JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U godini jubileja među srpskoligaše

Na stadinu kraj Toplice u Prokuplju fudbaleri OFK Topličanina  označili su početak pripreme za prolećni deo prvenstva u Zona- zapad sa jednim jedinim ciljem da se u godini kada klub slavi sto godina postojanja izbori plasman u Srpskoj ligi – istok, gde je i mesto ovom najrenomiranijem klubu u Topličkom okrugu.

Prostorije ovog kluba bile su pretesne da prime sve uz igače, članove Uprave kluba i Stručni štab. Na prozivci se odazvalo čak 32 fudbalera što bi im mogli pozavide i mnogi klubovi iz većih ranga takmičenja.

U prostorije kluba predsednik Mirko Ćeranić se zahvalio ovako velikom odzivu igrača, predstavio nove članove Uprave kluba i Stručni štab za prolećni deo prvenstva, gde je jedan jedini cilj da se izbori plasman u Srpskoj ligi – istok.

Prozivci su se odzvali golmani Branislav Novaković, Miloš Gligović i igrači: Vladimir Paunović, Luka Paunović, Dušan Marković, Dušan Stojković, Predrag Mladenović, Časlav  Lazarević, Dejan Stamenković, Miroljub Stanković, Nemanja Stojković, Miljan  Radulović Mitar Maletić, Andrija Arsić, Danilo Klaičanin, Miloš Antansković, Nemanja Radulović,  Srđan Agatonović, Stefan Mitrović, Nikola Radosavljević. Od novajlija Lika Milićević, Jovan (Ž) Jovanović, Nikola Jovanović (Žitorađa), Nikola Babović (Ozren), Andrija Stamneković (Real- Niš), Stefan Cvetković (Kosanica), Nebojša Marković (Jastrebac-Blace), Velibor Stanković (Trajal). Prvom timu priključena su i nekoliko igrča iz omaldibskog pogona koja će pokušati da izbore  mesto u prvom timu. Tako da je danas već na startu bilo pune  ruke posla za ekonome  kluba Božidara Novakovića i Milana Simovića da podele opremu za trening.

O planu priprema šef struke Aleksandar Jović kaže: „Pre svega bih se zahvalio  vama  na izuzetnu medisku podršku koju nam dajete i pratite u poslednje vreme sva zbivanja u našem klubu. Doveli smo čak devet pojačanja baš ona za koja su nam šktipala u prošlom prvenstvu.  Klub su napustila dva standarna igrača Ivan Kaličanin i Čedomir Paunović ali verujem da se to neće primetiti  u igri na proleće  jer su tu dovedena adekvatne zamene. Što se tiče priprema ovde smo u Prokuplju do 9 februara potom se  selimo na sedmodnevne pripreme  u Kosovskoj Mitrovici. Na pripreme ćemo povesti znatno manji broj igrača nego što se danas odazvalo prozivci, zato je na igračima da se dotada pokažu i nametnu svojim kvalitetom.  Radićemo u tri faze . Prva ova do odlaska na pripreme na sticanju fizičke izdržljivoti, druga rad sa loptom na sticanju tehničkog i taktičkog dela i treća faza kroz kontrolne utakmice uigravanje tima. Već na startu sledi komšiski i derbi po položaju na tebeli dočekujemo drugoplasirani tim Kopaonik iz Brusa.  Kasnije nam dolazi i jesenji prvak  SFS Borac tako da je sve u našim rukama. Nikako nesmemo da ponovimo jesen i da pored toga što nemamo nijedan poraz završimo na trećem mestu“, bio je jasan šef struke  Jović.

Prvi čovek kluba Mirko Ćeranić zadovoljan trlja ruke jer je u pauzi prvenstva obavio veliki deo svog posla. „Obaveza mi je bila da pre svega postavim sručni štab za prolećni deo prvenstva. Šefa stuke sam poverio Aleksandru Joviću za rad sa golmanima je zadužen Bratislav Nikolić, dok će im u radu pomagati i Zvonimir Vidaković. Što se tiče Uprave kluba u klub su došla tri nova čoveka u koje vidim prave saradnike za još bolji rad. To su Dragan Petrović, Goran Niketić i Srđan Miljković od kojih očekujem punu podršku.Što se tiče sekretara kluba i dalje poverenje imam u Slavka Milojkovića. Imamo izuzetnu podršku lokalne samouprave  Prokuplja oko finsiranje kluba, ali smo Upravu pojačali da bi pronašli još nekog od sponzora da klub ne  dođe u finasiskim problemima. U godini kad slavimo sto godina postojanja svi živimo za to da na kraju prvenstva budemo prvi  pređemo u rang više. Verujem da ćemo u tome uspeti zato sam i ovde da vratimo sjaj fudbala u Prokuplju.“

Vukašin Stevanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print