JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bošnjačani ciljaju prvu ligu

Bošnjace: Pod dirigentskom palicom šefa struke Srđana Kocića, uz prisustvo članova uprave kluba  Dragana Miljkovića- Kepesa i Nebojše Stojanovića, izvršena je prozivka fudbalera Jedinstva iz Bošnjaca na kojoj su se odazvali skoro svi na koje šef  struke Kocić računa za prolećni deo prvenstva, gde im je cilj da pokušaju da prvi stignu na cilj i tako izbore plasman u Prvoj ligi Srbije.

Prozivci su se odazvali: Golmani Aleksandar Danić i Petar Mišić i igrači: Predrag Cakić, Zvonimir Stanković, Aleksandar Dinić, Marko Stanković, Milan Kostić, Igor Kostadinović, Lazar Nikolić, Milivoje Stojanović, Nenad Mitrović, Miloš Marković, Nikola Arsić, Nemanja Đorđević, Marko Jovanović, Nikola Mirković, Veljko Stojanović, Nikola Sretković.

Pozivu se nisu odzavali Marko Arsić koji je pristupio Železničaru iz Lajkovca i Nikola Grujić koji je postao član GFK Dubočice iz Leskovca, dok je Miloš Marković u nekim kombinacijama oko odlaska u neki inostrani klub. Sa prvim timom su priključeni i nekoliko mladih igrača iz sopstevog kadra i drugih klubova pa je na šefu stuke Kociću za koje će se opredliti i na koje će računati za prolećni deo prvenstva. Takođe je uprava kluba u pregovoru sa nekoliko iskusnih igrača koji će  biti prava pojačanja u borbi za sam vrh tabele na Srpskoligaškom istoku.

Ceo pripremni period odradićemo ovde u Bošnjacu i na terenima u okruženju kako bi smo koliko toliko uspeli da sačuvamo naš teren kaže na početku šef struke Srđan Kocić i dodaje: „Pripreme ćemo sprovesti u tri faze. U prvoj ćemo raditi na sticanju fizičke izdržljivosti u drugoj  rad na terenu na taktičko – tehničkom planu i u trećoj fazi kroz kontrolne utakmice  pronalaženje tima za prolećni deo prvenstva. To će biti kontrolne utakmice sa klubovima u okruženju Moravac- Orion, GFK Dubočica,  Sloga iz Leskovca, Budućnost iz Popovca, Radnički iz Pirota“.

Na pitanje dali će biti kontrolnih utakmica sa lokanim Radanom s obzirom da je na Skupštini Radana bilo dosta reči o budućoj saradnji ova dva kluba Kocić je rekao: „Naravno da ćemo pokušati da odigramo bar jednu kontrolnu utakmicu  sa njih. Dok sam ja u klubu ukoliko Radanu treba neki vid pomoći spreman sam da se pomogne koliko je to moguće“.

O ambicijama u drugom delu prvenstva Kocić kaže: „Pokušaćemo da se dobro u pripremnom periodu pripremimo i pokušamo da napadnemo savezni rang takmičenja jer smatram da za to imamo kvalitetan sastav od jesenas uz nekoliko pojačanja koje je obećala Uprava kluba da dovede u naše redove. Po našim predviđanjim sve će biti rešeno na samom početku u prva pet kola kada gostujemo Sinđeliću i Trajalu dva direktna  konurenta za osvajenj prvog mesta. Upravo ćemo raditi na tome da za prva pet kola i tempiramo formu  a posle će biti daleko lakše u nastavku prvenstva“,  završio je Kocić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print