JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TODOROVIĆ SRUŠIO MIT O MOĆNOM ALAKINCU: FK Žitorađa – FK Alakince 4:3 (2:1)

ORLJANE – STADION: Sveti Jovan (Orljane) SUDIJA: Nemanja Arsić (Leskovac) 8 GLEDALACA:ŽUTI KARTONI: Kitanović, Jovanović, Petković, Marjanović (FK Žitorađa) Aleksić (Alakince) STRELCI: Mitić u 7 i 33. minutu, Stefanović u 71 i Stojanović u 81. za Žitorađu, Milutinović u 36, Radoičić u 49 i Nedeljković u 76. minutu za Alakince.

FK Žitorađa: Antonijević 6,5, Kitanović 7, Antanasković 6,5, Stojanović 7, Lučić 7, Stefanović 7,5, Mitić 8, Todorović 8, Jovanović 6,5 (Paunović – )  Damnjanović 6,5 (Marjanović 7)

FK Alakince: Filipović, Nedeljković, Stanojević, Đorđević, Aleksić, Radoičić, Milutinović, Tasić (Jašarević – ), Vojinović (Spasić – ) , Petrović, Stošić (Stanimirović – )

IGRAČ UTAKMICE: Marko Mitić (Fk Žitorađa) 8

Lepa fudbalska predstava viđena je u Orljanu. Od samog starta dominantnija i bolja ekipa Žitorađe, se danas pitala za sve na terenu. Žitorađa je povela rano već u 7. minutu kada je posle prodora Jovanovića, dvostruki strelac Mitić, pogodio u suprotan ugao golmana gostiju. Na 2:0 povisio je ponovo Mitić u 33. kada ga je iz kornera “pogodio“ Nikola Todorović, koji je danas još jednom pokazao kakvo fudbalsko majstorstvo poseduje u nogama. Nadu gostima vratio je Milutinović, tri minuta posle drugog gola Žitorađe, kada je posle kornera glavom poslao loptu iza Antonijevića. Alakinčani bolje počinju drugo poluvreme i to krunišu već u 49. minutu kada posle slobodnog udarca precizan biva Radoičić. Do 71. minuta i pogotka veterana Steve Stefanovića, igralo se između dva šesnaesterca, i taman kada su pomislili svi da će Žitorađa konačno da privede meč kraju, gosti se ponovo vraćaju u život uz pomoć pomoćnog arbitra koji signalizira da je posle šuta Nedeljkovića lopta prešla gol liniju. Međutim, to nije bio kraj za domaće igrače, ponovo je Todorović iz prekida loptu poslao na nogu Vladice Stojanovića a ovaj je bez problema sproveo iza leđa Filipovića i postavio konačnih 4:3. Treba istaći posebno rolu glavnog arbitra Nemanje Arsića, koji je korektno delio pravdu s obzirom da je poznato koliko su gosti iz Alakinca “uvažavani“ tokom cele sezone kod svih arbitara u Zoni Jug.
Takođe, treba pohvaliti i celu ekipu Žitorađe, koja je znala kakvog protivnika ima danas i nije posustala ni jednog trenutka, pogotovo Todorović koji je obeležio meč sa tri asistencije i još jednom pokazao sav fudbalski raskoš i zašto je jedna od najboljih 10-ki na jugu Srbije.