JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sastanak sa direktorima škola i predškolske ustanove na teritoriji opštine Medveđa

Predsednik opštine Medveđa istakao je da je sve urađeno za nesmetan početak nastave u školama i vrtićima na teritoriji opštine Medveđa, gde će oko 800 učenika i predškolaca ovih ustanova započeti novu školsku godinu, uz svesrdnu podršku resornog ministarstva i lokalne samouprave.

Jako je bitno da se nastava odvija u školama, i da uz brigu o zdravlju učenika, omogući i socijalizacija, druženje između učenika, komunikacija i fizička aktivnost.

Najbitnije je zdravlje učenika i pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srbije, a kvalitet nastave u učionici može se ostvariti i časom od 30 minuta, sigurno mnogo više nego kod nastave na daljinu  – ocenio je Nebojša Arsić.

Siguran sam da ćemo, ukoliko budemo poštovali sve što je propisano, izbeći rizike ili ih svesti na najmanju moguću meru – rekao je predsednik i poželeo sreću učenicima, nastavnicima i roditeljima đaka u novoj školskoj godini koja počinje 1. Septembra.

„Nastavnici će u novim uslovima morati da promene način rada i odustati od klasičnih metoda, te će učenike upoznavati o najbitnijim činjenicama, jer je bitan ishod učenja. Obzirom da će čas trajati 30 minuta, prosvetni radnici će morati da se fokusiraju na najbitnije segmente nastavne jedinice i biće u stalnom kontaktu sa učenicima“ – navela je Slavica Đonić,  direktor osnovne škole „Gornja Jablanica“ u Medveđi.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print