JugSport.net

sportski portal južne Srbije

MORAVA DUBOKA ZA SVE NA ZAPADU

Ćuprija: U tek završenom jesenjem delu prvenstva u svim zonama pa i u Zona -zapad gde je prvi kroz cilj prošao Morava 1918 iz Ćuprije koja je pokazala najviše i sasvim zasluženo titula prvaka će prezimiti u Ćupriji zahvaljujući pre svega kapitenu i golgeteru Predragu Dzelatoviću sa čak 23 postignuta pogodaka i ujedno golgeter Zone zapad, i njegovim saigračima koji su pružili svoj maksimum i na pola su puta do željenoig cilja a to je plasman u Srpskoj iligi istok.

Jesenji deo prvenstva na 14 utakmica(odustalo Majdevo) lider prvenstva zabeležilo je 13 pobeda 1 nerešenu, bez pretrpljeg poraza uz inpozantnu gol razliku čak 52 postignuta pogodaka i samo 13 primljenih sa osvojenim 40 bodova. Na svom terenu su odigrali 7 utakmica i zabeležili 6 pobeda i 1 senzacionalni remi sa Orlovima, bez pretpljenog poraza uz gol razliku 29 datih i 8 primljenih golova osvojeno je 19 bodova i sa tim skorom zauzimaju 3 mesto iza Trstenika PPT i Temnića 1924.

Na gostovanju su odigrali isto toliko 7 utakmica ali je skor isto toliko pobeda i osvojeno je zasluženo svih 21 bod i zauzimaju po uspešnosti kao gosti prvu poziciju .

Boje kluba branili su ukupno 20 fudblera i to:Najviše nastupa imaju Marko Jovanović i Mateja Ristić, Ilija Ilić svih 14 utakmica, po 13 utakmica odigrali su: Nikola Cvijović, Marko Stanković, Predrag Dzelatović, David Alepijević, Milentije Lepović, po 12 odigranih utakmica imaju Marko Ostojić, Stefan Božović, Miloš Stanisavljević, Dimitrije Đorđević. Danijel Stanković j eodigrao 11 i po 10 odigranih utakmica imaju Ilija Polovina, Stefan Sibinović i Danilo Đurić.

Najmanje nastupa imaju na po 3 utakmiceStefan Kovačević i Nikola Sibinović, Vuk Bulatović 5, i 8 odigranih utakmica ima Milan Todorović.

Najveću minutažu imaju Marko Jovanović 1203, Mateja Ristić 1 146, Marko Ostojić 1067, NikolaCvijović 1031, i Marko Stanković 1029m minuta.

Dok najmanje imaju Nikola Sibinović 54, Stefan Kovačević 193, Vuk BulatovićBulatović 229, Danilo Đurić 406, Stefan Sibinović 426, Milan Todorović 433, Milentije Lepović 470, Dimitrije Đorđević 481minut.

U jesenjoj polusezoni pokazano je 33 žutih kartona , bez ijednog crvenog kartona što govori da je ekipa bila maksimalno spremna i disciplinovana .

Od 35 žutih kartona rekorderi su: Miloš Stanisavljević sa 6 dobivenih kartona, po 4 kartona zaradili su Marko Stanković, Stefan Božović, Predrag Dzelatović, David Alepijević, po 2 javne opomene dobili su Marko Jovanović, Danijel Stanković, i Danilo Đurić i po 1 javnu opomenu zaradili su Mateja Ristić, Ilija Ilić, Milan TodorovićStefan Sibinović, , dok su bez javne opomene Marko ostojić, Nikola Cvijović, Ilija pOlovina, Dimitrije Đorđević, Milentije Lepović, Vuk Bulatović, Stefan Kovačević i Nikola Sibinović.

Kao što rekosmo golgeter tima i čitave Zone zapad je predarg Dzelatović kapiten sa 23 postignuta gola što je rekord u sve 4 zone na teritoriji FS-RIS zatim sa 8 postignutih pogodaka je iLija Ilić, sa 3 pogotka je Stefan Sibinović, po 2 gola postigli su Danijel Stanković, Miloš Stanisavljević, Dimitrije Đorđević, Milentije Lepović, i po 1 pogodak su postigli Marko Jovanović, Mateja Ristić, Nikola Cvijović, Matko Stanković, Stefan Božović, David Alepijević, Ilija Polovina, Danilo Đurić, Vuk Bulatović i Nikola Sibinović.

O minulom jesenjem delu prvenstva sportski direktor kluba Bogdan Marjanović specijalno za naš portal kaže: Pre sveg da Vam se zahvalim što redovno pratite naše utakmice već duže vreme i postavljate priloge na vašem izuzetno čitanom portalu. Što se tiče jeseeg dela prvenstva mogu biti izuzetno zadovoljan ne samo ja nego svi u klubu od ekonoma do predsednika kluba, jer smo odigrali jednu od najboljih polusezona dosada. Jedino nam je dva boda uskratio ekipa Orlova iz Jasenova sa kojom smo kući igrali nerešeno ,ali to ti je tako dođe takav dan i ne ponovio se nikad više, jer ni krivi ni dužni odneli su bod bez obzira što zauzimaju čak 12 poziciju na tabeli.

Glavne konkurente na proleće vidimo u TrstenikPPT i Temnić 1924 iz Varvarina koji će se takođe boriti za sam vrh tabele, ali smatram da smo kvaitetniji i da ćemo to pokazati i na proleće. Svi u klubu smo zadovoljni radom stručnog štaba na čelu sa trenerom Dejanom Popovićem i njegovim prvim sardnikom Markom Radićem. Što se tiče finansiskog dela izvor finansiranja je lokalna samouprava u Ćupriji jer nam zaista pomažu i koristim priliku da im se u ime kluba zahvalim na podršci. Sada je duga zimska pauza sa pripremama ćemo početi tek 1 februara a dotle ćemo razmisliti o kvaitetna dva do tri pojačanja koji će stvoriti još veću konurenciju u timu bio je jasan Marjanović

 

Nama ne preostaje ništa drugo nego da se u ime naj čitanijeg sportskog portala na prostorima FS-RIS-a Jugsport.net zahvalimo pre svega na uspešnoj saradnji i da im poželimo na proleće još bolje fudbalske partije i da im se ostvari zacrtani cilj a to je plasman u Srpskoj ligi-istok.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print