JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Talentima vrata otvorena

Dolaskom na mesto predsednika FK Radana Nebojše Stankovića pored rada i fukcionisanje kluba sa senirskim pogonom, odlučeno je da se velika pažnja u klubu posveti radu sa mlađim kategorijama, koja bi bile baza u budućnosti ovog kluba. Upravo kada se malo podsetimo davnijih vremena mlađe kategorije ovog kluba su bile ponos. Iz te škole fudbala mnogi su iznedreni branili boje klubova Prve savezne lige stare Jugoslavije kao što su recimo Sava Stoiljković, Ivan Stanković, Gradimir Cvetković, Dejan Miljković, Petar Stefanović, Dragan Momirović, Nebojša Cvetković i drugi.

Svesni da je škola fudbala od velike koristi po jedan kluba, Uprava kluba je odlučila da se formira škola fudbala. Izvor finsiranja je isključivo iz klupske kase. Deca nemaju nikave obaveze, niti roditelji, već je to briga kluba kad je reč o finansiskom delu. U radu sa decom zaduženi su iskusni treneri u radu sa mlađim kategorijama Veroljub Stevanović i ambiciozni mladi Milan Mitić inačediplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja.

Škola fudbala „Cicibana“ rođenih od 2007 do 2010 godine u toj selekciji ima na okupu čak oko 40 polazinika škole, koja je sa radom počela od pre dva mesca. Dosad su odigrali dve utakmice i to turnirskog karaktera sa Vlasinom u Vlaostincu i Jedinstvom iz Bošnjaca u Lebanu.

Treniraju četri puta nedeljno i o radu sa tom uzrasnom gerecijom trener Milan Mitić kaže: Milina je raditi sa ovako poslušnom decom. Meni je ovo prvi rad u jednom klubu, po završenom Fakuletu, ali sam prezadovoljan. Najpre bih se zahvalio Upravi kluba na čelu sa predsednikom Nebojšom Stankovićem koji je deci storio sve uslove za nesmetan rad. Na raspolaganju imamo sve kao maltene seniori. Kako teren tako i prostorije, rekvitite za treninge, opremu, tako i pažnju ljude iz Uprave kluba.

U svom sastavu dece sa kojom radim ima dosta talentovanih dečaka. Za početak bih izdvojio Stefan Mitića, Aleksandra Pavlovića, Filipa Stošića, mada lično verujem da će ih biti mnogo više koja će polako skretati pažnj na sebe. Ta deca koja sam istakoa za početak će po svoj prilici kada se ukaže priliaka za to biti poslana na seletiranje. Sa nama trenira i jedna devojčica njihovog uzrasta Natalija Božić iz Lebana koja je član ŽFK Lavice- Dubočica iz Leskovca. Reč je o vanserijskom talentu i ubeđen sam da ako nastavi sa radom biće jednog dana vrhuska igračica. Na treningu radimo sa loptom, kordinacije, spretnost, genralno sve motoriče sposobnosti kod dece su nam na uvidu. Inače sa kolegom Veroljubom Stevanovićem imamo izvrednu saradnju i ja kao mlad terner uvek mi je dobro došao svaki savet u radu sa ovom zaista divnom decom, koja su vredna poslušna i radna na svakom treningu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print