JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SVETLOST BOLJA OD BOJNIČANA: Šimi vraća ekipu na pobednički kolosek!

PUKOVACStadion: PRLE (Pukovac) Gledalaca:Sudija: Aranđel Veljković (Vranje) 8 Žuti kartoni: Maletić i Krstić (Svetlost) Stojanović, Stanković, Jovanović, Stanišić Danilo (Pusta reka) Strelci: Marjanović u 27, Petrović u 82 i Stanojević u 84. minutu za Svetlost.

FK Svetlost: A. Ilić 7, Perović 7, Stevanović 7,5, Pešić 7 ( Pavlović 6,5) Tonić 8, Nikolić 7 (Petrović 7), Stanojević 8, Krstić 6, Raimović 6 (M. Ilić 7), Maletić 7,5, Marjanović 7,5.

FK Pusta reka: Stanković 6, Dinić 6,5, Petrović 6, D. Arsić 6, Stojanović 6,5, Petrović 6, Danijel Stanišić 6,5, Stanković 7, A. Arsić 6 (Cvetković – ), Jovanović 6,5, Stanišić Danilo 7.

Igrač utakmice: Nemanja Stanojević (Fk Svetlost) 8.

Gosti iz Bojnika danas su ostali kratkih rukava na stadionu u Pukovcu. Svetlost je od starta krenula borbeno i već u 2. minutu imala priliku da sa kreča povede, međutim, Dejan Krstić nije bio priseban te je golman Stanković odbranio taj udarac. Ali Svetlost nije spustila gard već je krenula još jače da obleće oko gola Bojničana, i nagrada je stigla u 27. minutu. Posle prekida na drugoj stativi našao se kapiten Tonić, koji loptu prebacuje na prvu gde je prisebni Marjanović samo sproveo loptu u gol. Tonić je u najvećem toku meča gospodario utakmicom i bio produžena ruka Dragana Stankovića Šimija na terenu. Iako u 33-oj godini, Tonić ove sezone u dresu Svetlosti koju predvodi kao kapiten proživljava novu igračku mladost. Svojom pojavom na terenu davao je prekopotrebnu mirnoću zadnjoj liniji i sredini terena, koja je mogla više da se posveti opsadi gola Bojničana. Nervozni gosti iz Bojnika, često su u razgovorima sa sudijom gubili živce, a domaćin je pametno čekao svoju šansu te preko rezerviste Petrovića povećala na 2:0 u 82. minutu, da bi u 84. tačku na meč stavio Nemanja Stanojević koji poslužen hirurški preciznom loptom od strane Stefana Stevanovića lako sprovodi loptu u mrežu Stankovića. Stanojević je ujedno bio najveća noćna mora za odbranu gostiju, a za vratom je bekovima disao i rezervista Miloš Ilić koji je imao 2-3 izgledne prilike da poveća pobedu svog kluba. Mirnoću u poslednjih nekoliko minuta, kada su gosti pokušali preskakanjem sredine da postignu pogodak uneo je iskusni Sreten Pavlović koji je zamenio povređenog Pešića. Sve u svemu dobra utakmica, u kojoj je domaćin apsolutno zasluženo osvojio tri boda.
Ovom pobedom Svetlost se vratila na 9 poziciju i prekinula mini seriju bez pobede.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print