnom bio kostur tima. Golgeter tima je kapiten Filip Gligorijević koji je postigao 12 pogodaka i u samom je vrhu liste strelaca. Posebno igrači jesenjeg prva zaslužuju sve pohvale jer od kluba nisu dobili ni dinar osim novac za putne troškove , svesni da je klub u finsiskoj krizi.

O jesenjem delu prvenstva predsednik i glavni finansijer kluba Miloš Stevanović kaže: Pre svega zahvalio bih se igračima koji su dali svoj maksimum na terenu a za to nismo imali uslova za dobre fudbalske partije da ih nagradimo, jer nismo dobili dovoljno novca koji nam je pripadao, pa smo morali sami da se snalazimo kako znamo i umemo, ali ipak smo nekako izdržali polusezonu i pokazali odlične rezultate. Nadam se da će na proleće biti boljih finansiskih uslova i rezultati će biti mnogo bolji. Što se tiče igre više sam zadovoljan igrama na gostovanju osim jedinog poraza u Gornjem Stopanju.

Kod kuće smo čak četiri puta remizirali što mi se ne dopada ali se nije moglo više na tim utakmicama sa Slogom, Gracko, Nebeskim Anđelima i Dinamom iz Vranja, koji su se čitave utakmice branili da ne prime gol i odbranili.Zahvalio bih se i mojim saradnicima koji su mi mnogo pomogli u radu i svi su oni pravi entuziasti koji ni dinar nisu uzeli od kluba ,predvođeni sekretarom Sašom Colićem već na protiv davali iz svog dzepa.Inače igrače ne bih nijednog posebno isticao svi su na čelu sa kapitenom Nikolom Tošićem dali svoj maksimum. Golgeter tima je Filip Gligorijević sa čak 12 postignutih golova i u samom je vrhu liste strelaca u Zoni jug.

Sada predstoji pauza i nadam se na proleće uz bolju finansisku podršku lokane samouprave da beležimo još bolje rezultate. Ako se poboljša finansiska podrška obećavam da ćemo je opravdati dobrim rezultatima na terenu kao jesenas možda još bolje. Jer mi u klubu vaspitavamo fudbalere i odvajamo ih od loših navika, zato i zaslužujemo bolju finansisku podršku. Na kraju bih se zahvalio i našim vernim navijačima koji su bili uvek uz klub čak i na gostovanju su se čuli kako navijaju.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili