JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Radanu vri kao u košnici

Lebane: U prostorijama  Srpskoligaša Radana iz Lebana obavljena je prozivka fudbalera ovog kluba i tako ozvaničen početak priprema za prolećni deo prvenstva, gde za  razliku od minulog prvenstva kad su bili „fenjeraš“  Lebančani startovati sa osme pozicije na tabeli.

Da se dan po jutu poznaje  i očekivanja u ovoj godine, već prvog dana ove godine obnovljena je posle dužeg vremena kluposka slava kluba. To se pokazalo i danas kao pozitivan potez,koji ih očekuje u ovoj godini.

Na prozivci su se pojavili pored svih fudbalera iz jesenjeg dela prvenstva i čak deset kadeta, koji će podjednako konurisati za sastav najboljeg tima. Pored predsednika kluba Nebojše Stankovića  bili su još  šef struke Goran Đorđević,sportski direktor Dragan Momirović, trener golmana Veljko Mirdzić. Po prvi put je za pomoćnika šefa struke imenovan jedna od živih legndi fudbala u Jablaničkom kraju Stevica Janković koji će biti prvi saradnik šefu struke Đorđeviću. Sve igrače, članove Uprave kluba, Stručni štab pozdravio je i zamenik predsednika opštine Lebana Boban Pejić.

Kako to priliči organizovanom klubu kakav je Radan iz Lebana uvodnu reč imao je predsednik kluba Nebojša Stanković koji je rekao:

  Posebno mi je drago i slobodno mogu da kažem da mi je“ puno srce“ kada vidim ovoliko broj igrača na današnjoj prozivci koju smo zakazali i time ozvaničli početak pripreme za prolećni deo prvenstva. Koristim priliku da već na samom izlaganju predstavim svima vama dobro poznato ime sa ovoh prostora koji je od danas zvanično pomoćik šefu struke Goranu Đorđeviću. Nadam se da smo mnogo dobili njegovim isksustvom koje poseduje. Takođe mi je drago što je i on sam izrazio veliku želju da bude tu sa nama u klubu. Verujem da je u Vas prepoznao igrače, posebno one mlade sa kojim može da radi i da se uz njega napreduje. U klub se posle godinu dana vratio ponovo tu gde je ponikao Nemanja Smiljković, tu je i Danijel Stamenković koji dolazi iz omladinkog pogona Napredka iz Kruševca. A posebno me raduje što su prvom timu na predlog trenera  sa mlađim kategorijama Radeta Savića prvom timu priključena čak desetak kadeta koji će ravnopravno konurisati za sastav tima.

Reč je o Darku Nikoliću, Nikoli Miloševiću, Ranku Vojinoviću, Filipu Durmiševiću, golmanu Nenadu Lazreviću, Nikoli Ristiću i Danilo Đikiću. Da jednstavno osete kako se radi u prvom timu, pa ako se neko nametne ostaće tu sa prvim timom. Ove godine ulazimo u prolećni deo da se što bolje plasiramo na tabeli. Dok nam je cilj da u narednoj takmičarskoj godini pokušamo da napadnemo i viši rang takmičenja. Veliku zahvalnost dugujemo pre svih uz predsedniku optine Ivanu Bogdanoviću, njegovom  zameniku Bobanu Pejiću, koji je tu uvek uz nas i za sve probleme se obraćamo njemu. Upravo on je tu danas sa nama na prozivci.

Potom se prisutnim obratio i šef stuke Goran Đorđević koji je već na početku sa zadovoljtsvom rekao.

Posebno mi je drago što  vas vidim u ovolikom broju. Od danas zvanično počinjemo sa radom . Raduje me što u klubu ima ovoliki broj mladih igrača, što su to budućnost ovog kluba. Potpuno podržavam reči predsednika kluba. Još da dodam da se nećemo zadržati na ovaoj fond igrača, po svoj prilici biće još nekoliko onih pravih pojačanja sa kojima se vode pregovori. Od samih vas zavisi ko će da se nametne prvom timu, povlašćenih nema  , pa zato od vas očekujem da na treningu budete radni i izvršavate sve zahteve u radu. Posebno bih rekao mladim igračima da ne klonu u svom radu, da budu istrajni i uporni u svom radu tako će postići svoj cilj kao fudbaleri.

Pošto se i Sportski direktor Dragan Momirović obratio na skoro identičan način kao i predhodnici reč je dobio i gospodin Boban Pejić koji je sa osmehom na licu počeo svoje izlaganje rečima:

Na naš predlog iz lokane samouprve  za predsednika je pre godinu dana imenovan sadašnji predsednik kluba Nebojša Stanković. Jer da on nije tu danas , verovatno ni mene nebi bilo. Od lokane samouprve možete očekivati potpunu podršku. Po dolasku u klub cilj nam je bio da se akcenat u radu kluba baci u radu sa mlađim kategorijama, što se pokazao po onome što vidim ovde sada na prozivci potpuno ispravnim potezom ovog kluba. Sva dugovanja koja je zatečeno je prošlost, sve je izmireno i nikom se ne duguje ni dinar.

Verujem da je Radan jedan od najorgaizovanih klubova u ovom okruženju. Zadovoljan sam postignutim rezultatima minule jeseni, verujem da će biti još boljih u prolećnom delu prvenstvu.Cilj nam je  da počnemo da rešavamo životna pitanja fudbalera a to je zapošljenje, što je u ona dobra vremena bila politika kluba prioritet . Usvajanjem plana i programa finansiskog plana za ovu godinu, verujem da će taj budzet prema klubu biti nešto veći i dovoljan za funkcionisanje i rada. Na kraju bih vam ispred lokalne samouprave kluba  poželeo uspešnu prolećnu sezonu, na nama  je da tu budemo uz vas i da vam pružiomo podršku koja će biti neophodna.

Po rečima šefa stuke Gorana Đorđevića i njegovog pomoćnika Stevice Jankovića plan priprema će se sastojati iz tri dela. Jedina kontolna utakmica koja je zasad zakazana je sa liderom na tabeli Srpske lige –istok  u Jagodini sa istoimeni klub. Konpletan tok priprema biće obavljen  tu u Lebanu na dva terena koja ima ovaj klub na raspolaganju

.Po završenom sastanku svi fudbaeri su sa trenerima izašli na trening i odradili prvi dan priprema, bez gubljenje vremena. Što govori podatak da se pripremnom periodu pristupa ozbiljno i odgovorno.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print