Састанак са директорима школа и предшколске установе на територији општине Медвеђа

Председник општине Медвеђа истакао је да је све урађено за несметан почетак наставе у школама и вртићима на територији општине Медвеђа, где ће око 800 ученика и предшколаца ових установа започети нову школску годину, уз свесрдну подршку ресорног министарства и локалне самоуправе.

Јако је битно да се настава одвија у школама, и да уз бригу о здрављу ученика, омогући и социјализација, дружење између ученика, комуникација и физичка активност.

Најбитније је здравље ученика и придржавање упутстава Института за јавно здравство Републике Србије, а квалитет наставе у учионици може се остварити и часом од 30 минута, сигурно много више него код наставе на даљину  – оценио је Небојша Арсић.

Сигуран сам да ћемо, уколико будемо поштовали све што је прописано, избећи ризике или их свести на најмању могућу меру – рекао је председник и пожелео срећу ученицима, наставницима и родитељима ђака у новој школској години која почиње 1. Септембра.

„Наставници ће у новим условима морати да промене начин рада и одустати од класичних метода, те ће ученике упознавати о најбитнијим чињеницама, јер је битан исход учења. Обзиром да ће час трајати 30 минута, просветни радници ће морати да се фокусирају на најбитније сегменте наставне јединице и биће у сталном контакту са ученицима“ – навела је Славица Ђонић,  директор основне школе „Горња Јабланица“ у Медвеђи.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net