JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TRI OPŠTINE U ZNAKU KARATISTE MLADENOVIĆA

Lebane: U holu Doma Kulture u Lebanu održan je treći po redu Izbor sportsiste , sportskih radnika i sportskih kolektiva u Organizaciji naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije Jugsport.net, gde je odziv nominovanih sportista iz opštine Lebane Medveđa i Bojnik bio za svaku pohvalu. Nagrađeni su najbolji pojedinci, sportski kolektivi i sportski radnici, a bilo je i podshumnih priznanja iz svake opštine po jednom sportisti koji nije više među nama, a ostavio je dubok trag u sportu.

 

 

Po uobičaju počelo se sa proglašenjem najboljih fudbalera , sport koji je naj popularniji u sve tri opštine. Za najboljeg fudbalera proglašen je Mihajlo Milošević igrač FK Radana iz Lebana , stub odbrane ovog kluba i jedan od naj boljih igrača ovog kluba. Drugo mesto pripalo je Danijelu Stanišiću kapitenu FK Puste reke iz Bojnika i treće fudbaleru FK Jablanice iz Medveđe Sekuli Jankoviću.

Potom je proglašeno najbolji košarkaši iz sve tri opštine, pošto u svae tri sredine postoje klubovi koji se sa uspehom takmiče a to su KK Jablanica iz Medveđe, Radan iz Lebana i Pusta reka iz Bojnika. Za najboljeg košarkaša proglašen je igrač Radana iz Lebana Dimitrije Ivković, drugo mesto pripalo je Danilu Bubali iz Medveđe i treće mesto Luki Milovanoviću iz Bojnika.

Stoni tenis je najmanje zastupljen u ove tri opštine . Postoji samo u Bojniku , dok Medveđa i Lebane zasad nemaju klubove koji fukcionišu, odnosno da se takmiče u ligama. Tako drugog izbora nismo imali pa je izbor pao na stonotenisera iz Bojnika Đorđe Jovića.

Odbojkaški klubovi taklođe postoje u sve tri opštine i nimalo nije bilo lako opredeliti se za najbolje. Ipak Izbor je pao na Nikolu Cvetkovića igrača OK Radan iz Lebane, koji je lider igre ovog kluba i bez njega se nemože zamisliti igra kluba iz Lebana. Drugo mesto pripalo je odbojkašici iz Bojnika Vladani Rajković, dok je treći mladi i perspetktivni odbojkaš iz Medveđe Stefan Petrović pred kojim je blistava odbojkašaka karijera.

Što se tiče boksa klubovi postoje u Lebanu i Bojniku ali su to uglavnom juniori i kadeti oba kluba još nemaju timove za zvanična takmičenja. Međutim u toj plejadi mladih ima dosta talenata pred kojim je odličana bokserska karijera ukoliko nastave da rade kao dosada. Izbor za najboljeg pao je na Filipa Stanojevića iz BK Radan Lebane koji je i član repezentacije juniorske i bio je već nekoliko puta na pripremama.

Drugo je Vasilije Tucaković iz BK Pusta reka iz Bojnika, koji je u ovaj klub došao zajedno u paketu sa trenerom Božidarom Arsićem. Treći nagrađeni je Mladen Stojanović koji je trenutno na pripremama mlađih kategorija i pred kojim je odličan budućnost u ovom sportu ukoliko nastavi da raddi i bude disciplinovan takmičar.

 

Još jedan mladi bokser skrenuo je pažnju na sebe već na samom početku i po rečima trenera Božidara Arsića to je talenat koji se mora izbrusiti. Reč je o Mihajlu Krtsiću.

Šah postoji u tri opštine i tu su takmičari u sva tri kluba vrlo iskusni i prekaljeni šahiste , tako da je bilo teško opredeliti se za najbolje. Ovog puta Izbor je pao na Danila Doderovića iz Medveđe koji je svojim odličnim partijama u svom klubu pokazao najviše.Drugo mesto pripalo je dojamenu šaha u Lebanu Novici Marjanoviću koji je jedan od naj isusnijih možda i najboljih šahista u Lebanu. Treće plasirani je mladi takmičar iz Bojnika Milovan Petrović čije vreme tek dolazi u ovoj drevnoj igri.

Karate klubovi takođe postoje u sve tri opštine i Izbor za najboljeg pao je Nikoli Deniću iz Bojnika , koji je jedan od najboljih takmičara KK Pusta reka iz Bojnika. Drugi je Nikola Mladenović iz Medveđe, koji je na toj poziciji jer je proglašen za sportistu godine sve tri opštine, pa smo zato prednost dali njegovom imenjaku koji je takođe vrhunski takmičar.

Trećeplasirani karate majstor je iz Lebana Anastasija Đokić članica KK Radan, mlada takičarka koja je tek počela da osvaja medalje i to zlatne.

Budućnost ženskog sporta je u nadama koje nadolaze u timove seniora jedna od njih je iako juniorka standarni prvotimac OK Pusta reka iz Bojnika i jedna je od najboljih osvajača pojena za svoj klub. Reč je o mladoj i super talentovanoj odbojkašici Mili Petrović iz Bojnika kojoj je ove godine opravdano pripalo prvo mesto.Drugoplasirana je članica ŽOK Radan iz Lebana Antonija Živković, dok je trećeplasirana odbojkašica iz Medveđe Marija Dibranović.

Kod muških nada najbolji proglašeni je iz Lebana koji je prve fudbalske korake načinio u Radan, potom bio malo vreme član GFK Dubočice da bi zatim postao član kluba iz Niša Železničar-Kopernikos i najbolji je odbranbeni igrač tog kluba za koga treneri kažu da je radan, vredan i poslušan na treningu, dok na utakmici daje svoj maksimum.Reč je o Strahinji Blagojeviću. Drugi nagrađeni je Slavko Rajčević standrani prvotimac FK Jablanice iz Medveđe i pored toga što je još uvek junior ali je odličan igrač prvog tima ovog kluba.

Treći nagrađeni je Veljko Davidović iz Bojnika, član FK Puste reke sin bivšeg super igrača Dejana Davidovića i po svoj prilici „iver ne pada daleko od klada“ i Veljko je na dobrom putu da prevaziđe svog oca.

Klubovi kao klubovi nebi mogi da funkcionišu da u svojim redovima nemaju dobre sportske radnike koji će biti pokretači i usmeravati klub da funkcioniše kako treba. Ovog puta Izbor za najboljeg sportskog radnika pao je na Dragana Cvetkovića iz Lebana, koji je predsednik Sportskog saveza, trener u ŽOK Radan i rukovodilac na odgovornom radnom mestu u Lebanu koji iziskuje mnogo rada i vremena, ali za sve stigne da uradi i zato je sa pravom najbolji ove godine.

I da je prvi nebi bilo nezasluženo a reč je o Milošu Aranđeloviću iz Bojnika koji je u svim sportovima u Bojniku, najviše u FK Pusta reka gde je sekretar kluba , pa čak i brine o sportu u lokanoj samoupravi u Bojniku i njegov rad se vidno primećuje .

Trećo mesto pripalo je članu uprave KK Jablanica iz Medveđe , koji je vredan i posvećen košarci i posao koji obavlja u klubu a reč je o Nenadu Vukoviću.

Za najboljeg trenera godine proglašen je Milivoje Zlatković iz KK Jablanica iz Medveđe koji je iznedrio mnoge šampione a posleđni od njih je šampion Nikola Mladenović.Zato sa pravo titula najboljeg trenera je otišla u prave ruke. Drugo mesto pripalo je bivšem bokseru sada vrhunskom treneru koji je od skora počeo da radi u Bojniku i u klubu okupio oko četrdesetak dečaka i devojčica , tako da je sala za treninge uvek puna i prinuđen je da radi u dve smene. Naravno reč je o Božidaru Arsiću treneru BK Pusta reka.

Treće mesto prilao je „alfa i omegi“ KK Radan iz Lebana koji godinama iznedruje prave talente i osvajače medalja. Reč je o iskusnom i prekaljenom treneru iz Lebana Boži Trajkoviću.

Za najboljeg trenera mlađih kategorija proglašen je čovek za sve. Igra još uvek fudbal za prvi tim Jablanice, predsednik je kluba i vodi mlađu selekciju iz koje je poslednjih godina iznedrio nekoliko prvotimaca, a ima i onih koji su otišli u veće klubove. Reč je o Stefanu Rajčeviću iz Medveđe.

Drugo a moglo je i prvo jer je pravi takmac za mlade talente i iznedrio je veliki broj mladih fudblaera u Lebanu koji su svoj fudbalski put nastavili u većim klubovima. I sada kad dođu u svoj rodni kraj traže od njega dopuske treninge. Reč je o Veroljubu Stevanoviću treneru koji je radio i u mnogim seniorskim sasatvima klubova , ali ovaj posao rad sa mlađim kategorijama i otkrivanje talenta je njegov brend.

Treće mesto pripalo je treneru iz Bojnika koji ujedno je i trener prvog tima, ali dosta vremena provodi u radu sa mlađim kategorijama i iznedrio je nekoliko talenta koji su otišli dalje a jedan od njih je i član FK Partizana iz Beograda. Reč je Bobanu Nikoliću iz Bojnika.

Kao što svi mi znamo utakmice se nemogu igrati bez prisustvo zvaničnog stručnog lekara, koji svoj posao obavljaju na utakmici u slučaju povrede.

Jedna od njih je doktorka iz Lebana u FK Radan koja je na svakoj utakmici i kad zatreba uvek ukaže povređenom igraču blagovremeno i stručno svoju pomoć. Redovno je zapošljena na Hitnoj pomoći u Lebane , gde svoju ljubaznost koju iskazuje kao na fudbalskim utakmicama potvrđuje i na svom radnom mestu. Zato joj je sa pravom pripao oreol najboljeg klupskog lekara u tri opštine. Reč je o dr. Aleksandri Jović iz Lebana.

Što smo rekli za dr. Aleksandru to isto možemo reći i za doktora u FK Pusta reka iz Bojnika a reč je o dr. Ivanu Trajkoviću.

Treći najgrađeni je iz Medveđe i pored toga što je direktor Doma zdravlja u Medveđi redovan je klupski lekar u fudbalskom i košarkaškom klubu i svoj posao obavlja stručno i odgovorno.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Šahovski klub „Gornja Jablanica “ koji je ove godine na prvenstvu centralne Srbije i ako prvi put nastupli osvojili su drugo meseto i na dobrom su putu da iz Druge lige postanu prvoligaši jer imaju dobar tim i klub funkcioniše besprekorno.

Drugo mesto pripalo je Karate klubu „Pusta reka“ iz Bojnika čiji je trener vrsni stručnjak Igor Zdravković koji sa njegovim pulenima osvaja medalje uglavnom zlatnog sjaja na raznim takmičenjima.

Trećeplasirani sportski kolektiv je OK. Radan iz Lebana, koji ima mušku i žensku selekciju koji se uspešno takmiče u svojim ligama i beleže dobre rezultate.

Kad je reč o nagradi za Životno delo prvi nagrađeni je dr. Dragan Anđelović iz Medveđe o kome sam već rekao kad je bio reč o sportskim radnicima. Samo ću nadodati jedno da je dr. Dragan Anđelković doktor koji ne sedi i ne razlikuje pacijente a najviše od svega voli sport i zato je u njemu uvek da pomogne klubovima.

Drugo Životno priznanje ide u ruke Predraga Cvetkovića iz Lebana bivšeg dugogodišnjeg golmanaFK Radana i FK Jumaka iz Vranja, saveznom fudbalksom sudiji koji je sudio veliki pa i mali fudbal a trenutno je predsednik OFS Lebane. Bio je i nfukcioner u FS RIS i FSJO.

Treći nagrađeni je mladi predsednik Sportskog saveza opštine Bojnik koji je za kratko vreme mnogo uradio za sport u Bojniku a pomenuću samo Letnju ligu u malom fudbalu , košarku u kolicama u hali sportova, turnir u basketu i saradnju sa svim sportskim kolektivima, što najbolje znaju iz FK Puste reke čijim dolaskom su ruinirane prostorije preuređene i sada izgledaju kao da su superligaške. Reč je profesoru fizičkog vaspitanja, predsedniku Sportskog saveza opštine Bojnik, Dejanu Arsiću iz Bojnika koji je mladima pokazao kako se radi u sportu.

 

Podshumana priznanja su malo dirljiva za porodice , ali su i zahvlanost sa njihove strane da se je neko setio za njih i njihova dela i ako ih nema više među nama , ali su svojim radom i bavljenje sportom ostavili trag.

Prvi podshumno priznanje dodeljeno je Bojanu Janjiću iz Lebana bivšem fudbaleru FK Radana koji je dugo godina branio boje ovog kluba. Ostalo mi je u sećanju kao novinaru da je jedini igrač dosad u Radanu koji je postigao pogodak direktno iz kornera.To govori o njegovom kvalitetu.

Drugo podshumno priznanje dodeljeno je Radovanu Đuroviću iz Medveđe koji nas je odavno napustio ali se nisu po meni zaboravila njegova dela. U tadašnjim lošim uslovima za rad i funkcionisanje kluba, čak nije bilo ni svlačionica Radaovan je nosio kao trener opremu kući i prao i obavljao sve poslove u klubu. Jednostavno njegov život je bio porodica posao i fudbal.

Ovi mlađi sportsisti i sportski radnici se ne sećaju i ne pamte ime Tomislav Stanković- zvani „Toma Gacin“ koji je poreklom iz okoline Lebane, potom se otac odselio u Bojnik , da bi se Tomislav potom preselio da živi u Leskovcu. Bez obzira što je živeo tamo njemu je u srcu bila FK Pusta reka i jedan je od onih koji je postavio temelj ovog kluba za normalno funkcionisanje. Pomagao je i svoj rodni klub Radan iz Lebana. Bio je i fukcioner u FS RIS-u i delegat na utakmicama Prve fudbalske lige stare Jugoslavije.

Došli smo i do dvojicu najboljih među najboljima a to je najbolji sportsista i najbolja sportsikinja u sve tri opštine. Izbor za najboljeg Sportistu 2022 godine opravdano je pripao Nikoli Mladenoviću iz Medveđe koji je osvajač zlatnih medalja na Balkanskom, Evropskom pa i Svetskom takmičenju u svojoj asocijaciji a trostruki je prvak države u svojij asocijaci. Takmičar je u kategoriji do 77kg i to u borbama.

Za Sportiskinju godine je proglašena Iva Nedeljković iz ŽOK Radan iz Lebana koja je dugogodišnji član ovog kluba i jedan je od glavnih poluga u timu Dragana Cvetkovića. Na svakoj utakmici pruža svoj maksimum i tako daje podstrek ostalim klupskim drugaricama da daju svoj maksimum.

 

Nagarede su uručene u vidu povelja i predsednicima opštine Lebane Ivanu Bogdanmoviću, opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću, opštine Medveđa Draganu Kuliću, jer da nije njih i njihovog razumevanja sport u ove tri opštine bi pao na niske grane, bez finsiranje klubova za takmičenje.

 

Posebna priznanja uručena su i Sportskim savezima opštine Lebane, Medveđa i Bojnik, FK Jablanici, FK Radanu, FK Jedinstvuiz Bošnjaca, GFK Dubočici iz Leskovca, OFK Topličaninu iz Prokuplja, GK Topličaninu iz Prokuplja, i pojedincima Milanu Mitiću saveznom sudiji, Marko Cvetkoviću predsedniku FSJO, Dušanu Petkoviću Sekretaru FSJO, Milovanu Glušcu sekretaru OFS Leskovac, Momiru Saviću predsedniku BK Pusta reka, Predragu Mladenoviću treneru GK Topličanin iz Prokuplja, Urošu Grujići takmičaru GK Topličanin, Novici Bogdanoviću dugogodišnjem ppredsedniku FK Radana i predsedniku Veterana ovog kluba, Dejanu Stanojeviću direktoru hale sportova u Bojniku, Vladimiru Ranđeloviću treneru ŽFK Vučice iz Vučja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print