ТИМОЧАНИН ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

Фудбалери Тимочанина су од уторка почели припреме за пролећну сезону на српсколигашком Истоку. Неубедљива јесења сезона приморала је руководство клуба да направи неке корените промене у стручном и играчком кадру. За новог шефа стручног штаба књажевачког српсколигаша именован је Марко Видојевић, фудбалски стручњак из Београда који се већ доказао радећи у српсколигашким клубовима у Пироту и Јагодини.

Редове Тимочанина појачаће и повратници Никола Младеновић (Будућност Поповац) и Лука Петровић (Синђелић Ниш) као и новајлија Огњен Јовић из Трајала. Очекује се да се екипи за неки дан прикључи још један играч као и проверени голман са којим се ових дана интензивно преговара.

„Нисмо задовољни учинком екипе у јесењем делу. Одлучили смо да се неким играчима захвалимо и ангажујемо нове. Морали смо да решимо и питање шефа стручног штаба кога нисмо имали у јесењем делу првенства. Избор је пао на Марка Видојевића и мислим да смо са његовим ангажовањем погодили у потпуности. Када је играчки кадар у питању гледали смо да сачувамо што више наших играча а да ангажујемо играче на оним позицијама где смо јесенас подбацили“ речи су председника Милоша Стојановића.

Очекује тренера Марка Видојевића ни мало једноставан задатак да Тимочанин примакне у горњем делу табеле и обезбеди опстанак у Српској лиги.

„Прихватио сам позив председника Милоша Стојановића да дођем у Књажевац и да преузмем екипу у тренутку када се налази у доњем делу табеле. Сматрам да је ово фудбалска средина која расте из сезоне у сезону, да су створени добри услови за рад и такмичење и да можемо сви заједно да остваримо циљ а то је опстанак у Српској лиги“ каже шеф стручног штаба Марко Видојевић.

Читав припремни период екипа ће одрадити на прелепим теренима градског стадиона у Књажевцу. Заказане су и контролне утакмице. Прва утакмица је са омладинцима Радничког, потом ће се играти у Крушевцу са Трајалом, трећа утакмица је са Ђердапом у Књажевцу а затим преостале три утакмице играће се у Јагодини, Пироту и Бору.

 

Слика: ФК Тимочанин Аца Стојановић

Аца Стојановић