JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Srebro na grudima naših momaka

U video igrici PES(Pro Evolution Soccer 2020), reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju. Ispostavilo se da je ključna bila pobeda u četvrtfinalu protiv Španije koju su ’’orlovi’’ u sva tri meča dobili posle produžetaka. Dramatično je bilo i u polufinalu protiv Rumunije. U dva navrata naši susedi su vodili, ali su ’’crveni’’ stizali i u finišu prestigli. U realnom svetu napadač Fulama Mitrović, na asistenciju Jovića pogodio je u 89. minutu za prolaz u finale.

Od tri duela u finalu sa Italijanima, dva su pripala ’’azurima’’. Poveli su rivali sa 4:2, da bi Roksić i drugovi u drugom susretu uzvratili sa ubedljivih 5:1. U trećem odlučujućem Italijani su slavili 2:1, u nadoknadi vremena preko Insinjea. – Ako izuzmemo mečeve sa Turskom ostali susreti su bili neizvesni i rešavali su se u samoj završnici, na gol razliku. Ostaje žal što se nismo domogli zlata, jer smo stvorili znatno više izglednih prilika, dok su Italijani svoje šanse pretvorili u golove – kaže kapiten Marko Roksić i dodaje da u ’’E’’ reprezentaciji ima kolektivnog duha i međusobne podrške. Najviše se slavilo u četvrtfinalu posle pobede protiv Španije, iz jedanaesteraca.

Boje reprezentacije Srbije, pored kapitena Marka Roksića, branili su Stefan Slavković, Filip Panić i Ranđel Mikić. U kvalifikacijama za prvenstvo Evrope nastupilo je 55 reprezentacija, a u završnici 16 selekcija, među kojima su bile reprezentacije Crne Gore, BiH-a i Hrvatske.

Izvor. SRBIJASPORT

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print