JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Nišu održana peta Skupština FS- RIS-a

RASPISANI IZBORI NA TERITORIJI FS- SRBIJE

Niš: Kao što je i najavljeno, ne održavanjem redovne Skupštine na dan Sretenja 15 februara , održana je samo par dana posle toga. Odlaganje je bio dobronamerno.

Pre samog početak Skuštine minutom ćutanja odata je pošta preminulom fudabelru Stefanu Todoroviću iz FK Juhora iz Obraža. Sednici je prisustvovalo 28 od ukupno 39 delegata, pa je Skupptina mogla da se održi. Upoznati su delegati sa svim odlukama za hitna pitanja Fudbalskog sveza Srbije. Kao i odlukama Sekretarijata FS- RIS-a vezano za predstojeću izbornu kampanju.

Reč nije o nekakvim varednim izborima, veće je ova godina upravo izborna, pogotovu imajući u vidu preporuke i sugestije FIFA i UEFA unificiranju trajanja mandata u svim članicama i organizacijama. Izražavam veliko zadovoljstvo radom u fukcionisanje svih segmenta FS – RIS-a i ubeđen sam da će predstojeći izbori proteći u demokratkoj atmosferi u doneti najkvalitetna kadrovska rešenja, u svim strukturama bio je kratak predsednik FS RIS Novica Tončev.

Pre Skuptine održana je sednica Sekretarijata FS RIS-a sa nizom odluka koje su vezane za izborni proces, a između ostalog formiran je Odbor za sprovođenje Izbora u FS –RIS-a. Na čelu biće Ivan Nikolić iz Leskovca, dugogodišnji istaknuti sportski radnik, disciplinski sudija FS RIS-a i član Disciplinske komisije FS- Srbije. Ostala dva člana Obrora su Jovan Marjanović sekretar FS grada Niša , kao i Hadzi – Ivan Đorđević generalni sekretar FS RIS-a.

Takođe je jednoglaqsno usvojen izveštaj o radu strukovnih organizacija FS RIS –a za 2018 godinu, kao i finansisko polsovanje, i finansiski plan i program za narednu godinu. Predsednik Tončev je istakao da je realizovano njegovo predizborno obećenje da će biti formirane četiri lige zonskog stepena takmičenja na teritoriji FS Ris-a , što će svim okružnim savezeima omogućiti da imaju veći broj klubova u ovom rangu takmičenja. To će za klubove pre svega biti finansiski iplatljivije, ujedno i sam tok prventsva biće zanimljiviji. Članovi Skuptine su kad je reč o finansiksom poslovanju podržali su sa zadovoljstvom pre svega domaćinko polsovanje, čiji je finansiski pozitivan bilan sa oko milon ipo dinara, što je za svaku pohvalu kako se radilo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print