JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

UBLJANI ĆE BRUSITI FORMU U TURSKOJ

Ub: Pod voćstvo novog šefa struke Jedinstvo iz Uba Ivana Radovanovića član Prve lige Sbije na okupu od 10 januara ima čak 28 fudbalera koji se intezivno pripremaju za prolećni deo prvenstva na svom stadionu kada će 24 januara otrputovati sa ajerodroma Surčin put Beleveka na obalama Sredozemnog mora, na desetodnevne bazične pripreme, kako bi što spremnije dočekali prolećni deo prvenstva i pokušali da izbore plasman u Super ligu Srbije. Jesenji deo prvenstva završili su na šestoj poziciji na tabeli sa 30 osvojenih bodova , četiri manje od drugoplasirane ekipe na tabeli GFK Dubočice i Inđije, dok je lider na tabeli OFK Berograd dosta poodmakao sa 51 osvojenim bodom.

Na spisku pojačanja su Golubović, Paić i Janković. Na pripremama će imati tekstove sa ekipama iz Nemačke, Rusije i Slovačke. Otkazana je provera protiv Brodarca zbog snežnih padavina . Radovanović je do skora bio odličan štoper ali će sada povesti sa klupe FK Jedinsvo u nameri da ostvare zacrtani cilj ulazak u elitni rang takmičenja. Za prvog saradnika Radovanović je odabrao dosadašnjeg saigrača Marka Rajovića a u stručnom štabu biće još Marko Martać, Nemanja Bradonić, Srećko Mijatovići Radovan Jovanović.

U tom sastavu stručnog štaba treba pridodati i Stefana Radisavljevića momka koji će biti licencirani šef stručnog štaba budući da je Radovanović na početku trenerske edukacije, a za rad sa golmanima biće zadužen Ivan Ivanović još uvek aktivan između stativama. Dugogodišnji trener golmana Čedomir Martić od ove jeseni je na novomzadatku – brinuće se o formi čuvara mreže Vrelo sporta. Još pre prazničnih dana uprava crveno belih se zahvalila Adamoviću, Stanojeviću, i Bogdanoviću a od prvog dana priprema (10 januar) ekipu je pojačao bivši levi spoljni igrač Užičke Slobode Stefan Golubović.Najzvučnije pojačanje svakako biće Jovan Stojanović (1992) napadač sa iskustvom igranja u Superligi Srbije i Belgije a upravo sada stiže iz Kazahstana. Ukuse stručnog štaba pred polazak u Belek zadovoljili su štoper Aleksa Pajić i napadač Miloš Janković, s tim što se za drugog vodi polemika da dobije ispisnicu iz redova Srpskoligaša Reala.

Na pripremama u Turskoj crveno-beli će odigrati tri prijatelske utakmice i to 27 januara protivnik će biti Ružomberoka(Slovačka), 1 februara protiv B tima Lokomotive iz Moskve a pre sam povratak snage će odmeriti sa Nemačkom ekipom Homburg 08 4 febrara.Put Male Azije krenuće čak 28 fudbalera (tri golmana) a treba istaći da su dobrim radom u dosadašnjem toku priprema avionsku kartu vizirali Bogdan Milutinović i Branislav Runjajić dosadašnji kapiten omladinaca.

Sve u klubu raduje povratak Radivojevića i Mitića igrači koji su bili na pozajmicii mladog Stevančevića koji je imao povredu teže prirode povredu vilice protiv Partizana u utakmici omladinaca.Na spisku su sva tri Afrička internacionalca s tim da je Said Kamis imao malo duži odmor zbog priprema repezentacije Tanzanije za KAF.

Po povratku kući čeka ih još kontrolnih utakmica protiv Kolubare, Vrelo sporta, i Radničkog iz Obrenovca, a nastavak sezone koji je zakazan za 24 februar kada na stadion “Dragan Đajić”dolazi Radnički iz Sremske Mitrovice označiće se početak prolećnog dela prvenstvene trke za bodove.

U ime Naj čitanijeg sportskog portala jugoiistoka Srbije Jugsport.net poželimo fudbalerima Jedinstva pre svega uspešne bazične pripreme u Turskoj i da na proleće ostvare svoj zacrtani cilj da se u narednoj takmičarskoj sezoni nađu među Superligašima Srbije. SREĆNO !!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print