JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ŠAPČANI UPALILI MOTORE

Šabac: Nagomilani dugovi u najstarijem klubu u Srbiji FK Mačvi iz Šabac primorali su dosadašnje rukovodstvo da posle sedam godina podnesu neopozivu ostavku i klub preuzme radno teleo na čelu sa Simić-Pejović . Prozivci su se odaqzvali 27 igrača kao dva igrača iz omladinskog i jedan iz kadetskog pogona. Pripreme su zvanično počele juče 20 januara 2024 god.

Za šefa stručnog štaba je imenovan Nemanja Glušica dosadašnji trener mlađih kategorija koji nije nikada vodio seniorski sastav, dok će pomoćni trener biti bivši prvotimac Ivan Obrovac.Kondicioni trener biće Mladen Mićanović koji je rešio da prekine igračku karijeru i posveti se renerskom poslu. Za sportskog direktora postavljen je Miloš Adamović koji će ujedno i braniti boje kluba, dok je Igor Ristivojević kapiten tima imenovan za kordinatora omaldinske škole fudbala FK Mačve.

Od igrača niko nije napustio klub a zbog teške matrijalne situacije kompletan tok priprema odvijaće se na terenima u Šabcu . Raduje podatak da se od povrede i posle operacije oporavio i Pavle Radunović, kao i povratak Miloša Adamovića, kao najveće pojačanje kluba.

Igračima i stručnom štabu koji je vodio dosad FK Mačvu dato je obećanje lokane samouprave u Šapcu da će dugovi biti izmireni do 5 februara.

U roku od 20 dana od dana formiranje radnog tela moraće da se održi vanredna Skupština kluba i da se verifikuje novo rukovodstvo kluba.

Zasada je zakazana samo jedna kontrolna utakmica i to 27 januara sa FK Studenski grad iz Novog Beograda, dok su u planu da do početka prvenstva 24 februara odigraju još najmanje četiri kontrolnih utakmica.

U ime naj čitanijeg Sportskog portala jugoistoka Srbije JUGSPORT.NET poželimo igračima, stručnom štabu i rukovodstvu FK Mačve iz Šabca pre svega uspešan tok priprema i brzi oporavak od krize i da što spremnije dočekaju prolećni deo prvenstvene trke.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print