JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DUBOČICA BIJE BITKU NA UBU ZA “PLEJ-OF”

Lebane; U poslednjem 30 kolu prvenstva Prve fudbalske lige Srbije doneće se odluke o položaju na tabeli a među prve je koja će tri kluba da kompeltiraju timove učesnike “plej-ofa”, To su već obezbedili OFK Beograd, Tekstila i Jedinstvo iz Uba, , Smederevo i Inđija. Ostala su tri upražnjena mesta a u konurenciji su GFK Dubočica, Radnički(SM), Mačva i RFK Grafičar. Situaciju dodatno komplikuje činjenisa da sva četiri kluba imaju isti broj bodova po 41. i u tom skoru međusobnom GFK Dubočica je najbolja, pa Radnički(SM), Mačva i Grafičar. Zvezdina ekspeditura je sa Mačvom dva puta remitira( 0:0 i 2:2)dok je izgubila oba puta od Radničkog (1:2 i 0:1), tako da Šapčani bilo šta urade na gostovanju u Užice moraju da gledaju u druge rezultate ovih tri klubova.

Na čelu te mini tabele kao što rekosmo nalazi se GFK Dubočica i Radnički (SM) sa po11 osvojenih bodova. Mačva ima 8, dok Grafičar samo 2 boda. Pa bi ta dva tima u slučaju pobede na gostovanju u Ubu i Smederevu sigurno igrale u plej- autu, znači Dubočica i Radnički . U poslednjem kolu RFK Grafičar bi želeo da OFK beograd pobedi Mačvu u Šapcu a bio bi im dovoljan i bod sa Slobodom u Užicama. Ukoliko OFK Beograd remizira sa Mačvom, onda bi Grafičar morao sigurno da pobedi, ako želi plej-of . Ako bi Grafičar upobedio, a Dubočica, Mačva i Radnički izgubili ili remizirali, Šapčani bi morali u plej-aut kao drugi najlošiji na mini tabeli sa po dve pobede , dve nerešene i dva poraza, u međusobnom odmeravanju snaga .

U slučaju pobede Mačve i Grafičara, a remijai ili poraza Radničkog i GFK Dubočice, Leskovčani se nebi plasirali u plej -ofjer imaju lošiju gol razliku od Mitrovčana. Što se i može proemniti u poslednjem kolu ubedljivoim porazom Radničkog. Taj parametar se gleda jer su ovi timovi dva puta remizirali u međusobnim susretima ( 1:1 i 0:0). Radnički neće moći plej-of ni ako konkurent bude Mačva jer pobedu od 1:0 potire ubedljiv poraz od gol razliku (0:3). Šapčani su bolji i od GFK Dubočice , ako te dve ekipe budu odlučivale o poslednjem učeniku plej-ofa , jer golrazlika bi vodila bitku za osmo mesto jer Radnički ima gol razliku 42:41a sa Mačvom su igrali dva puta nerešeno(0:0 i 2:2)

Ko će se domoći plej -ofa ko će u plej -auta videćemo posle utakmica koje su na programu 14 aprila verovatno će se igrati u istom terminu radi regularnosti.

GFK Dubočica ako je bila jesenas najpijatnjije iznenađenje odnda je u nastavku prvenstva bila najneprijatnjije iznenađenje ne uspeši kod kuće da pobedi više od jedanput i to u predposlednjem kolu Metalca iz Valjeva. Odluka biti ili ne biti pada u utakmici sa Jedinstvom iz Ubana gostovanju i treba se nadati da bar ponove one blistave igre iz jeseni i pobedom na gostovanju u Ubu se domognu plej-ofa u suprotnom sledi plej-aut. Valjda će imati sreće da budu bolji od jednog tima od tri konurenta za plej-of . Zato držimo palčeve našoj ekipi iz Jablaničkog okruga, da nas obraduje dobrim rezultatom u duelu sa Jedinstvom iz Uba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print